Doopfeest en we gaan weer

Sky Radio met kerstmuziek, de lichtjes aan in de boom, kerststukjes op tafel, lekkere chocolaatjes op het schaaltje en een kopje koffie op een grauwe vrijdagmiddag. Alsof we nooit uit Nederland weg zijn geweest. En toch besef je elke keer als je met de auto van Macisvenda naar Made rijdt dat het toch echt een heel eind is hoor. We tikten deze week 1975 kilometers af, waarvan we er de eerste dag dik 1100 reden en de rest voor de tweede dag bewaarden. We sliepen in het Ibis Maçon Sud, wat altijd al een handig hotel was om te overnachten, maar nu duidelijk ook een flinke update heeft gekregen. Nieuwe bedden, een andere formule voor het dinerbuffet en een prima ontbijt.

Voor vertrek hadden we nog paar pittige dagen, want hoewel ik me altijd voorneem me niet zo druk te maken, wil ik toch altijd het hele huis weer spik en span achterlaten en zijn er altijd nog van die klusjes die gedaan moeten worden voor je de boel achterlaat. Daarnaast vind ik het altijd ook nog leuk om zelf nog een paar broden te bakken en andere lekkere hapjes te maken voor onderweg.

En zondag waren we de hele dag onder de Spaanse pannen, want toen werd ons kleinste vriendje Cristian gedoopt. Cristian is het zoontje van Esperanza en Jose. Zij maken onderdeel uit vond ons alarmteam en hij doet het snoeiwerk in de tuin en doet een paar keer per jaar het grove  schoonmaakwerk aan huis, want de ramen zijn bij ons niet zo simpel te zemen doordat overal rejas (tralies) voor zit. Geen overbodige luxe, net als een goed alarmsysteem, want er wordt weer akelig veel ingebroken in de vallei. Dit soort maatregelen houdt ze misschien niet tegen, maar het maakt het wel een stuk lastiger.

IMG_0212

Het blijft bijzonder om mee te maken, zo´n doopplechtigheid, waar je als enige kaaskoppen tussen een verder compleet Spaans gezelschap zit. De kerk is de formaliteit, waar lang niet iedereen aanwezig was van de feestgangers die we later zagen in een mooi familiehuis met feestzaal in een dorp achter Murcia. Una casa huerta, zoals ze zo´n huis  midden tussen de fruitbomen noemen. We keken onze ogen uit, overal stonden buiten al tafels met lekkere hapjes; olijven, chips, ham, tonijn en nootjes en emmers met gekoelde drankjes in ijs. Heerlijk, zo´n zomerse dag in december. Voor de in grote getale aanwezige kinderen was er een groot springkussen.

12360207_803025333159820_1186226122883473937_n-2
Feestgezelschap (zie achterste rij, 7/8 van rechts, de kaaskoppen)

Binnen waren lange tafels gedekt met één grote ronde tafel voor de oudere generatie, waar wij keurig bij werden gezet 🙂 De combinatie van stevige muziek, felle lampen en druk pratende gasten maakte het een gezellige, maar ook vermoeiende dag. Ha, we lagen zondagavond om 8 uur op bed. Thuis gekomen, auto geladen, koelbox klaargemaakt voor vertrek en op één oor. Tot 4 uur, zodat we om half vijf in de auto zaten, op naar Nederland. Het was een ´puente´ in Spanje, zo noemen ze een lang weekend met meerdere feestdagen waardoor de tussendagen ook vaak vrij genomen wordt. Nu was zondag en dinsdag een feestdag en was in diverse regio´s ook de maandag een officiële vrije dag. En dat was te merken, er was amper verkeer op de weg en we stonden dan ook om 11 uur aan de grens, waar overigens een heel groot road block stond. Streng kijkende mannen met grote karabijnen, pff, eng. Maar we zagen er waarschijnlijk eerlijk uit, want mochten zo doorrijden, net als de volgende dag aan de Frans-Luxemburgse grens. En België en Nederland? Daar hebben we geen controles gezien …

IMG_0237

Hier aangekomen hebben we vooral wat rondom huis geklust en wat boodschapjes gedaan. Bij Ikea haalden we een nieuwe afzuigkap, want die hier zat, zoog echt totaal niet meer en was van binnen niet zo fris meer ook. Bij Ikea was er een aanbieding en voor een prikkie zijn we nu weer gesteld, al was het monteren nog best een lastige klus. De logeerkamer heeft een mooie spiegel, die we uit Spanje mee hebben gebracht, omdat hij zo mooi bij de bedden past, net als het kapstokje wat er naast hangt. De volgende klus, maar dat wacht volgende week omdat er geen koppelstuk op voorraad was bij de jongens van van Dijk, is het stapelen van de wasmachine en de droger. Dat geeft meer ruimte in de bergkast en daar gaan we nog eens kijken of we iets moois kunnen maken. Vinden we leuk, zo´n beetje klussen 🙂

Het sociale leven moet nog een beetje op gang komen, want we hadden de rust echt even nodig. We hebben eigenlijk alleen Jack en Ina nog op visite gehad en natuurlijk wel koffie gedronken met buurvrouw Lenie, maar verder kalm aan. Vanavond gaan we eten met Erwin en Ingeborg in een ook voor ons nog onbekend restaurant. We zijn net zo benieuwd als zij 🙂 Morgen naar Doetinchem voor een korfbalwedstrijd van Jordy en zondag gaan we naar Maasland voor de verjaardag van Kelly en omdat Bram altijd naar de Chinees gaat die zulk lekker eten heeft 🙂 Bij Maasland hoort Chinees, dat is traditie inmiddels. En verder staat alles nog een beetje open.

0 gedachten over “Doopfeest en we gaan weer

  1. Gezellig weer! Fijn dat jullie weer goed in Nederland zijn aangekomen! Mag ik jullie adres in Made? Kan ik jullie weer eens een echte Kerstkaart sturen! Gr. Inge

  2. Je schrijft (hoewel de laatste tijd wat minder) nog steeds sprankelend en onderhoudend.
    Ooit (lang geleden) hier terecht gekomen via het AA-forum.
    En we volgen jullie nog steeds. En we gaan zeker jullie Amerika reis 2016 volgen.

Reacties vinden wij erg leuk!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.