Van 2015 naar 2016

 

2016

 

Het jaar 2015 is morgen alweer voorbij, mijn ouders hebben echt gelijk hoor, als je ouder wordt, lijken de jaren korter te worden. In een poging om een soort jaaroverzicht te maken, zat ik net wat oude blogs van dit jaar door te lezen. Dat wordt het dus niet, ik ga mezelf niet herhalen.

Wat we me wel trof, waren de reacties van twee lezeressen, die me in een blog in februari vertelden dat zij zoveel plezier aan het lezen van onze blog en die van andere bloggers beleven, omdat ze zelf aan huis of zelfs aan bed gekluisterd zijn. Dat ze door onze verhalen een stukje meebeleven van hoe het is om te reizen, om te genieten van het leven in een mooi, warm land en om gewoon een stukje afleiding te hebben.

Wat fijn om zo mensen een plezier te kunnen doen, daar sta ik gewoon niet zo vaak bij stil. En ik word er ook een beetje stil van, want wat zijn wij gezegende mensen in vergelijking met veel anderen. Alberts ongeluk en de ziekte die hij daar aan over heeft gehouden, heeft ons leven een wending gegeven die ons erg verrijkt heeft. We kozen voor zijn gezondheid voor Spanje, maar het brengt ons zoveel meer dan alleen warmte. Vriendschap, een nieuwe taal, cultuur en begrip voor anderen die hun land, huis en haard hebben moeten achterlaten in totaal andere omstandigheden bijvoorbeeld. Die ook een nieuw leven moeten opbouwen in een ander land, maar dat moeten doen met vele malen minder dan dat wij hebben.

De luxe om naast dat mooie huis in het knusse Macisvenda ook nog een appartement te hebben en te kunnen houden in mijn geboortedorp, waardoor we vaker en langer in Nederland kunnen zijn en genieten van onze vrienden en kennissen, maar vooral ook van ons gezin. Wat voelden we ons rijk de afgelopen week met al onze kinderen en natuurlijk de twee kleintjes die kwamen logeren. We zijn een samengesteld gezin, maar al onze kinderen kunnen het goed met elkaar vinden en wij met hen allemaal. Een zegen! Misschien beseffen wij het meer of zeggen we het vaker tegen elkaar dan andere mensen, omdat we weten wat verliezen is, maar wij zijn soms net papegaaien. Wat hebben we het goed hè? Jullie weten niet hoe vaak we dat tegen elkaar zeggen!

En dan ook nog een nieuwe reis in het vooruitzicht. Toch weer naar Amerika, waar we zoveel hebben gezien en gedaan en waar we altijd met zoveel plezier over praten, denken en op terugkijken. Ons hart klopt sneller bij het vooruitzicht en we hopen daar weer heel veel over te kunnen gaan bloggen, zodat we anderen daar ook weer in kunnen laten delen.

Morgen luiden we 2015 uit met Bram en Trees, die dit jaar voor het eerst de jaarwisseling vieren zonder hun kinderen. Het went hoor en wij kunnen jullie heel goed opvangen, vraag maar aan Jack en Ina hoe we dat doen, want die komen morgen ook nog wel even gedag zeggen. Belangrijke mensen in ons leven, familieleden waar we altijd op kunnen bouwen en vertrouwen. En zo zijn er ook nog wel een aantal vrienden in ons leven waar we altijd bij terecht kunnen.

We rollen deze weken van de ene afspraak in de andere en zijn blij dat we met onze emigratie nooit onze schepen helemaal achter ons verbrand hebben en ook in Nederland nog een fijn netwerk hebben. We genieten van alles en vooral ook van de rust die we tussendoor kunnen nemen hier op de May. We rollen 2016 in Nederland in en gaan pas over een paar weken terug naar Spanje, waar we dan ook weer naar uitkijken. Want thuis is nog steeds daar, tussen de amandelen en olijven, op onze berg.

Beste mensen, bedankt voor jullie reacties en aandacht in 2015. Albert en ik wensen iedereen een prachtig, gezond en gelukkig 2016 toe. Liefs!

0 gedachten over “Van 2015 naar 2016

 1. Jullie ook een goed uiteinde en een Super 2016. We vonden het leuk om jullie weer gesproken te hebben. En jullie mooie rustgevend appartement hebben mogen bezichtigen. Hoe krijgen jullie toch iedere keer weer die rust in jullie huis?? Albert ik ga in 2016 zeker je blog van de “joe naait ed steeds ” weer volgen!!

 2. Hallo Monique en Albert

  Ook voor jullie de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar en dat 2016 een goed jaar mag worden in goede gezondheid,
  Ook ik lees trouw mee en geniet met volle teugen van jullie mooie reisverslagen en vooral Albert kritiekje zijn verhalen zorgen voor een grote glimlach.
  Geniet lekker daar in Made en ik hoop dat jullie nog heel lang blijven bloggen.

  Liefs Wendy

 3. Albert en monigue ook wij wensen wij jullie
  alle goeds toe in 2016.
  Over drie weken gaan wij ons spaanse avontuur tegemoet,ik hoop dat dan ook wij kunnen zeggen “lsla plana”is ons thuis!
  Groetjes Jack en yvonne.

Reacties vinden wij erg leuk!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.