CASA DOS PALMERAS

ALBERT EN MONIQUE VERTELLEN

Archief op 27 december 2019

Olijfolie te koop

Het begon negen jaar geleden met de aankoop van een huis waar een rijtje hele kleine Ieniemienie olijfboompjes op een rijtje voor stond. We lieten ze uitplanten langs de zijkant van ons perceel om wat vrijer te zitten. Nou, dat is gelukt. Met als gevolg dat we elk jaar meer olijven krijgen en dit jaar genoeg hadden om onze eigen olie bij de perserij te kunnen laten persen.

Meer lezen

Tegen het einde van het jaar

Zo tegen het einde van het jaar hoor je helemaal in kerstsfeer te genieten van een rijk gevulde , glinsterende boom in huis, rijp op de bomen buiten en de arresleeën in de straat. De werkelijkheid? Een bos bloemen en een moderne piramide in de kamer, de regen die zeikt langs de ramen en een stoet met tractoren op weg naar de Amercentrale met de ME erachter aan. Vrolijk gezicht, dat wel, al is de reden minder leuk.

Meer lezen

Een beetje terug naar af

Brendon, Cassidy, Peet, Hendrika

November … vroeger zeiden we altijd: ´na Paard en Koets is het over´. Die beurs was altijd in het derde weekend van november en we hielpen vaak mee bij Hans en Janny in de stand en later ook bij Jan en Annie met ons eigen handeltje. Als we dat gehad hadden, sloeg de kou en het vocht van het najaar meestal genadeloos toe bij Albert. Hele dagen met veel pijn, vaak slecht slapen, veel onrust en het sociale leven op een laag pitje. Ik zie mezelf of Peet nog staan met de paarden bij de bijkeuken, want hij kwam dan echt niet eens de deur uit om de stal in te gaan.

Meer lezen

Translate »