Maandelijks archief: september 2019

Boot, bus en benenwagen

OK, de titel lijkt aan te duiden dat onze auto de garage niet uit geweest is, maar dat moeten we even nuanceren. Je komt hier niet ver zonder auto namelijk. We zitten in de buitenwijken van de stad, heerlijk rustig! Maar we moeten wel een stukje rijden om in de haven van El Puerto de Santa Maria te komen, ons doel voor vandaag. Nadat we het huis netjes hebben achtergelaten voor de schoonmakers die vandaag komen, kunnen we op pad.

Lees verder Boot, bus en benenwagen

Over de grens vandaag

Om klokslag half elf draaien we de garage uit vandaag. Op naar Gibraltar, het stukje Brits Koninkrijk wat hier in Spanje ligt. Omstreden, maar vooruit, nu zitten ze nog in de Europese Unie, dus we gaan er maar eens kijken. We rijden in eerste instantie over de snelweg, de bekende A7 die van noord naar zuid door Spanje loopt. Het gebied waar wij zitten vinden we niet bijzonder mooi, veel stedelijke bebouwing en enorm veel winkels en bedrijven. Ze bouwen maar raak, die Spanjaarden. Buiten de stad wordt het al snel anders en daar verbazen we ons weer over de enorme uitgestrekte leegtes. We kiezen ervoor om niet de hele 7 door de bergen te rijden, maar een paar binnenwegen te nemen.

Lees verder Over de grens vandaag

Lekker vakantiehuis!

Uitzicht op de baai

Vanmorgen reden we klokslag half 10 thuis de poort uit om via Abanilla naar de snelweg te rijden. Via onze normale route door Barinas en langs Fortuna is dat niet mogelijk, omdat daar de weg dus weggeslagen is. Eigenlijk wel jammer, want het grote stuwmeer waar we altijd langs rijden (voor de kenners: bij de dames van plezier) is het meer waar dus de dam dreigde open te breken en die open gezet is om dat te voorkomen. Wij zijn wel heel benieuwd hoe hoog het waterniveau daar nu nog is.

Lees verder Lekker vakantiehuis!

Rustig aan op vakantie

Het valt allemaal niet mee, dat pijnlijke lijf, de regen, alles …

Het wil allemaal nog niet echt, met Albert. Snel moe, pijn in borst, schouders, onderrug en een algeheel gevoel van malaise. En deze week ook nog eens behoorlijk benauwd, want het is hier enórm vochtig geweest. Niet gek natuurlijk, want vorige week donderdag en vrijdag is de hemel hier naar beneden gekomen in een twee dagen durende Gota Fría die zijn weerga niet kent. De koude lucht die werd aangevoerd vanuit het westen knalde met een enorme boem tegen de warme lucht die boven de Middellandse zee de hele zomer al zit te broeien. Heftig onweer, enorme buien en hier meer dan 200 mm regen in twee dagen.

Lees verder Rustig aan op vakantie