Categorie archief: Omgeving

Dongemondmeiden 2019

Bij Bodega Silvano Garcia op zaterdagmorgen tijdens de tour

De titel klopt niet helemaal, maar dekt enigszins de lading. Vorig jaar waren Liset, Ingrid en Marianne hier. Ingrid moest dit jaar verstek laten gaan, maar daarvoor in de plaats bracht Marianne haar man Ad mee. Ook bijna Dongemond, want die twee waren al samen toen wij daar nog op school zaten.

Lees verder Dongemondmeiden 2019

Brent in Spanje

Brent en Manon onder onze olijfboom

Dertig graden buiten! Terwijl ik net mijn winterbroeken nog aan de waslijn hang. Die droeg ik dus nog minder dan een week geleden. April doet altijd wat hij wil, maar mei heeft besloten dat het nou wel genoeg is met de kou. Zálig weer. Maar nu blijven we een paar uurtjes in ons nog lekker koele huis om naar de derde vrije training en straks de kwalificatie van de Formule 1, de Grand Prix van Spanje, te kijken. Zo blij met ons nieuwe bankstel nog, wat echt heerlijk zit. En geen plakbillen meer nu we gekozen hebben voor stof in plaats van leer. Mán, ik heb wat vastgezeten hier, in de zomer draag ik nu eenmaal graag jurken.

Lees verder Brent in Spanje

Met Fred en Carola op de wijntour

 

Hoe lang we elkaar al kennen? In ´real life´ in elk geval al vanaf de meeting van het Amerikaforum waar we toen erg actief waren in het jaar 2006, online volgden we elkaars vakanties al eerder. We waren in diezelfde zomer van dat jaar allemaal op pad in de USA, zij met hun kinderen, wij met die van ons. Vanaf dat moment noemden we dat hele stel heel terecht ´hangjongeren´. Allemaal Lees verder Met Fred en Carola op de wijntour

Vakantiegevoel rond om huis

Het was vandaag net vakantie! Op mijn Facebook kreeg ik de herinneringen van vorig jaar, klaar om op reis te gaan naar Amerika, voor het eerst in zes jaar. Mán, wat had ik daar toen zin in en wat is het een geweldige reis geworden om op terug te kijken. Stiekem zou ik best weer willen, maar aan de andere kant heb ik gewoon ook niet zoveel zin in weer Lees verder Vakantiegevoel rond om huis

Ons mooie achterland

Vanmorgen stond ik al om kwart over negen weer thuis met verse broodjes voor het ontbijt, nadat ik Esmee had weggebracht naar aeropuerto Alicante-Elche. Ze was een paar dagen hier, samen met haar vriend Andy, die gisterenavond terugvloog naar Stansted. Ze zijn samen druk aan het plannen maken voor haar uiteindelijke verhuizing naar Engeland, waar ze op een dik half uur van Londen willen gaan samen wonen. Zijn nieuwe baan zorgt meteen voor de zoektocht naar een ander huis. Spannend allemaal!

Vorige week waren Astrid en Roland hier en na deze week komen neef Jack en Ina. Een drukke maand dus, maar vandaag was even van ons samen. En omdat we toch vroeg waren, besloten we een rondje te gaan toeren. Richting Jumilla, waar we een doos witte wijn haalden bij onze favoriete bodega en daarna via Calasparra richting Mula en via de prachtige Valle de Ricote, Ojós en Archena weer richting huis. Natuurlijk wat foto´s gemaakt, daar waar een stuwmeer was en de weg blijkbaar afgesloten was, dus konden we terug.

Een deel van de route leek alvast oefenen voor Australië, het onderwerp van gesprek in de auto, want wat is Spanje ook wijds en ruim met ellenlange rechte wegen en veel dorre droogtes om ons heen op dit moment. Nog ruim 6 weken te gaan!