Op de fiets erop uit

Jawel, we hebben ebikes gekocht! Vorig jaar was het regelmatig erg mooi hier toen we in Nederland waren en we keken vaak met een behoorlijke portie jaloezie naar leeftijdsgenoten (en veel oudere mensen) die lekker aan het fietsen waren in de vrije natuur. Wij hebben destijds onze fietsen met het huis meeverkocht aan Dirk en Willy, want fietsen in ons warme en bergachtige Spaanse Macisvenda zagen we echt niet zitten. En heel eerlijk: onze paarden maakten meer kilometers voor de wagen als de fietsen ooit gedaan hebben.

We hebben ons al een jaar lang lekker gemaakt en vooral ook goed ingelezen in de wereld van de ebikes om weloverwogen een goede fiets te kiezen en zo ook weer mobieler te worden, meer beweging te krijgen en vooral ook te genieten van de buitenlucht. We kwamen uit bij het Duitse merk Victoria, want die bleken een fiets te hebben voor mensen die wat (of heel wat) zwaarder zijn dan gemiddeld. Toen we vorige week maandag bij BogersXL in  Roosendaal waren om Albert netjes in de nieuwe kleding te steken voor de bruiloft van Robert-Jan en Caroline aankomende zaterdag, besloten we eens naar Scoofie te gaan. Online had ik gezien dat zij dealer waren van bovengenoemd merk en dat er niet echt veel dichterbij was.

Scoofie blijkt gespecialiseerd te zijn in ebikes en ook in elektrische scooters, we vonden er een heel ruim assortiment en vooral hele vriendelijke behulpzame mensen. De Victoria die ik gezien had, zit dit jaar niet meer in het programma, maar al voor ik die genoemd had, wees Francois ons op het merk Kalkhoff. De winnaar van de test van de Fietsenbond en de Telegraaf-fietstest van 2016 en fabrikant van meerdere types XXL-fietsen die geschikt zijn tot 170 kg. Kijk, ´now we´re talking´, denk je dan meteen. We mochten een rondje fietsen op een gewone fiets van Kalkhoff en dat voelde meteen geweldig. Wat gaat dat makkelijk, op zo´n ebike! Het voelde prettig aan en na wat praten en het bekijken van de folders met de extra stevige modellen, kozen we voor mij een lichte kleur en voor Albert dezelfde fiets met een groter frame in een donkere uitvoering.

Omdat we van plan zijn om er ook eens op uit te trekken om elders te gaan fietsen, kochten we ook een fietsendrager voor achter op de auto en nu denken we er zelfs aan om de fietsen toch ook mee naar Spanje te nemen. Want zeker in de winter is het vaak lekker fietsweer en in onze vallei kan je ook best redelijk vlak fietsen en de ebikes geven behoorlijke ondersteuning als het een stuk omhoog gaat. Kijk, de berg bij Alberta zie ik mezelf nog niet bedwingen, maar heen en weer naar Frailes moet kunnen. Aan die verplichte fietshelmen daar wennen we vast ook wel.

Vandaag konden we de fietsen ophalen. We kozen er twee mooie fietstassen bij (nadat ik er achter kwam dat mijn fietsmandje niet voorop kon, maar achterop stond nam ik afscheid van het idee) en een extra slot. De fietsen werden uitgelegd, want daar gaat tegenwoordig een studie aan vooraf, maar wij zijn gelukkig aardig onderlegd als het gaat om computertjes en schermpjes enzo. Francois hielp ons de fietsen op de drager vastzetten en na een kop koffie en een gezellig praatje, konden we op pad. Tot nu toe alleen maar complimenten voor de service en de vakkundigheid bij Scoofie! Net als trouwens bij Bogers XL, waar de lange en zware man geweldig terecht kan voor kleding. Ons zien ze vast regelmatig terug in Roosendaal!

Na een snelle hap thuis moesten de bikes natuurlijk uitgeprobeerd worden. Ik was doodsbang voor zadelpijn en al na twee kilometer kon ik inderdaad niet lekker meer zitten. Maar ik had ook wel door dat het grootste probleem zat in de afstelling van mijn stuur. Ik zat te ver van mijn stuur vandaan, moest daarom voorover gaan hangen en wist me geen raad meer van de pijn in mijn armen en natuurlijk het hele gevoelige plekje vooraan bij mijn zadel.

In plaats van bij de Voorstraat rechtsaf naar Drimmelen, ging het dus linksaf richting de Multimate voor een inbussetje. Walther hielp met het stuur verstellen, Ceceline fietste een rondje op Alberts nieuwe fiets en na een praatje gingen we vol goede moed weer op pad. Albert heeft onderweg nog wel een aantal keren zijn instellingen veranderd, vooral aan het zadel. En warempel! Het ging verder als een speer, dus gingen we niet naar huis, maar reden we nog even een rondje over Den Hout en weer langs de Randoet terug om dwars door het dorp bij Enzo in de Marktstraat te belanden voor een heerlijk ijsje op het terras.

Gelukkig hadden we daar buren die onze fietsen uitgebreid bewonderden en dus waren we nog eens extra trots op de nieuwe aanwinsten.  Dan komt weer het moeilijkste, want op- en afstappen is weer even oefenen, maar het fietsen zelf gaat als vanouds, lekker soepeltjes. Et voila, toch bijna 20 kilometers op de teller en met lekkere blozende wangen en een heerlijk voldaan gevoel thuis aangekomen. Dit smaakt absoluut naar meer fietsplezier!

6 gedachten over “Op de fiets erop uit

  1. Hey wat een leuk stukje weer, wat zagen jullie er happy uit zo samen op het fietske ! Ontzettend leuk om te zien ! We gaan snel een rondje doen, alleen die van ons is niet elektrisch. Dus Albert niet zo de vaart erin dan !

  2. Heerlijk he de e-bike. Ik heb een Victoria gekocht in maart 2015 en heb er inmiddels 4500km opzitten. Het fietst zo makkelijk ik wil nooit meer anders.

Reacties vinden wij erg leuk!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.