Categorie archief: Overpeinzingen

Angstige wereld

brussel

Vanmorgen om 9 uur stond er een afspraak met Securitas Direct, het bedrijf waar wij onze alarminstallatie van hebben. Ze hadden zichzelf gemeld, omdat ze vonden dat we de laatste tijd diverse keren een alarmmelding hadden gekregen aan de achterkant van het huis die zich ook nog eens bleef herhalen. En dat klopt, aan die kant van ons huis zitten, zoals rondom, sensoren die alle beweging rond het huis signaleren en melden als het alarm aanstaat. Ook ´s nachts, als wij Lees verder Angstige wereld

Gedaan die feestdagen

Joepie, het is voorbij en het gewone leven kan weer beginnen. Mocht ik je zijn vergeten met een gelukkig 2016 te wensen dan heb je pech, ik stop ermee. Niet dat ik het je niet gun of zo, maar eens moet je gewoon stoppen en doorgaan met de dagelijkse beslommeringen.

49

Weer gewoon een boterham met wat beleg en ´s avonds een aardappeltje, groente en een stukje vlees. Mijnes eigenste pens kwam in de verdrukking van al dat lekkers wat hier op de May (Made, Nederland) te koop was. En wat hebben de keukenprinsen en -prinsesjes het hier makkelijk zeg. Kant en klaar diners zo uit het pak de oven in en happen met de familie of langskomende vriend of vriendin. Natuurlijk, een menig keukenwerker stond met de handjes in het haar omdat lezen van handleidingen nu niet de sterkste kanten zijn van menigeen.

Ouwehands Dierenpark 2015 3

Zo kwam mij ter ore over een donkerharige dame die van manlief een Airfryer had gekregen. Ik moet hier wel eerst even uitleggen zeker, wat een Airfryer is??  allei, effekens heel kort, das een pan die met hete lucht je eten opbakt. Wij hebben er zelfs twee,  1 op de May  en 1 in Macisvenda die we heel veel gebruiken. Nu had die donkerharige dame ook gehoord dat je er frietjes in kon bakken ………..natuurlijk kan dat heel goed zelfs, doos……….Gaat de domheid van dienst vragen op smoelenboek hoeveel liter frituur olie ze erin moet gieten wat ze kan geen streepje ontdekken.

afvallen60

 

Geef mijn kluifjes maar aan fikkie…gedaan die feestdagen we gaan weer op de gewone toer alhoewel ik blijf profiteren van de lekkere dingen. Alleen iets gezonder en zonder al dat overheerlijke spijs. Gewoon een boterham met een licht stukje beleg, een karig lunch hapje en een licht diner in de avond. Vanaf vandaag kijk ik weer naar mijn die-eet en ga wat meer sporten, ga niet meer met de lift naar boven of beneden en pak gewoon de trap.

Ja, lieve spontaan reagerende blogbekijkers, ik ga er tegenaan, pak toch een paar goede voornemens mee. Nee, ik durf ze hier niet te plaatsen omdat ik weet dat vele meelezen en dan extra gaan letten op Albertje Kretiek Himself als hij weer een hapje neemt van iets lekkers.

animaatjes-amerika-64748

 

Joepie. het is voorbij het gewone leven kan weer beginnen. We blijven nog effekens op de May en gaan dan weer naar Spanje voor een paar weken. Rijden dan naar Madrid en vliegen vandaar naar de Joe naait et steeds om  daar een bietje rond te toeren. Zelfs voor jullie houden wij weer een opschrijfboekje bij met plaatjes van ons doen en laten daar.

rtusalogo
Blog USA

 

Natuurlijk, wie ons kent, er staat al een website online waarop te zien is wat we gaan doen…….dus beste knoppekastkijkers denk maar zo …..als Albertje geniet mogen jullie meekijken hahaha

alberto

Allemaal de garoeten van Gullie eigenste overgewichtige Albertje Kretiek Himself vanuit Dos Palmeras Made

Van 2015 naar 2016

 

2016

 

Het jaar 2015 is morgen alweer voorbij, mijn ouders hebben echt gelijk hoor, als je ouder wordt, lijken de jaren korter te worden. In een poging om een soort jaaroverzicht te maken, zat ik net wat oude blogs van dit jaar door te lezen. Dat wordt het dus niet, ik ga mezelf niet herhalen.

