Het vakantiegevoel borrelt weer op

 

Bij het openen van het blog, zie ik dat het zowel in onze Nederlandse ´woonplaats´ als thuis in Macisvenda maar 11 graden is. Dan zitten we hier in Navarra, in het noordwesten van Spanje, met 15 graden niet eens zo slecht. En dat zitten we sowieso niet in hotel Venta de Etxalar, wat bekroond is met een 9,2 op Booking.com. In het bos, met een kabbelend riviertje naast ons en vlak langs de doorgaande weg naar Frankrijk (een klein half uurtje van de grens), waar we morgen onze rit naar Nederland voort zullen zetten.

 

Het was een bijzondere mooie dag vandaag. We begonnen met miezer en donkere wolken toen we vanmorgen om half acht thuis weg reden. Laat voor onze doen, want vaak rijden we al om vier of vijf uur in de ochtend weg. Maar nu wilde ik graag overdag rijden, zodat we ook wat konden zien, want we hadden besloten om een andere route te rijden. Albert is in augustus met neef Jack al via deze kant gegaan, maar omdat ze toen eerst de dames op het vliegveld in Alicante moesten droppen, reden ze via de snelweg van Valencia naar Teruel. Wij herinnerden ons van een paar jaar geleden dat juist het stuk binnen door, van Yecla naar het noorden, ontzettend mooi was. Dus dat ging in de herhaling en het was weer absoluut de moeite waard. Veel hoogvlaktes met wijnbouw, rode rotsen, pittoreske dorpjes, indrukwekkende stadjes tegen hoge bergwanden en riviertjes slingerend door het landschap. Mooi! Enne … omdat Albert deze maand heel zuinig is geweest met zijn data, hebben we de hele dag Nederlandse internetradio via zijn telefoon. Zomaar 100% NL op deze mooie vrijdag in april, ook nog eens de dag dat onze Peet 27 jaar is geworden.

In een van die mooie dorpjes hebben we onze bus tussen alle stoere oude bakken van de plaatselijke bevolking gezet om tussen die kerels met koffie en donut voor mij en tortilla voor Albert, te ontbijten (nou ja, tweede desayuno). Lunchen deden we later op de dag op een parking met onze eigen meegebrachte broodjes en melk.

Pas bij Teruel, bekend van de geparkeerde vliegtuigen, gingen we de snelweg op naar Zaragoza. Daar kom je in het land waar de varkens gemest worden voor de hammen en waar graan geteeld wordt om later voorbij Pamplona weer in ruig berglandschap te komen. Maar totaal anders! Grijze rotsen, Oostenrijks aandoend, dichte bossen, het land waar de pelgrims hun route naar Santiago de Compestella vaak beginnen. Veel verkeer nog, over deze oude Route Naciónal, dus ook nog veel restaurants, service en plaatsnamen waar je je tong over breekt, want hier spreekt men Baskisch, al is het Castellano (het ons bekende Spaans) er nog wel de officiële voertaal. Gelukkig! Ze verstonden ons prima in het hotel, maar het lijkt echt een stukje buitenland voor ons hier.

Van het laatste stuk zijn weinig foto´s. Ondanks dat ik mijn haaknaald op de grond had laten vallen en dus me volledig op de natuur kon richten, werd het er niet beter met 100 lijken op de voorruit. Jammer! Voor wie trouwens denkt hoe mijn dekentje zo netjes wit kan blijven: de bol garen zit keurig in een plastic emmertje met gat in het deksel, want de vloer is gewoon wel vies 🙂

Ook de stijl van het hotel is anders dan anders, met smeedijzeren balkons, veel hout en ook daar weer eerder het gevoel dat je in Duitsland of Oostenrijk bent, dan in Spanje. Ik ben benieuwd wat we daar vanavond op de menukaart van merken. Van de kaart natuurlijk, want het menu zal best prima zijn, maar we kiezen graag zelf iets lekkers uit vandaag! Het is tenslotte feest vandaag, nietwaar Piet?

In Spanje is het huis netjes achter gelaten, heeft de tuin weer genoeg water gehad om zodra de warmte terugkeert het onkruid uit de grond te laten schieten, maar gelukkig hebben we daar Jose voor. Elisabeth en Salvador zorgen voor de post en het alarm en iedereen controleert door regelmatig een oogje in het zeil te houden. We hebben afscheid genomen van deze en gene, want al vliegt voor ons de tijd, tweeënhalve maand is best lang. Wij kijken uit naar gezellige mensen in Nederland, de vierde verjaardag van Macy, een gezinsweekend met de kinderen in Andijk en een theatershow van Christel de Laat. O ja, en niet te vergeten natuurlijk: de bruiloft van Caroline en Robert-Jan!

Na vijf weken Nederland gaan we met de camper op stap in Noorwegen en Zweden. We hebben deze week de handleidingen van de camper én de vouwfietsen gekregen, de inventarislijst is indrukwekkend en ook het kenteken is binnen. We hebben er, zeker met het vakantiegevoel van vandaag, onwijs veel zin in!

12 gedachten over “Het vakantiegevoel borrelt weer op

  1. Weer een onwijs leuk blog! Zag pas in de loop van de ochtend dat jullie weer op reis zijn gegaan! Mooie route zo te zien en veel gezelligs in het vooruitzicht. Goe de voortzetting van de reis gewenst!

  2. Hier nog steeds regelmatig regen. Hoe was de weg, veel 1 baan en hoeveel km hebben jullie gereden vandaag? Gefeliciteerd met jullie Peet.

  3. Zo lief dat jullie komen! Fijn om jullie te zien en zo te lezen hebben jullie heel veel gezellige dingen op de planning staan!
    Rij voorzichtig!

  4. Vouwfietsen? Lees ik dat goed? Leuk verhaal weer. Maar hoe zit ’t met de data van jouw telefoon? Of is alleen Albert nu alles kwijt?

    1. Er zijn geen data meer over. Mijn tegoed is nu ook op, maar dat heb ik altijd aan het eind van de maand. Geeft niet, want morgen zijn we in 20 minuten de grens over, kunnen dan toch niks meer met de Spaanse GB. Dan gaan we over op onze 42-landen-roaming kaart in de MIFI-router. Daar staat nog genoeg op en er ligt een nieuwe klaar voor Noorwegen.

  5. Ik lees nu toch al heel lang mee maar reageer vrijwel nooit omdat jullie me toch niet kennen. Ik ben hier gekomen via andere blogs (Petra Engle o.a.). Ik wil toch even zeggen dat ik heel erg geniet van jullie blog, helaas niet meer zo frequent maar toch. Jullie leven in een land/gebied wat ik niet goed ken en juist daarom is het erg leuk om jullie toch regelmatig te volgen. Dank dus voor het bijhouden van dit blog!

Reacties vinden wij erg leuk!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.