Categoriearchief: Albertje Kretiek Himself

Pffff effe volhouden

Hallo lieve mensen, Jawel daar ben ikkus weer om effe bij te Beppe. Allememagies wat beleven we allemaal een klçte tijd zeg. Hele wereld is ontwricht door dat biervirus. Ik ga hier gullie niet vertellen wat je moet doen hoor in deze tijd, ikkus wilde gewoon effe mijnes verhaal kwijt. Ik hoor gullie al denken Albertje gaat het wel met je daar in dat warme Spanje?

Nee, lieve volgers van dees blog, ikkus had de pech dat er een pijntje bij kwam tijdens het bankhangen voor gevorderde. Een kies blijkt ruzie te hebbe met zijnes vulling en de daarbij aanwezige zenuwen vonden het fijn om mij te pijnigen. Vooral als ikkus iets kouds of warms door mijnes bekkie kreeg. Dan sprong ik wel dertig centimes de lucht in wat voor mij al een hele hoge sprong is. Na het bellen van onze Spaanse tandarts gaf ze het advies om eerst antibiotica te slikken. Gelukkig hadden we nog een kuur op voorraad van de reis naar de Joe naait et steeds. Met behulp van ibrofen lukte het om rustig op de bank te hangen. Dinsdagmiddag mocht ikkus naar mijnes tandartsvriendin om de kies te behandelen.

Bij binnenkomst eerst mijnes handjes motte wassen en effe wachtte. in de wachtkamer. Daarna werd er drie keer getemperatuurd in een tijdsbestek van 10 minuten waarna ik binnenmocht.

de kleinste is mijnes Tandarts

Om een kort verhaal lang te maken de twee ruimtevrouwtjes hebbe deze tandartsangsthaas liefdevol behandeld. Er werd verteld dat de pijn nog wel een dag of drie door kon gaan omdat er in mijn bekkie geen reset knop zat om dit uit te schakelen. Maar er treedt nu op dit moment verbetering op zodat deze jonge weer heerlijk kan bankhangen.

Lees verder Pffff effe volhouden

Kweet Niet

Niet schrikken en je knoppekast uitzetten dit is geen virus maar gewoon een Albertje Kretiek Himself. Tja gewoonlijk schrijf ik mijnes verhaaltjes in onze vakanties maar nu motte gullie er maar aan gelove ha ha.

Sommige mensen vragen ons wel eens via de kanalen hoe staat het leven erbij in Spanje. Gewoon goed zal ikkus maar schrijven want we beleven niks nada noppes. We zitten gevangen op ons eigenste plotje en de meeste dagen binnen achter de tralies. Zo voelt het wel hoor met die rejas voor de ramen. En dan is het ook op de meeste dagen pleurisweer zodat je wel binnen mot hangen op de bank. Het leven met twee vrouwen in huis gaat niet alle dagen van een leiedakkie hoor het omgaan met het Boze Oog of te wel Bep of Mo is zwaar. Normaal gesproken wippe we regelmatig naar de supermarkt om ons knauwsel aan te vullen. Tijdens de heen of terugreis een restaurant binnen om onze buikies te verwennen. Dat staat stil en geeft je geen apart gevoel van binnen.

Lees verder Kweet Niet

Het eind in zicht

Carnaval_2016_bij_Omroep_Brabant

 

Aan al het goede komt een eind, we gaan er bijna weer van tussen. De roep uit Spanje wordt groter en groter er zijn zelfs Spaanse piepels die ons missen. Och Albert,  kom toch terug naar jullie Casa we missen jullie knuffels en aandacht. Dus na lang wikken en wegen hebben we besloten in goed overleg om carnavalsmaandag de bus te starten en te vertrekken naar Diep Zuid.

