Maandelijks archief: april 2020

Pffff effe volhouden

Hallo lieve mensen, Jawel daar ben ikkus weer om effe bij te Beppe. Allememagies wat beleven we allemaal een klçte tijd zeg. Hele wereld is ontwricht door dat biervirus. Ik ga hier gullie niet vertellen wat je moet doen hoor in deze tijd, ikkus wilde gewoon effe mijnes verhaal kwijt. Ik hoor gullie al denken Albertje gaat het wel met je daar in dat warme Spanje?

Nee, lieve volgers van dees blog, ikkus had de pech dat er een pijntje bij kwam tijdens het bankhangen voor gevorderde. Een kies blijkt ruzie te hebbe met zijnes vulling en de daarbij aanwezige zenuwen vonden het fijn om mij te pijnigen. Vooral als ikkus iets kouds of warms door mijnes bekkie kreeg. Dan sprong ik wel dertig centimes de lucht in wat voor mij al een hele hoge sprong is. Na het bellen van onze Spaanse tandarts gaf ze het advies om eerst antibiotica te slikken. Gelukkig hadden we nog een kuur op voorraad van de reis naar de Joe naait et steeds. Met behulp van ibrofen lukte het om rustig op de bank te hangen. Dinsdagmiddag mocht ikkus naar mijnes tandartsvriendin om de kies te behandelen.

Bij binnenkomst eerst mijnes handjes motte wassen en effe wachtte. in de wachtkamer. Daarna werd er drie keer getemperatuurd in een tijdsbestek van 10 minuten waarna ik binnenmocht.

de kleinste is mijnes Tandarts

Om een kort verhaal lang te maken de twee ruimtevrouwtjes hebbe deze tandartsangsthaas liefdevol behandeld. Er werd verteld dat de pijn nog wel een dag of drie door kon gaan omdat er in mijn bekkie geen reset knop zat om dit uit te schakelen. Maar er treedt nu op dit moment verbetering op zodat deze jonge weer heerlijk kan bankhangen.

Lees verder Pffff effe volhouden

Kweet Niet

Niet schrikken en je knoppekast uitzetten dit is geen virus maar gewoon een Albertje Kretiek Himself. Tja gewoonlijk schrijf ik mijnes verhaaltjes in onze vakanties maar nu motte gullie er maar aan gelove ha ha.

Sommige mensen vragen ons wel eens via de kanalen hoe staat het leven erbij in Spanje. Gewoon goed zal ikkus maar schrijven want we beleven niks nada noppes. We zitten gevangen op ons eigenste plotje en de meeste dagen binnen achter de tralies. Zo voelt het wel hoor met die rejas voor de ramen. En dan is het ook op de meeste dagen pleurisweer zodat je wel binnen mot hangen op de bank. Het leven met twee vrouwen in huis gaat niet alle dagen van een leiedakkie hoor het omgaan met het Boze Oog of te wel Bep of Mo is zwaar. Normaal gesproken wippe we regelmatig naar de supermarkt om ons knauwsel aan te vullen. Tijdens de heen of terugreis een restaurant binnen om onze buikies te verwennen. Dat staat stil en geeft je geen apart gevoel van binnen.

Lees verder Kweet Niet

Drukke quarantaine

Boodschappen, maar dan anders. Tjonge, we hebben het er bijna druk mee vandaag!

Voor de derde week op rij komt Frutas Soberanos uit Mahoya bij ons een partij groenten en fruit thuis brengen. Echt superkwaliteit, heel erg blij mee. De eigenaar en zijn bijrijder zetten alles netjes op de veranda, later halen wij het naar binnen en na uit uitpakken wordt het aanrecht schoongemaakt en wassen we heel goed onze handen. Enorm blij met onze jaren geleden gekochte restaurantkoelkast met heel veel ruimte. De baas maakt een gezellig praatje, zijn bijrijder vraagt hoelang we hier wonen, want mijn goede Spaans valt natuurlijk weer op. Blijkt hij uit Pakistan te komen en maar liefst 12 talen te spreken! Hij schakelt vrij snel over op behoorlijk Engels en schijnt er zijn doel van te maken Esmee ervan te overtuigen dat ze hier moet blijven wonen en met hem op Spaanse les moet gaan (en nog wat leuke dingen, geloof ik). Hij zag haar wel zitten, volgens mij 🙂 Ben benieuwd of hij haar 18 schatte, zoals zovelen, of haar werkelijke 28! Hij haalde er van alles bij om haar ervan te overtuigen dat dit gebied ongeveer de hemel op aarde is.

Lees verder Drukke quarantaine