Het leven kabbelt voort

IMG_0006

Wat is het stil op jullie blog, zei Nel van de week. En ja, dat is het. Niet zo vreemd, want het is gewoon erg rustig bij ons. Het voelt als een welkome stilte voor de storm, want na een prachtige reis in de USA, een paar weken in Nederland, verschillende logées in juni, volgde er een hele rustige juli-maand. We waren er aan toe, zullen we maar zeggen.

Het leven kabbelt rustig voort, we genieten van de rust om ons heen en zijn eigenlijk nog nooit zo druk geweest in onze tuin als dit jaar. Alles groeit en bloeit naar hartelust en we genieten er met volle teugen van. Het is niet zo idioot warm deze zomer, niet zo drukkend heet als vorig jaar en de dagelijkse wind maakt het erg aangenaam. We vielen van het EK-voetbal (wat mij niet echt boeit, maar Albert wel) in de Tour de France, die we allebei leuk vinden en pakken nu behoorlijk wat van de Olympische Spelen mee. Het is lekker, zo´n rustige zomer.

Mercedes V-klasse

Het hoogtepunt is natuurlijk de aankoop van de nieuwe auto twee weken geleden. Na lang twijfelen is het toch gloednieuwe geworden. Laten we zeggen dat we er ´moverende´ redenen voor hadden en er nu gewoon superblij mee zijn. We rijden heel wat kilometers op een jaar en zijn ook nog eens allebei autoliefhebbers. Hij is nog niet helemaal compleet, want er komt nog een andere middenconsole in met bekerhouders (ha, die gebruiken de Spanjaarden niet, die drinken geen koffie onderweg of blikjes fris, nee, die nemen literflessen water mee) en er missen nog twee stoelen. De auto stond in de showroom met twee achterbanken, maar wij hebben liever op de tweede zitrij twee aparte stoelen. Er is dus nu een nieuwe besteld met dezelfde lichtgrijze lederen bekleding, waar onze bank in gaat en wij krijgen dan de stoelen. De bank is achtergebleven in de garage, want moet wel nieuw zijn natuurlijk voor het omwisselen.

Inmiddels heb ik een prachtig fotoboek klaar staan voor bestelling in Nederland, dus die klus zit erop. In de casita hebben we samen tegeltjes geplakt en gevoegd boven het mini-keukentje, afkomstig van de wat Anneke en Marien over hadden van hun zwembad. Staat nog leuk ook! We eten af en toe een hapje met deze en gene buiten de deur, waarbij vooral Las Palmeras favoriet zijn en hebben inmiddels gezellig contact met onze nieuwe buren Duncan en Mandy die achter ons op de berg zijn komen wonen. We maken natuurlijk weer vakantieplannen, voor Noorwegen, maar deze week hebben we ook een lang weekend geboekt met Pinksteren, want dan gaan we met al onze kinderen en kleinkinderen op mini-vakantie aan het IJsselmeer. Quality time with the family, laten we maar zeggen. Hier lees ik met plezier weer eens een goed boek (of twee, of drie), geniet ik nog van mijn tijdschriften-App en volgen we allebei geregeld wat reisblogs van andere vakantiegangers (o, soms heimwee naar de USA). En zo kabbelt het leven voort. Stilte voor de storm!

 

Schermafbeelding 2016-08-08 om 13.03.52

Want over anderhalve week komen Jack en Ina, voor die tijd moeten we onze permanente residentie nog gaan regelen in Yecla, moeten de officiële kentekenpapieren nog komen voor de auto en moeten er nog wat spullen ingeslagen worden die mee naar Nederland gaan, waaronder natuurlijk wijn en koffie. Het laatste weekend van augustus zijn weer de bekende carrozas, de carnavaleske optocht in het dorp en inmiddels traditiegetrouw hebben we daarna de barbecue hier thuis met een aantal vrienden. Ook altijd weer een organisatie, maar wel leuk. Kort daarna vlieg ik met Ina naar Nederland en gaan Jack en Albert met de auto proberen ons in te halen.

We blijven vier weken in Holanda en hebben al best wat op het programma. Het lijkt wel of het altijd te kort is! Maar geen nood, waarschijnlijk komen we rond de feestdagen wat langer, net als vorig jaar. En zo is er eigenlijk niks te vertellen, maar onstaat er toch een blog 🙂

6 gedachten over “Het leven kabbelt voort

  1. Heerlijk om te lezen Monique, ik word er blij van! Leuke plannen voor de komende tijd en het leven in Spanje is goed voor jullie, fijn!
    De (rijste)vlaai staat altijd klaar hè!

  2. Noem dat maar voortkabbelen…, met zo’n geweldig voertuig onder het afdak. JRW, dat staat voor: Je Rijdt Wel. Dat jullie er lang van mogen genieten! Groeten uit Perth, Jan

Reacties vinden wij erg leuk!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.