Thermale baden in de buurt

Archena

Op gemakkelijke rijafstand van ons huis bevinden zich twee heel bekende warmwaterbronnen, waar al eeuwenlang gebruik gemaakt kan worden van thermale baden. In Archena bjvoorbeeld, bestaan de hotels van het Balneario de Archena al meer dan 150 jaar. Vandaag de dag vindt je er moderne zwembaden, zowel binnen als buiten, met veel bubbelbaden, jetstreams, snelle waterstromen en heerlijke relaxplekken. Het water is er zo´n 35 graden, er is een restaurant bij het zwembad en ook een koffiebar met wat lekkere dingen. Bovendien zijn er volop plaatsen om te zonnen of juist te relaxen in de schaduw. Entree: door de week 11,50 euro en in het weekend 17 euro.

Website Balnearios de Archena

Ook in Baños de Fortuna kan je terecht in water van 31 graden of in een bad van 36,5 graden. De ruimte er omheen is wat minder, er zijn wel ligbedden en stoelen, maar geen gras en weinig schaduw. Bovendien is het hele bad buiten op een heel klein stukken na. Desalniettemin: heerlijk, maar wat minder voor een hele dag vermaak. Er zit wel een koffiebar en mini-restaurant bij met lekker dingen. Kosten voor 1 dag: 10.50 euro (met padrón voor inwoners van Fortuna en Abanilla voor half geld).

Website Balneario Leana Baños de Fortuna

Naast de baden van het resort Leana, hierboven beschreven, heeft ook Camping La Fuente een zwembad met mineraal water met zeer aangename temperatuur. Er zijn heerlijke jetstreams en er is wat meer vemaak dan bij Leana. Bovendien heeft La Fuente een prima restaurant. Entree: 7 euro, voor residenten 5 euro, kinderen 3,50 euro.

Website Camping La Fuente

Hoe kom je bij de baden?

Naar Baños de Fortuna (15 minuten)

Schermafbeelding 2013-09-10 om 17.48.51

 

 

Naar Archena (45 minuten)

Schermafbeelding 2013-09-10 om 17.49.27

Let op: badmuts verplicht in beide baden (niet op de camping), behalve als je echt kaal bent zoals Albert. In Archena zijn ook badslippers verplicht.