Categoriearchief: Bouwen

Van de nood een deugd

Zo zeggen ze dat he? Als je eigenlijk geen kant op kan, omdat er continue bouwvakkers, regelaars en vragenstellers rondlopen, zodat je je dagen noodgedwongen thuis doorbrengt. En als het dan ook nog eens van dat typische maart-roert-zijn-staart-weer is wat overgaat in april-doet-wat-ie-wil. Dat dus. Gisteren heeft het de héle dag geregend, echt waar. Zeldzaam hier en o zo nodig. De natuur en alle Spanjaarden in de hele Región de Murcia juichen op zo´n dag, dus doen wij vrolijk mee.

Lees verder Van de nood een deugd

We bouwen weer!

Tot mijn schrik zie ik dat ik al bijna twee maanden niet geblogd heb! Laat ik maar beginnen met een welgemeend dank-je-wel aan alle lieve reacties op mijn vorige blog. Er zijn een paar projecten uitgekomen waar ik mijn energie en vooral mijn ei af en toe in kwijt kan, al gaat het zeker niet om langdurende of vaste bezigheden. Ik mag in elk geval over de schouder van mijn lieve vriendin Liset meekijken bij een wetenschappelijk onderzoek wat gelinkt is aan mijn DVN-ervaring en het bejaardenhuis in Made weet me te vinden als zij hun nieuwe Spaanse medewerkers in mei verwelkomen en ze daar een stukje ´Spanje-kent- de May-gevoel´ mee willen laten spreken.

Lees verder We bouwen weer!

Ergens achter de regenboog

dsc01006

Het komt zo maar in me op, dat liedje … somewhere over the rainbow … Nou ja, niet zomaar natuurlijk, want na een hele droge zomer met amper een drupje regen, hebben we vandaag de eerste echte druilerige dag en dat gaat gepaard met een mooie regenboog die vanachter onze berg opduikt en in Barbarroja lijkt te verdwijnen. Zoals wel vaker hier, kan het zomaar ineens plenzen, maar de zon geeft zich zelden gewonnen en probeert er ook nu weer snel bij te zijn. Dat geeft mooie regenbogen!

dsc00987

Het is heerlijk om alles weer even fris groen te zien, al is het wel de eerste aankondiging dat de zomer echt voorbij is. Voor ons leek er geen eind aan te komen! We hebben een on-Nederlands mooie septembermaand gehad tijdens onze vakantie in Made. Alleen maar mooi weer, wekenlang. Zo liepen we de dag van mijn verjaardag, 24 september, zonder jas op de kermis en konden we de volgende morgen in korte broek in Lees verder Ergens achter de regenboog

Rejas voor de cantina

Ja, ik weet het, veel Nederlanders vinden het maar vreemd hier in Spanje, al die tralies voor de ramen. Huizen als gevangenissen. Maar die dingen hebben wel degelijk een doel en als je er eenmaal aan gewend bent, ga je het nog mooi vinden ook. Wij wel in elk geval!

En zo besloten we dat het eigenlijk niks is dat we de ramen van de cantina niet veilig open kunnen laten als we weg zijn en ook ´s nachts niet eens lekker door kunnen laten luchten. Want de cantina is gebouwd om in de winter heerlijk een zonnige ruimte buiten te hebben waar je uit de wind en in de zon kan genieten van de mooie omgeving, ook bij wat frisser weer. Maar nu, in de zomer, blijkt het een fijne ruimte in de schaduw, waar je hele avonden kan doorbrengen, lekker voor de TV bij de voetbal 🙂 Voor de veiligheid zijn rejas (zo heten die tralies hier) dan heerlijk, want dan kan je het hok gewoon lekker laten doorwaaien zonder dat ze meteen met je TV en je antieke iPad met dock onder de arm weg kunnen wandelen.

En daar hebben we dan ook meteen de oorspronkelijke functie van die tralies hier voor de ramen: alles open zetten zonder dat iedereen erin kan, zodat je huis voor de nacht af kan koelen, want airco was er gewoon nog niet, heel veel jaren geleden. Maar zeg nou eens eerlijk, de cantina heeft meteen meer ´smoel´ gekregen, is niet meer zo´n blote-billen-gebouw en past nu helemaal in het plaatje casita-casa-cantina omdat hij nou ook gewoon erbij hoort. Wij zijn er in elk geval heel blij mee. Puik werk van de gebroeders van de Carrajeria Hermanos Caracena. Binnen twee weken ingemeten, gelast, gepoedercoat en geplaatst. ¡Muchas gracias!