Categorie archief: Reizen door Spanje

Langs de Baskische kust

Ken je die mop van Albert die te laat was? Nee, ik ook niet. Want Albert is nooit te laat. Ik ook niet trouwens, we zijn altijd overal eerder te vroeg dan andersom. Dus zit ik nu, om half zes in de morgen, een blog te typen waar ik gisterenavond geen zin meer in had. En geloof me, als ik niet uitkijk, slaat hij ook nog het ontbijt over om alvast toch maar te gaan rijden.

Lees verder Langs de Baskische kust

Cider, kaas en natuur

Zullen we toch maar even eruit gaan voor wat boodschappen, zodat we vandaag thuis kunnen eten? Tuurlijk schat, ik kleed me aan en we gaan op pad. Na een lekker ontbijtje-zoals-thuis en een nacht goed slapen in een niet al te groot, maar prima bed, kan ik er weer tegenaan. En mijn maatje ook zo te zien, want zijn geplande rustdag begint dus anders dan verwacht. We rijden naar Cangas de Onis en komen meteen in een flinke bui terecht. Het is razend druk in het stadje (waarom had ik toch een dorp als Macisvenda verwacht?), wat over stroomt van de toeristen.

Lees verder Cider, kaas en natuur

Land van melk en bootjes

Ons appartementencomplex(je)

Het leek eigenlijk wel een heel armoedig tentje, Hotel Leira Antiga in Cedeira. Slecht in de verf, oude houten deuren en kozijnen, een gammele trap naar boven en een grote scheur in de spiegelwand in de badkamer. Maar de ontvangst was allerhartelijkst, het was er netjes en schoon, er was zelfs een spa, maar daar hadden we geen zin in (en geen badkleding mee). Het uitzicht was geweldig en het avondeten was erg, ja heel erg lekker. En veel! Gewoon lekker eenvoudig, croquetas (aardappel-hamkroketjes), een salade en champignons met kaassaus vooraf, Albert een cordon blue en ik een paar stukken kip uit de oven als hoofdgerecht en dan ook nog een dessert. De cheesecake was zo lekker dat ik het recept gevraagd heb en Alberts bakje fruit zag er super uit. We snappen nu hoe dit hotel toch aan een 9,0 op Booking.com komt. Het is gewoon prima voor weinig geld. Als je voor slapen en eten, waarbij het ontbijt ook weer super genoemd mag worden, 138 euro neertelt, mag je niet mopperen in deze tijd.

Lees verder Land van melk en bootjes

Groener dan groen

Herrie, toch? Elke dag? Hier geen feest, geen televisie, geen dorpskroeg! Maar wel de eigenaar van het hotel (of zijn hulpje) die hier ónder ons balkon door werkt met eerst de bosmaaier, daarna de bladblazer en nu de grasmaaier. Je gelooft het niet! Ik zit hier op het balkon (met open spijltjesbodem) te bloggen en Albert heeft een poging gedaan om een siësta te houden. Mislukt. Nou ja, slaap je niet, dan rust je toch, zou mijn moeder zeggen. En eerlijk is eerlijk, half zeven in de avond is geen siëstatijd voor Spanje, het is de man zijn goed recht. Het moet toch een keer gedaan worden.

Lees verder Groener dan groen