CASA DOS PALMERAS

ALBERT EN MONIQUE VERTELLEN

Categorie op Op de May

Een beetje terug naar af

Brendon, Cassidy, Peet, Hendrika

November … vroeger zeiden we altijd: ´na Paard en Koets is het over´. Die beurs was altijd in het derde weekend van november en we hielpen vaak mee bij Hans en Janny in de stand en later ook bij Jan en Annie met ons eigen handeltje. Als we dat gehad hadden, sloeg de kou en het vocht van het najaar meestal genadeloos toe bij Albert. Hele dagen met veel pijn, vaak slecht slapen, veel onrust en het sociale leven op een laag pitje. Ik zie mezelf of Peet nog staan met de paarden bij de bijkeuken, want hij kwam dan echt niet eens de deur uit om de stal in te gaan.

Meer lezen

Afkicken van zoveel moois

Oef, het valt vandaag niet mee hoor. Best wel gaar van de lange rijdag van gisteren, al zijn we dat natuurlijk best wel gewend. Maar het is echt wel heel anders of je urenlang op je gemakje in de natuur rondstuurt, camera in de hand, genietend van al het moois om je heen of dat je gewoon uren maakt. Over de Franse snelwegen met om de vier uur of zo even een snelle stop om te plassen, hoofdschuddend de eerste keer de koffie overslaan omdat er een rij van hier tot Tokyo staat. Bij een volgend tankstation krijgt Albert de pomp niet aan de praat en heb ik hetzelfde probleem met de cassière binnen. Tjonge, ik weet dat mijn Frans niet best is, maar als je alleen maar een gebaar kan maken dat de toeter aan de slang in de tank gestopt moet worden, ben je ook niet erg behulpzaam. Dát snappen wij ook nog wel, maar dat er geen brandstof uitkomt … tjonge, wat was ik boos op dat mens wat het vertikte ook maar een woord Spaans of Engels te begrijpen. Gewoon weg gereden zonder te tanken óf te plassen.

Meer lezen

Natte Paasdagen

De Rietmuts (op de foto tante Toos, neef Han en mijn oma Stijntje)

We zijn compleet verregend hier tijdens het Paasweekend. Afgelaste processies, veel teleurgestelde vakantiegangers, overstromingen vooral in de kustgebieden en hier zandregens in de tuin en zingende plantjes. Wat zal het groen worden! Nog twee dagen afzien en dan komt de zomer weer terug. Ik heb wat nieuwe ´kunstwerken´ gefabriceerd, maar nu is mijn witte verf op 🙂 En naar Murcia rijden voor nieuwe (Valencia heeft vandaag nog een feestdag) is best riskant, want als het wéér gaat spoken … kom dan maar weer thuis.

Dus ben ik gisteren na een topic over het veilig stellen van bestanden op Facebook maar eens begonnen met foto´s van oude foto´s maken. Dat gaat sneller dan scannen en ik vind de kwaliteit ook beduidend beter. Ik heb ook foto´s van vele jaren op schijf, maar mocht die crashen, dan is het weg. Gisterenavond heb ik dus heel erg veel in de Cloud gezet.

Meer lezen

Translate »