Wat we me wel trof, waren de reacties van twee lezeressen, die me in een blog in februari vertelden dat zij zoveel plezier aan het lezen van onze blog en die van andere bloggers beleven, omdat ze zelf aan huis of zelfs aan bed gekluisterd zijn. Dat ze door onze verhalen een stukje meebeleven van hoe het is om te reizen, om te genieten van het leven in een mooi, warm land en om gewoon een stukje afleiding te hebben.

Wat fijn om zo mensen een plezier te kunnen doen, daar sta ik gewoon niet zo vaak bij stil. En ik word er ook een beetje stil van, want wat zijn wij gezegende mensen in vergelijking met veel anderen. Alberts ongeluk en de ziekte die hij daar aan over heeft gehouden, heeft ons leven een wending gegeven die ons erg verrijkt heeft. We kozen voor zijn gezondheid voor Spanje, maar het brengt ons zoveel meer dan alleen warmte. Vriendschap, een nieuwe taal, cultuur en begrip voor anderen die hun land, huis en haard hebben moeten achterlaten in totaal andere omstandigheden bijvoorbeeld. Die ook een nieuw leven moeten opbouwen in een ander land, maar dat moeten doen met vele malen minder dan dat wij hebben.

De luxe om naast dat mooie huis in het knusse Macisvenda ook nog een appartement te hebben en te kunnen houden in mijn geboortedorp, waardoor we vaker en langer in Nederland kunnen zijn en genieten van onze vrienden en kennissen, maar vooral ook van ons gezin. Wat voelden we ons rijk de afgelopen week met al onze kinderen en natuurlijk de twee kleintjes die kwamen logeren. We zijn een samengesteld gezin, maar al onze kinderen kunnen het goed met elkaar vinden en wij met hen allemaal. Een zegen! Misschien beseffen wij het meer of zeggen we het vaker tegen elkaar dan andere mensen, omdat we weten wat verliezen is, maar wij zijn soms net papegaaien. Wat hebben we het goed hè? Jullie weten niet hoe vaak we dat tegen elkaar zeggen!

En dan ook nog een nieuwe reis in het vooruitzicht. Toch weer naar Amerika, waar we zoveel hebben gezien en gedaan en waar we altijd met zoveel plezier over praten, denken en op terugkijken. Ons hart klopt sneller bij het vooruitzicht en we hopen daar weer heel veel over te kunnen gaan bloggen, zodat we anderen daar ook weer in kunnen laten delen.

Morgen luiden we 2015 uit met Bram en Trees, die dit jaar voor het eerst de jaarwisseling vieren zonder hun kinderen. Het went hoor en wij kunnen jullie heel goed opvangen, vraag maar aan Jack en Ina hoe we dat doen, want die komen morgen ook nog wel even gedag zeggen. Belangrijke mensen in ons leven, familieleden waar we altijd op kunnen bouwen en vertrouwen. En zo zijn er ook nog wel een aantal vrienden in ons leven waar we altijd bij terecht kunnen.

We rollen deze weken van de ene afspraak in de andere en zijn blij dat we met onze emigratie nooit onze schepen helemaal achter ons verbrand hebben en ook in Nederland nog een fijn netwerk hebben. We genieten van alles en vooral ook van de rust die we tussendoor kunnen nemen hier op de May. We rollen 2016 in Nederland in en gaan pas over een paar weken terug naar Spanje, waar we dan ook weer naar uitkijken. Want thuis is nog steeds daar, tussen de amandelen en olijven, op onze berg.

Beste mensen, bedankt voor jullie reacties en aandacht in 2015. Albert en ik wensen iedereen een prachtig, gezond en gelukkig 2016 toe. Liefs!