Het wordt hier namelijk steeds gekker: mensen lopen hier te vreemd te praten en te schrijven. En als ikkus het plaatselijke suffertje bekijk wordt het ook nog gevaarlijk. Ze gaan hier “OnsJans” verbranden en met de as een kruiske op het bolletje tekenen. Ook hoor ik gisteravond, dat een man hier uit de Lees verder Het eind in zicht

Christmas Time

albert 3

 

Lalalaala en weer schuift er een kerstliedje over de radio via Skyradio Christmas Time. Veel tijd om bij mijnes kerstgedachte stil te staan, heb ik niet, moet namelijk nog veel doen voor het einde van het jaar. Alweer een jaar voorbijgevlogen zonder dat ik hem kon neerknallen. Het is niet leuk meer en door de snelheid kan ik me niet goed houden aan mijnes die-eet. Was zo goed begonnen dit jaar met een lichte schaalverhoging uit Australië  gekomen, iets er af getraind met bankhangen en bijna het hele jaar gelijk gebleven totdat ….:

Tja schat zei ik, we brengen dit jaar de kerst door in Nederland nu we een eigenste hut hebben in het bejaardenhuis aldaar. Maar Albertje, riep ze schor door de ruimte, ben je helemaal van de pot gevallen, we zijn voor jou naar een warm land verhuisd. Frau heeft daarin gelijk en zo niet dan toch, anders mot ik eenzame kerst van Andere Hazes gaan zingen. Dus ik mijnes smoezekastje eens opengedaan om hares hoogheid te overtuigen. Als eerste smoeske vertelde ik haar dat Nederland baadt in een warme kerstsfeer met verlichte bomenfeest, zalige etenstalletjes enzovoort.

Gaat Melady gelijk overstag, knalde internet open en blokte daar een paar weken af in onze agenda. En toen begon het gedonder van het vuurwerk ……en regenende het afspraken en steeds weer het welovertuigende woord SCHAT ……..grrrrrrr dan kunnen we zeker die ook niet overslaan en zullie hebben ook al gevraagd of we ze eens een keer kunne ontmoette. Daar ga je dan met je kerstgedachte …die bij mij gewoon in de supermarkt was. Lopende langs de schappen, kruipend langs de kerstchocolade en hupsend langs de kaasjes en de pateetjes.

 

albert 2

 

Ge mot Albertje niet loslaten in een winkel tijdens de kerstdagen. Geen tien paarden kunnen lekkere dingen uit onze eigenste geleasde boodschappenkar houden. Bij de plaatselijke bakker die op een steenworp van ons afzit en zelfs zijnes naam heeft aangepast in Bakkerij van der Steen. Daar hebben ze een hoop spullekes die ik wel lust. Kerstkransen zo groot als tractorwielen, kerstschuimpjes zo zacht als Mootje haar wangetjes en kerstbrood met in het binnenste een rol van zalige spijs.

Ik kon zo goed mijnes gewicht vasthouden en nu moet ik stiekem toegegeven dat het wel een onsje meer is. Maar ook ikkus heb goede voornemens en stop gelijk bij vertrek uit Holland met snoepen van al dat lekkers, ga wat meer sporten, wil wat meer gaan fietsen en een wandeling door de bergen ga ik ook niet meer uit de weg. Kortom 2016 wordt het jaar van ……. maar 1 ding is zeker als het jaar net zo snel is als 2015, ben ikkus er weer gauw vanaf.

Nu staan er in de agenda nog heel wat afspraken en ikkus mot met de meeste mee, steeds maar weer het snoepgoed afslaan en zielig kijken dat ikkus het heel zwaar heb. Soms zegt zo´n adreske: hebben jullie wel goed gegeete vandaag of gewoon Albertje, gij mag nog wel een stukse hoor. Maar  wil je echt een glimlach op mijnes bekje zien, mot je gewoon…….heel verbaasd kijke en met het handje voor je eigenst mondje zegge …….Albertje wat bende gij afgevalle joh……wedde dat ik dan een bigsmile op mijnes bekje tover en je vrijwillig afhelp van een lekker stukje kerstkrans of iets dergelijks wat je speciaal voor mij in huis heb gehaald.

O ja, mocht je gevraagd hebbe of we een keer langskomen, mot ik je gelijk teleurstellen. We zijn namelijk niet in staat om iedereen te bezoeke, Piepels die in Spanje woone motte zelfs wachtte tot februari 2016. Andere Piepels in Holland motte effekens bedenke dat Albertje niet van elastiek is en zo nu en dan verplicht mot bankhangen, zijnes Frau verwenne en erger, zelfs het liefst op zijnes eigenste pot gaat zitte.

