Eindelijk een nieuwe bril

testbril

Nou ja, één nieuwe bril? Eigenlijk twee. Albert vroeg me onderweg uit Nederland zo terloops of ik eigenlijk nog een fatsoenlijke reservebril heb waar ik echt goed mee zie. En nee, moest ik toegeven, die heb ik niet. Toen ik twee jaar geleden een nieuwe bril kocht, liep ik nog met een bril uit 2009, waar ik nu echt niet goed meer mee veraf kan zien en zeker niet mee kan lezen. De nieuwe bril die ik in 2011 kocht voor ons vertrek naar Spanje is nooit echt goed geweest, dus die viel af. Woensdag gingen we naar de oogarts voor onze jaarlijkse controle en mochten we na uren wachten ook bij de internist weer op gesprek. Alles goedgekeurd, wat nieuwe adviesjes mee en tot in juli. Fijn!

Vrijdagmorgen gingen we op stap voor een nieuwe bril voor mij, maar ook voor Albert, want die zat wat reserve betreft op hetzelfde punt als ik. Zijn glazen zijn niet multifocaal, dus hij is altijd relatief goedkoop uit, ik helaas niet. Mijn voordeel is dan weer dat ik tegenwoordig vaak een overzetbril als zonnebril draag, zodat ik die niet meer dubbel hoef te kopen. Kost net drie tientjes of zo, maar ideaal! Alberts zonnebrillen zijn nog wel prima. We kozen allebei een nieuw montuur en dus een nieuwe dagelijkse bril, zodat de huidige brillen kunnen dienen als reserve, want als je reist, is dat best belangrijk. Bovendien is het hier in Spanje zelfs verplicht als chauffeur een reservebril in de auto te hebben.

En dan mijn tweede … Ik zit dit blog te typen achter mijn zo geliefde iMac, maar eigenlijk is dat een zeldzaamheid. Ik heb multifocale glazen, dus het leesgedeelte van mijn bril zit onderin. Dus moet ik met mijn hoofd in mijn nek kijken om te kunnen lezen op het scherm wat recht voor me staat. Geen probleem met telefoon, boek of laptop, maar dus wel met een gewoon beeldscherm. Niet leuk als je hobby fotografie en fotobewerking is en zeker niet als je straks weer graag een mooi album wilt maken van de nieuwste reis. Dus komt er nu een echte computerbril, waar ik recht vooruit mee kan kijken op de goede leesafstand en op de juiste hoogte. Ik ben er hartstikke blij mee!

We gaan deze week maar eens een beetje de toerist uithangen. Het hele huis is gepoetst, de cantina is verlost van een dikke laag stof (raampje 2 maanden wat open blijven staan, oeps) en vanmorgen is ook de casita weer spik en span gemaakt. Saskia en Berry landen vanavond op het vliegveld in Alicante en laat het nu morgen zomaar 23 graden worden. Fijn, altijd gezellig, een beetje mooi weer als er gasten zijn. Dinsdag en woensdag wordt het ook mooi en daarna kunnen ze voelen dat het hier ook weleens gewoon balen kan zijn, als je uit je jasje waait 🙂

Mijn net gemanicuurde nageltjes zijn wel droog intussen. Ik ga eens in de kast duiken om te kijken of ik nog wat lekkers kan bakken. Albert is inmiddels naar zijn ´mancave´ verdwenen, zoals we de cantina weleens gekscherend noemen. Dutje in het zonnetje, vermoed ik zo. Fijne zondag allemaal!

Reacties vinden wij erg leuk!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.