Maandelijks archief: maart 2020

Even naar de slager

Ik had een Engelse slager ontdekt die vlees op vooraf afgesproken plaatsen in een gekoelde wagen brengt, op bestelling, met een keurige webshop waarop je de producten kan bestellen. De regels zijn hier veel strenger dan in Nederland, zoals ik al eerder vertelde op mijn blog. Boodschappen doen is dus in het eigen dorp, waar het winkeltje kleiner is dan onze woonkamer. Ik ben er huiverig voor, daar kán je gewoon geen afstand houden. Een wandelingetje mag niet, behalve als je een hond uitlaat binnen 50 meter van je huis. En aangezien wij al 200 meter buiten het dorp wonen, zie je dus gewoon niemand. Wij kijken dan ook met verbazing, maar zonder te weten wat het beste is, naar hoe ´vrij´ Nederland nog is.

Ik dus op pad, vreemd gevoel en 10 kilometer van huis. Maar ook wel lekker om even eruit te zijn. Ik keek mijn ogen uit in het dorp. Toch nog best veel mensen op straat, volgens mij gaan ze gewoon drie keer per dag naar de groenteboer of de slager? Maar ook mannen die op gepaste afstand wel een praatje met elkaar houden. Het valt dus nog wel mee met die strenge handhaving …

Lees verder Even naar de slager

Corona in Spanje

Wat een toestand, hè? Het houdt iedereen in zijn greep, het is er, we moeten er mee dealen en niemand weet hoe het verder gaat of moet. Wat ergens ver weg in China begon, overspoelt de wereld en we krijgen er allemaal mee te maken. Voor ons begon het toch wel tijdens onze vakantie, we waren net een week weg toen we hoorden van de eerste patiënten in Nederland en in Spanje. Blijkbaar allebei meegekomen uit Italië. Je kan je dan nog niet voorstellen hoe het er drie weken later voor staat. Maar vooruit, dat hoef ik hier allemaal niet uit te leggen, dat weet inmiddels iedereen wel, al schijnen er nog steeds mensen te zijn die het echt niet snappen of willen begrijpen.

Lees verder Corona in Spanje