Christmas Time

albert 3

 

Lalalaala en weer schuift er een kerstliedje over de radio via Skyradio Christmas Time. Veel tijd om bij mijnes kerstgedachte stil te staan, heb ik niet, moet namelijk nog veel doen voor het einde van het jaar. Alweer een jaar voorbijgevlogen zonder dat ik hem kon neerknallen. Het is niet leuk meer en door de snelheid kan ik me niet goed houden aan mijnes die-eet. Was zo goed begonnen dit jaar met een lichte schaalverhoging uit Australië  gekomen, iets er af getraind met bankhangen en bijna het hele jaar gelijk gebleven totdat ….:

Tja schat zei ik, we brengen dit jaar de kerst door in Nederland nu we een eigenste hut hebben in het bejaardenhuis aldaar. Maar Albertje, riep ze schor door de ruimte, ben je helemaal van de pot gevallen, we zijn voor jou naar een warm land verhuisd. Frau heeft daarin gelijk en zo niet dan toch, anders mot ik eenzame kerst van Andere Hazes gaan zingen. Dus ik mijnes smoezekastje eens opengedaan om hares hoogheid te overtuigen. Als eerste smoeske vertelde ik haar dat Nederland baadt in een warme kerstsfeer met verlichte bomenfeest, zalige etenstalletjes enzovoort.

Gaat Melady gelijk overstag, knalde internet open en blokte daar een paar weken af in onze agenda. En toen begon het gedonder van het vuurwerk ……en regenende het afspraken en steeds weer het welovertuigende woord SCHAT ……..grrrrrrr dan kunnen we zeker die ook niet overslaan en zullie hebben ook al gevraagd of we ze eens een keer kunne ontmoette. Daar ga je dan met je kerstgedachte …die bij mij gewoon in de supermarkt was. Lopende langs de schappen, kruipend langs de kerstchocolade en hupsend langs de kaasjes en de pateetjes.

 

albert 2

 

Ge mot Albertje niet loslaten in een winkel tijdens de kerstdagen. Geen tien paarden kunnen lekkere dingen uit onze eigenste geleasde boodschappenkar houden. Bij de plaatselijke bakker die op een steenworp van ons afzit en zelfs zijnes naam heeft aangepast in Bakkerij van der Steen. Daar hebben ze een hoop spullekes die ik wel lust. Kerstkransen zo groot als tractorwielen, kerstschuimpjes zo zacht als Mootje haar wangetjes en kerstbrood met in het binnenste een rol van zalige spijs.

Ik kon zo goed mijnes gewicht vasthouden en nu moet ik stiekem toegegeven dat het wel een onsje meer is. Maar ook ikkus heb goede voornemens en stop gelijk bij vertrek uit Holland met snoepen van al dat lekkers, ga wat meer sporten, wil wat meer gaan fietsen en een wandeling door de bergen ga ik ook niet meer uit de weg. Kortom 2016 wordt het jaar van ……. maar 1 ding is zeker als het jaar net zo snel is als 2015, ben ikkus er weer gauw vanaf.

Nu staan er in de agenda nog heel wat afspraken en ikkus mot met de meeste mee, steeds maar weer het snoepgoed afslaan en zielig kijken dat ikkus het heel zwaar heb. Soms zegt zo´n adreske: hebben jullie wel goed gegeete vandaag of gewoon Albertje, gij mag nog wel een stukse hoor. Maar  wil je echt een glimlach op mijnes bekje zien, mot je gewoon…….heel verbaasd kijke en met het handje voor je eigenst mondje zegge …….Albertje wat bende gij afgevalle joh……wedde dat ik dan een bigsmile op mijnes bekje tover en je vrijwillig afhelp van een lekker stukje kerstkrans of iets dergelijks wat je speciaal voor mij in huis heb gehaald.

O ja, mocht je gevraagd hebbe of we een keer langskomen, mot ik je gelijk teleurstellen. We zijn namelijk niet in staat om iedereen te bezoeke, Piepels die in Spanje woone motte zelfs wachtte tot februari 2016. Andere Piepels in Holland motte effekens bedenke dat Albertje niet van elastiek is en zo nu en dan verplicht mot bankhangen, zijnes Frau verwenne en erger, zelfs het liefst op zijnes eigenste pot gaat zitte.

 

albert1

 

It is Christmastime beste blogvolgers en fans van mijnes eigenste schrijfmaaropFrau daarom wensen wij samen u een zalig kersmus en alvast een rustig uiteinde. Bedankt voor een ieder die heeft bijgedraage in het afgelopen jaar aan een lach en een traan, een stukje gemis en een hapje hier en daar.

 

albert 4

 

Leuk dat we je hebben ontmoet dit jaar, fijn dat je ons je waare gezicht heb laten zien dit jaar, bedankt dat we dit jaar geen nee konden zeggen tegen je dit jaar,

Albertje Kretiek Himself  en Frau, Moppie, Mootje, Monika, Monique

 

0 gedachten over “Christmas Time

  1. Wij wensen jullie ook hele warme dagen en een goed 2016 toe.
    Valt niet mee die strijd tegen de kilos wij weten er alles van, maar ik zeg altijd als je jezelf af en toe niet kietelt zul je weinig lachen.
    Groetjes uit Rotterdam.

Reacties vinden wij erg leuk!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.