 

albert1

 

It is Christmastime beste blogvolgers en fans van mijnes eigenste schrijfmaaropFrau daarom wensen wij samen u een zalig kersmus en alvast een rustig uiteinde. Bedankt voor een ieder die heeft bijgedraage in het afgelopen jaar aan een lach en een traan, een stukje gemis en een hapje hier en daar.

 

albert 4

 

Leuk dat we je hebben ontmoet dit jaar, fijn dat je ons je waare gezicht heb laten zien dit jaar, bedankt dat we dit jaar geen nee konden zeggen tegen je dit jaar,

Albertje Kretiek Himself  en Frau, Moppie, Mootje, Monika, Monique

 

Als de wind door mijn krullen blaast

hoor-de-wind-lg3

Als de wind door mijn krullen blaast is het vast en zeker herfst. Een tijd die mij niet snel genoeg voorbij kan gaan. Mijn korte broeken liggen weer in de kast en mijn vestje heb ik binnen handbereik. De open haard brandt menig avondje, ik zing zo nu en dan een vrolijk sinterklaas liedje zonder gevaar want mijn vriend S. Klaas is momenteel in Holland om menig kind eens heerlijk te verwennen. Eigenlijk is het een gevaarlijke vriend die vele kindjes tot zich neemt met cadeautjes en snoep. En wij als ouders maar tegen die blagen zeggen: neem geen snoep aan en ga niet mee met vreemde mannen. Ik mot hem eigenlijk niet die Klaas, kreeg als kind al de kriebels van hem, eigenlijk stom dat ik hem vriend noem. Maar ja ikkus heb wel meer mensen mijnes vriend genoemd en die gingen op hol met ja wist ik het maar, ´t zal mijn tijd wel duren, ik leg hiervan niet wakker hoor.

Waar ik wel wakker van leg is om te lachen, kijkt één van jullie wel eens op TV naar TLC, waar een programma wordt uitgezonden van een man in Amerika met wel vijf vrouwen. Wat is daar nu om te lachen, roep je nu luid door de kamer of kantoor? Nou die vriend slaapt elke nacht bij een andere vrouw legaal dus. Bij toerbeurt krijgt er één een nachtje een verwenbeurt. Nou komt mijnes lol……als ikkus wakker wordt ´s nacht leg er altijd een Mootje naast me die ik dan kan aanspreken als mijnes eega. Geen vergissingen op het moment supreme gewoon altijd die goeie naam.Deze vriend mot eerst zijn oogies opendoen nadenken over de naam van degene die naast hem legt.

En daar zie ikkus dus de humor van in als hij na de daad zegt, Truus ik heb genoten terwijl hij naast Gerda legt uit te hijgen. Terwijl Annie vreselijk snurkt en Nelly niet weet waar hij vannacht uithangt. En dan is Co aan het rekenen wanneer het haar nacht is, want zij heeft nog een kinderwens. Terwijl er al een hele kudde blagen rondhupst daar. Kortom een drukte van belang en tijdens de gezamenlijk avond maaltijd zegt mijn vriend opeens….schatten, ik wil vannacht een nachtje alleen doorbrengen in de mancave …..je had die fraukes is motte zien kijken ze waren gelijk van de kippeleg en zaten een beetje radeloos omzich heen te kijken. Kortom ik ken daar uure naar kijke, maar met de beste gedachte dat als ik vannacht weer wakker wordt gewoon Mootje kan benaderen.

Maar ondertussen dat ik effekens met jullie zit bij te beppe, waait het hier er nog lustig op los. Ikkus ga weer wat klussies afmaken voordat we weer naar Holland gaan, we hebben namelijk met vriend S. Klaas afgesproken dat als hij gaat, wij komen. Ik verwacht natuurlijk wel dat jullie uit volle borst staan te zingen langs de grens bij Hazeldonck. Zoiets als zie ginds komt de bus uit Spanje weer aan. Hij brengt olijfolie en wijn mee daar vandaan. Hoe huppelt zijn Mootje al heen en al weer, want haar blaaske mot snel leeg deze keer.

Of gewoon: ach kom er eens kijken wat daar in het busje zit…..het is een vreemdeling zeker die verdwaald is zeker ik zal effenkens vragen naar zijn naam.

Luitjes, een fijne Klaasavond en de garoetjes vanuut Spain van Gullie eigenste Albertje Kretiek Himself