Feest in Macisvenda 2015

Na vijf heerlijke, gezellige en feestelijke weken in Nederland is het ook weer heel fijn om thuis in Spanje te zijn. Geheel tegen onze gewoonte in hebben we de grote reis in één lange rijdag gemaakt. Het was warm en er werd drukte voorspeld op de wegen, dus besloten we ´s nachts om twee uur te gaan rijden en zo zaten we al in anderhalf uur aan de Franse grens en waren we al Parijs door voor het een beetje dag begon te worden. Het plan was om tot Girona te rijden. Richting het Noorden stonden dikke files, maar naar het zuiden schoot het lekker op. We hadden even heel slecht weer in de bergen tussen Milau en Beziers, maar tot onze grote verbazing stonden we al rond half twee in de middag bij Girona. En dan? Toch stoppen en in een hotel de dag afwachten of even van stoel wisselen en doorgaan? Het werd het laatste en zo stonden we rond acht uur in Macisvenda, verwelkomd door Marien en Anneke. Koffie, bijkletsen, thuis!

Natuurlijk was er een lading met lekkere Nederlandse voorraad mee gekomen en maandagmorgen stond in het teken van lossen en uitpakken en dinsdag was er een dag over, zodat we lekker konden poetsen en ons weer nestelen op ons eigen plekje. Want woensdag kwamen neef Jack en zijn Ina weer aan op Murcia, we hadden elkaar dan ook al weer vier dagen niet meer gezien 🙂 Donderdag was een bijzonder geslaagde dag, een toer naar de Sierra Espuña, weergaloos mooi is het daar toch altijd.

En ik denk dat we gisteren héél veel geluk hebben gehad met een echte Spaanse augustusavond. Warm, maar met een verfrissend windje, want nu voelt het broeierig, rommelt het in de bergen en lijkt er een staartje aan te komen van de Nederlandse regen. Daar is het extreem, al voor de derde dag op rij en dan ben je toch blij dat je een appartement op 1 hoog hebt in plaats van een groot huis met alles erop en erom heen zoals voorheen. Zoals Ina zei: ´eer jullie daar water hebben, zijn wij al in de boot voorbij komen varen´. Weinig onweer hier, wij houden het wel bij het geweldige vuurwerk zoals zaterdagavond na de processie in het dorp.

Want gisteren was de fameuze optocht in ons eigen Macisvenda. Dit jaar geen foto´s van mijn hand, want dat gaat ook vervelen, het is tenslotte al ons vijfde jaar op rij hier en veel verandert er niet. Maar dat betekent ook dat het zoals elk jaar weer heel druk was, gezellig sfeertje, lekker met een drankje langs de kant van de straat kijken naar de doldrieste jeugd en oudere jeugd die zich heeft uitgedost in allerlei kostuums en dansend aan je voorbij trekt. En daarna gaat iedereen naar huis om te eten en kregen wij zo´n 25 man op de ´cena´, zoals het Spaanse avondeten hier heet. Nederlandse en Spaanse vrienden door elkaar hebben de mooie kar ingewijd die we van onze lieve vrienden Jan en Annie kregen en er werd heerlijk gegeten en gedronken. De grote schaduw over het feest was dat Albert al vroeg niet lekker was. Hij is de hele dag ziek geweest, ging niet mee naar het dorp en heeft het bij de BBQ maar een uurtje volgehouden en is toen zijn bed weer ingedoken. Het was niet anders, maar gelukkig kan ik vertellen dat hij aardig is opgeknapt en vanmorgen weer goed mee heeft opgeruimd en daarom vanavond  een hapje mee mag gaan eten 🙂

0 gedachten over “Feest in Macisvenda 2015

Reacties vinden wij erg leuk!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.