Categorie archief: Aanwinsten

Het toefje op de taart

 

En dan heb je zo´n prachtige nieuwe keuken met een geweldige oven die zelfs naar je telefoon luistert en de recepten gewoon kant-en-klaar in een App voor je klaar heeft staan.

Daar gaan mijn vingers dus van jeuken en ik krijg spontaan zin om te gaan bakken, zoals ik in Spanje ook zo graag doe. Ik roep ook altijd dat ik mijn iMac en mijn Kitchenaid als eerste uit het huis zou halen als ik wat moest redden of meenemen.  Ha, merkentic 🙂

Enfin, ik dacht stiekem dus ook al een mooie Kitchenaid voor in de nieuwe keuken, maar die krengen zijn wel erg prijzig, helaas. Zeker toen ik zaterdag een onmogelijk lange tijd met de handmixer slagroom stond te kloppen, sloeg de heimwee toe. Ik liet mijn ideeën los op Facebook en kreeg de tip om eens te kijken in de outlet van Like2Cook. En daar stond hij: de goede kleur, keurige prijs en helemaal klaar voor onze keuken.

Vanmiddag hebben we hem opgehaald en hij is wat kleiner dan het Spaanse exemplaar, maar wel een originele in de USA-gemaakte versie en mét extra beslagkom. Hij staat inmiddels te pronken op het aanrecht en ik ben een heel gelukkig en blij mens! Met dank aan een lieve dame dus die me tipte en nog voor een leuke extra korting kon zorgen (en nee, ik ga niet vertellen wie of wat, dat is tussen ons).

 

 

Warme klusdag

Casita Keuken

Terwijl de mussen hier dood van het dak vallen, moet er toch af en toe wat gebeuren, nietwaar? Nou moet ik zeggen dat we niet hele dagen aan het soppen, poetsen en klussen zijn, maar we hebben ons ding weer gedaan, zeg maar (o hoe popi-jopi-taalmisbruik!).

Woensdag komen Jack en Ina en dus heb ik vanmorgen de casita gepoetst, nadat Albert zowel in de badkamer als bij het keukentje zeepdispensers Lees verder Warme klusdag

Het leven kabbelt voort

IMG_0006

Wat is het stil op jullie blog, zei Nel van de week. En ja, dat is het. Niet zo vreemd, want het is gewoon erg rustig bij ons. Het voelt als een welkome stilte voor de storm, want na een prachtige reis in de USA, een paar weken in Nederland, verschillende logées in juni, volgde er een hele rustige juli-maand. We waren er aan toe, zullen we maar zeggen.

Het leven kabbelt rustig voort, we genieten van de rust om Lees verder Het leven kabbelt voort

Eindelijk een nieuwe bril

testbril

Nou ja, één nieuwe bril? Eigenlijk twee. Albert vroeg me onderweg uit Nederland zo terloops of ik eigenlijk nog een fatsoenlijke reservebril heb waar ik echt goed mee zie. En nee, moest ik toegeven, die heb ik niet. Toen ik twee jaar geleden een nieuwe bril kocht, liep ik nog met een bril uit 2009, waar ik nu echt niet goed meer mee veraf kan zien en zeker niet mee kan lezen. De nieuwe bril die ik in 2011 kocht voor ons vertrek naar Spanje is nooit echt goed geweest, dus die viel af. Woensdag gingen we naar de oogarts voor onze jaarlijkse controle en mochten we na uren wachten ook bij de internist weer op gesprek. Alles goedgekeurd, wat nieuwe adviesjes mee en tot in juli. Fijn!

Vrijdagmorgen gingen we op stap voor een nieuwe bril voor mij, maar ook voor Albert, want die zat wat reserve betreft op Lees verder Eindelijk een nieuwe bril

De cake ging niet zo best

We doen de hele week echt ons best om af te vallen, maar dan mag er in het weekend ook weleens gezondigd worden. Dus vroeg Albert me of ik weer eens een lekkere cake wilde bakken. Anneke en Marien zouden naar de wedstrijd Athletico Madrid tegen Real Madrid kijken en wat lekkers bij de koffie is dan wel gezellig. Ik voelde de uitdaging: cake bakken in de Airfryer. Volgens de baktijdenlijst op Facebook ging ik voor 20 minuten op

Een verhaal in plaatjes vandaag … het leek zo mooi 🙂


En zo werd het dus koffie met perfect geslaagde boterkoek. Ook lekker hoor!

Het werd een bijzonder geslaagde dag met ´s avonds dikke biefstukken bij El Condor in Frailes. David ziet ons altijd graag komen, maar of dat na gisteren nog zo is? Het werd wel érg gezellig met An en Marien, Geer en Laura en ons (zei de gek). Uiteindelijk werd het half drie vannacht en zijn we nu zo gaar als boter.

N.B.: toch eens kijken hoe dat anders moet met die cake … (temperatuur lager, langer erin, dat wordt hem volgens mij)