Christmas Time

albert 3

 

Lalalaala en weer schuift er een kerstliedje over de radio via Skyradio Christmas Time. Veel tijd om bij mijnes kerstgedachte stil te staan, heb ik niet, moet namelijk nog veel doen voor het einde van het jaar. Alweer een jaar voorbijgevlogen zonder dat ik hem kon neerknallen. Het is niet leuk meer en door de snelheid kan ik me niet goed houden aan mijnes die-eet. Was zo goed begonnen dit jaar met een lichte schaalverhoging uit Australië  gekomen, iets er af getraind met bankhangen en bijna het hele jaar gelijk gebleven totdat ….:

Tja schat zei ik, we brengen dit jaar de kerst door in Nederland nu we een eigenste hut hebben in het bejaardenhuis aldaar. Maar Albertje, riep ze schor door de ruimte, ben je helemaal van de pot gevallen, we zijn voor jou naar een warm land verhuisd. Frau heeft daarin gelijk en zo niet dan toch, anders mot ik eenzame kerst van Andere Hazes gaan zingen. Dus ik mijnes smoezekastje eens opengedaan om hares hoogheid te overtuigen. Als eerste smoeske vertelde ik haar dat Nederland baadt in een warme kerstsfeer met verlichte bomenfeest, zalige etenstalletjes enzovoort.

Gaat Melady gelijk overstag, knalde internet open en blokte daar een paar weken af in onze agenda. En toen begon het gedonder van het vuurwerk ……en regenende het afspraken en steeds weer het welovertuigende woord SCHAT ……..grrrrrrr dan kunnen we zeker die ook niet overslaan en zullie hebben ook al gevraagd of we ze eens een keer kunne ontmoette. Daar ga je dan met je kerstgedachte …die bij mij gewoon in de supermarkt was. Lopende langs de schappen, kruipend langs de kerstchocolade en hupsend langs de kaasjes en de pateetjes.

 

albert 2

 

Ge mot Albertje niet loslaten in een winkel tijdens de kerstdagen. Geen tien paarden kunnen lekkere dingen uit onze eigenste geleasde boodschappenkar houden. Bij de plaatselijke bakker die op een steenworp van ons afzit en zelfs zijnes naam heeft aangepast in Bakkerij van der Steen. Daar hebben ze een hoop spullekes die ik wel lust. Kerstkransen zo groot als tractorwielen, kerstschuimpjes zo zacht als Mootje haar wangetjes en kerstbrood met in het binnenste een rol van zalige spijs.

Ik kon zo goed mijnes gewicht vasthouden en nu moet ik stiekem toegegeven dat het wel een onsje meer is. Maar ook ikkus heb goede voornemens en stop gelijk bij vertrek uit Holland met snoepen van al dat lekkers, ga wat meer sporten, wil wat meer gaan fietsen en een wandeling door de bergen ga ik ook niet meer uit de weg. Kortom 2016 wordt het jaar van ……. maar 1 ding is zeker als het jaar net zo snel is als 2015, ben ikkus er weer gauw vanaf.

Nu staan er in de agenda nog heel wat afspraken en ikkus mot met de meeste mee, steeds maar weer het snoepgoed afslaan en zielig kijken dat ikkus het heel zwaar heb. Soms zegt zo´n adreske: hebben jullie wel goed gegeete vandaag of gewoon Albertje, gij mag nog wel een stukse hoor. Maar  wil je echt een glimlach op mijnes bekje zien, mot je gewoon…….heel verbaasd kijke en met het handje voor je eigenst mondje zegge …….Albertje wat bende gij afgevalle joh……wedde dat ik dan een bigsmile op mijnes bekje tover en je vrijwillig afhelp van een lekker stukje kerstkrans of iets dergelijks wat je speciaal voor mij in huis heb gehaald.

O ja, mocht je gevraagd hebbe of we een keer langskomen, mot ik je gelijk teleurstellen. We zijn namelijk niet in staat om iedereen te bezoeke, Piepels die in Spanje woone motte zelfs wachtte tot februari 2016. Andere Piepels in Holland motte effekens bedenke dat Albertje niet van elastiek is en zo nu en dan verplicht mot bankhangen, zijnes Frau verwenne en erger, zelfs het liefst op zijnes eigenste pot gaat zitte.

 

albert1

 

It is Christmastime beste blogvolgers en fans van mijnes eigenste schrijfmaaropFrau daarom wensen wij samen u een zalig kersmus en alvast een rustig uiteinde. Bedankt voor een ieder die heeft bijgedraage in het afgelopen jaar aan een lach en een traan, een stukje gemis en een hapje hier en daar.

 

albert 4

 

Leuk dat we je hebben ontmoet dit jaar, fijn dat je ons je waare gezicht heb laten zien dit jaar, bedankt dat we dit jaar geen nee konden zeggen tegen je dit jaar,

Albertje Kretiek Himself  en Frau, Moppie, Mootje, Monika, Monique