Categorie archief: Over het blog

Terug op het tijdelijke nest

Dag Scandinavië, dag lieve buurtjes, dag geweldige elandjes, we zijn weer terug van een mooie reis! Tijd om weer gewoon ons gewone blog te openen.

We blijven nog een paar dagen in Made, waar de wasmachine overuren draait en weer de nodige boodschappen voor Spanje worden ingeslagen. Dan gaat het met gezwinde spoed terug naar huis, ook weer heel veel zin in hoor, we zijn al vanaf eind april op pad. Door de zwangerschap van Saskia weten we nu al dat we over een paar maanden weer een tijdje hier zullen zijn, maar nu willen we echt naar huis!

We verwachten al heel snel bezoek uit Nederland, want Thea en Henny komen met maar liefst zes kinderen (eigen, bonus en aanhang) in het huis van Ineke en Kees logeren en omdat dat niet alles kan herbergen,  logeren er twee bij ons. Het wordt een intensieve week, want Jesse en Bob hebben allebei een ernstige stofwisselingsziekte en daardoor heeft het gezin best wat hulp nodig. Natuurlijk gaan we hen die bieden en proberen we er een onvergetelijke week van te maken. De kinderen vliegen voor het eerst en het is allemaal best heel erg spannend. Speciale assistentie bij Transavia is geregeld, net als een extra huurauto van Car Rental Hondon Alicante (kijk eens op de site, ook ons projectje van de laatste tijd) om iedereen mee te kunnen krijgen en de zon werkt in Spanje eigenlijk altijd wel mee. De jongens vinden het maar spannend, ze weten pas sinds donderdag (doordat Hendrika alvast spullen ging ophalen) dat het dit jaar geen Ameland maar Spanje wordt. Maar toen ze hoorden dat ze naar die mensen uit Spanje gingen waar ze mee in de theetuin waren afgelopen najaar, was het vertrouwen gewekt en kregen ze er zin in. Lief!

Ondertussen loopt ook hier op de May de spanning op, want Ceceline en Walther gaan met Annouk, Merijn en Vera naar Amerika. De eerste twee hebben hun VWO- en HAVO-diploma deze week mogen ophalen en niets staat hen nog in de weg. We hebben de hele reis samen met hen voorbereid en staat ze met raad en daad bij. Zo nog maar eens lekker uit eten om de laatste details te bespreken en dan zijn ze er volgens mij helemaal klaar voor.

Woensdag kregen we een enthousiaste foto gemaild van Hans (voor de oude volgers, Hans en Grietje aka Janny gingen in 2009 met ons naar Amerika en vorig jaar maakten we voor hen een gezinsreis) die van de kinderen een prachtig reisplan kreeg voor zijn 59e verjaardag om samen voor de 60e naar USA/Canada te gaan. Natuurlijk ook weer een project gemaakt in Casa Dos Palmeras en gedeeltelijk in de camper in Noorwegen 🙂 Als die het gaan regelen, komt het wel goed volgens Hans, dan durft hij het wel aan.

En wij? Wij plannen voorlopig geen enkele vakantie meer, als we gaan, dan zal het waarschijnlijk lekker hier in Nederland worden en af en toe een uitstapje in eigen land. Liefst mét fietsen, want dat is echt wel een schot in de roos geweest. Ze moeten nu een paar maandjes op ons wachten, want in de zomer wordt het te druk en te warm om er veel mee te doen in Spanje, maar ik hoop dat ze wel mee gaan overwinteren na ons najaarsverblijf hier!

Voor wie ons gaat missen na het Scandinaviëblog, blijf maar lekker hier hangen, we blijven zo af en toe wel wat verhaaltjes delen.

Welkom op ons nieuwe adres

verhuisd

Tja, daar zijn we dan. Het adres van deze site kennen degenen die onze Amerika-foto´s volgden al wel langer. Al voor deze reis was het de bedoeling om over te stappen op dit domein, waarbij we veel meer webruimte hebben, maar ook meer kunnen doen met het blog.Gaandeweg de overstap van de ene naar de andere, waarbij we zoveel mogelijk inhoud hebben meegenomen, kreeg het andere blog al kuren, dus zijn we even versneld gaan verhuizen.

Dat betekent dat bijna alles functioneert, maar dat er met name bij de foto´s van de eerdere reizen naar Amerika nog wat problemen zijn. Daar wordt aan gewerkt! (En inmiddels opgelost!)

Verder gaan we gewoon op de oude voet door en hopen we weer op veel lezers, volgers en vooral ook reacties!! Zet ons gerust in je favorieten of beter nog, meld je aan als volger van het blog (zie rechtsonder in het zijmenu).

 

We zijn vandaag zo vrolijk …

Vrolijke_smiley

En daarom hebben we de site in een nieuw jasje gestoken! Net als de blog voor onze Amerikareis die we gaan omtoveren tot een permanente site voor al onze reisverslagen en nog veel meer en die nu bereikbaar is onder het eigen domein tijmesusa.com (de oude link werkt ook nog hoor).

Albert heeft vandaag zijn laatste tandartsbezoek gehad in een lange serie, onze bank en stoel zijn opgehaald voor een opvulbeurtje, ik heb eindelijk nu toch eens een afspraak gemaakt voor een mammografie (want als het bevolkingsonderzoek hier in het dorp is, zijn we er niet) en dus ben ik best trots op ons.

Fijn weekend alvast!

Welkom op Casa Dos Palmeras (.com)

Update 31 mei: nog 4 dagen voor het oude blog verdwijnt!

Verhuisbericht

Welkom dus, op een nieuwe versie van Casa Dos Palmeras. We zijn verhuisd naar een ander domein, vanwege gebrek aan dataruimte en hoge kosten voor ons vorige domein, gestoeld op bedrijfsmatig gebruik en eigenlijk niet voor ons als hobbybloggers. Vandaar dus voortaan: Albert en Monique op www.casadospalmeras.com. Wil je ons weer volgen via e-mail, meld je dan aan in het zijmenu.

We hopen geen vaste bezoekers te verliezen door deze overstap, de oude site blijft nog maar een maandje bestaan. Groetjes!