Beetje vreemd, maar wel lekker! Kerstmis!

Op deze zonnige, bijna zomerse Eerste Kerstdag zijn we net terug van Las Palmeras, al jaren ons favoriete restaurant hier in Spanje. Altijd goed, gezellig, vriendelijk personeel, een soort thuiskomen. Jammer genoeg voortaan zonder onze favoriete serveerster Katrina, die na dertien dienstjaren nog steeds geen vast contract kreeg, maar er blijven gelukkig nog veel lieve mensen daar over (die waarschijnlijk dat dus ook niet krijgen). Katrina stuurde ons gisterenavond een lieve kerstwens en we kletsten even bij. Ze houdt van ons, zei ze en dat is wederzijds. Wat zullen we haar missen.

En toch voelt het goed om door de baas verwelkomd te worden met een stralende lach en een Feliz Navidad, die lieve oudere dame die er ook al lang loopt spontaan op ons afkomt met een paar klapzoenen en de altijd wat schuchtere, maar o zo lieve ober ook speciaal even naar ons toekomt, al zitten we niet in zijn ´wijk´. Die heb ik dan maar weer spontaan gezoend, terwijl het nieuwe meisje waarschijnlijk dacht dat zij dan ook best even kon komen 🙂

Grote ronde tafels met Spaanse families, een paar kleinere groepjes en dan wij, lekker samen, genietend van alles wat we om ons heen zien gebeuren. Mensen kijken is altijd al leuk, maar op een dag als deze is het helemaal leuk om te zien hoe iedereen zijn best doet om er goed uit te zien. Wat zijn het toch vaak mooie mensen, onze Spaanse medelanders. Er zat gewoon 450 man tegelijk te eten en het loopt allemaal als een grote geoliede machine.

We doen niet moeilijk en gaan mee met het menu van de dag, waarin wel een paar keuzes te maken zijn. We weten niet precies wat alles nou is, sommige dingen smaakten een beetje vreemd, maar alles was wel lekker! Na een paar glaasjes wijn voor mij, een paar slokjes voor Albert (met Casero, een soort 7-up, gemengd) en nog een chupitootje bij de koffie, voel ik me wel een beetje rozig, maar dat mag vandaag.

We hebben gisteren veel aanloop gehad, leuk hoe iedereen even Feliz Navidad komt wensen, bijna altijd wel begeleid door iets lekkers of een kleinigheidje. Onze kerstpakketjes met wat Nederlandse lekkernijtjes en een gehaakte sneeuwpop waren een goede ruil 🙂 Gisterenavond genoten we van André Rieu met zijn kerstconcert vanuit Londen. Voor oude mensen, zei Marco vanmorgen, maar wij hebben er van genoten.

En dan vanavond nog en dan is kerstmis hier in Spanje alweer voorbij. Morgen is weer een gewone werkdag.

Een gedachte over “Beetje vreemd, maar wel lekker! Kerstmis!

  1. Fijn dat jullie genoten hebben! Wij hebben inmiddels ook van André Rieu genoten! Eten vanavond bij onze zoon. Als ex-kok zal dat wel goed komen!

Reacties vinden wij erg leuk!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.