CASA DOS PALMERAS

ALBERT EN MONIQUE VERTELLEN

Archief op 29 juni 2019

Van feest naar feest

De nieuwste ´tic´: kippetjes

Wanneer zijn jullie altijd in Nederland? Die vraag heb ik de laatste weken een aantal keren gehoord, maar daar heb ik geen eenduidig antwoord op. We wonen in Spanje, dat is duidelijk en we hebben hier een hele fijne plek om af en toe een tijdje te zijn. En dat hangt vaak af van gelegenheden, waar we graag bij willen zijn. En soms komt dat goed uit, soms past het niet echt in de planning. Want meer dan drie keer per jaar, is eigenlijk niet de bedoeling, tenzij er echt iets speciaals is (ernstig of niet).

Meer lezen

Afkicken van zoveel moois

Oef, het valt vandaag niet mee hoor. Best wel gaar van de lange rijdag van gisteren, al zijn we dat natuurlijk best wel gewend. Maar het is echt wel heel anders of je urenlang op je gemakje in de natuur rondstuurt, camera in de hand, genietend van al het moois om je heen of dat je gewoon uren maakt. Over de Franse snelwegen met om de vier uur of zo even een snelle stop om te plassen, hoofdschuddend de eerste keer de koffie overslaan omdat er een rij van hier tot Tokyo staat. Bij een volgend tankstation krijgt Albert de pomp niet aan de praat en heb ik hetzelfde probleem met de cassière binnen. Tjonge, ik weet dat mijn Frans niet best is, maar als je alleen maar een gebaar kan maken dat de toeter aan de slang in de tank gestopt moet worden, ben je ook niet erg behulpzaam. Dát snappen wij ook nog wel, maar dat er geen brandstof uitkomt … tjonge, wat was ik boos op dat mens wat het vertikte ook maar een woord Spaans of Engels te begrijpen. Gewoon weg gereden zonder te tanken óf te plassen.

Meer lezen

Langs de Baskische kust

Ken je die mop van Albert die te laat was? Nee, ik ook niet. Want Albert is nooit te laat. Ik ook niet trouwens, we zijn altijd overal eerder te vroeg dan andersom. Dus zit ik nu, om half zes in de morgen, een blog te typen waar ik gisterenavond geen zin meer in had. En geloof me, als ik niet uitkijk, slaat hij ook nog het ontbijt over om alvast toch maar te gaan rijden.

Meer lezen

Translate »