Uit ons dak op de bruiloft van Sjouk en Henke

Uit ons dak op de bruiloft van Sjouk en Henke

Sjouk en Henke

Van de site van Sisu Fotografie  (met watermerk, maar toch mooi!):

We rollen van feest naar feest hier in Nederland en man, wat hebben we een lol gehad! Na een vrij rustige week met wat etentjes (tuurlijk!) en wat spullen bij elkaar winkelen, togen we afgelopen donderdagmiddag naar Drenthe. We haalden Hendrika thuis in Rumpt op, omdat het voor Peet handiger was om rechtstreeks vanaf zijn werk te komen. Het was een warme zomerdag, eigenlijk stikbenauwd en we vluchtten dus al snel vanaf het terras van Hotel Het Roode Hert in Dalfsen, naar binnen toen Peet er ook eenmaal was.

Het was verrassend druk tijdens het eten en de menukaart was ook gewoon uitgebreid en goed. Het eten was echt heerlijk, boven verwachting! Gewoon een lekker avondje vooraf en het scheelde ons de stress van een rit van 2 uur om op de feestlocatie aan te komen. We doken vroeg het bed in en zaten ´s morgens om half negen met zijn drieën aan het ontbijt. Hendrika was ondertussen met de auto van Peet al richting kapper vertrokken om haar en make-up te laten doen en haar vermaakte jurk op te halen en bij haar moeder te gaan showen. Toen zij terug was, was het ook tijd om naar De Jonge Geuze in Ruinen te vertrekken, waar de huwelijksceremonie plaats vond. Een klein half uurtje rijden, in onze bus, want die van Peet bleef achter met het grote cadeau van de Boeruh erin.

Hendrika, Peet, Monique, Albert

De ceremonie was zó leuk! De oude muziekkapel van het dorp Ruinen is verplaatst naar De Jonge Geuze en was ingericht met feestelijke ballonnen, pakken stro als zitplaatsen en rode stoelen voor het bruidspaar, de ouders, grootouders en getuigen. Rood, de kleur van de liefde, overheerste overal, ook in de kleding van veel gasten, zoals gevraagd. De ambtenaar van de gemeente De Wolden was zichtbaar verheugd dat ze eindelijk eens rode schoentjes onder haar toga mocht dragen. Met mooie woorden over Hendrik en Sjoukje, zoals Henke en Sjouk door de familie vooral genoemd worden, werd het huwelijk gesloten. Onze eigen Peet was een van de getuigen en ik kon mijn ogen niet van hem afhouden. Mijn boer, altijd op klompen met zijn goed, was ineens een knappe kerel in een prachtig donkerblauw pak met echte schoenen eronder. Ook Sjouk en Henke waren totaal anders dan anders, maar wel helemaal in stijl, mooi hoor!

in allerlei samenstellingen werden groepsfoto´s gemaakt, terwijl de zon nog steeds uitbundig scheen. In grote delen van het land had het gegoten de avond van tevoren, maar Drenthe bleef droog. De bruidstaart met koffie smaakten prima en de omgeving was zo heerlijk groen en rustgevend, dat de hele sfeer daarin meeging. Relaxt en gezellig, beter kan je het niet omschrijven. We maakten kennis met de families van Sjouk en Henke en ontdekten dat die die Drenthen erg gezellig zijn! Met Peet reed ik (nadat we de rest hadden afgezet bij de feestzaal), achtervolgd door Jeroen en Arjan, naar het hotel terug, waar ik snel mijn nette jurk omwisselde voor een luchtige top en lange broek en slippers, omdat ik wel aanvoelde dat het een ruig feestje kon worden. We lieten alle auto´s achter bij het hotel en reden in de bus van Peet terug, omdat daar het cadeau in stond.

De Deel in Nieuwleusen was superleuk, stoer, western, cowboy, helemaal Sjouk en Henke, maar ook ons ding. Zelfs in de toiletten zaten staldeuren en de wasbakken waren zinken teiltjes. Natuurlijk werd er gegeten van de BBQ, lekker, lekker! Om negen uur kwamen de avondgasten en barstte het feest los. My, my, wat kunnen die gasten feesten zeg! De DJ had het helemaal door: hardrock, boerenrock en gabbermuziek. Het was onwijs gaaf om eens mee te kunnen doen met die jongens en meiden waar zoonlief al zovele jaren een hechte groep mee vormt. We kennen ze al zo lang en zijn ´erelid´ van hun Facebookgroep Boeruhcrossers, maar nu mochten we dan eindelijk eens mee feesten. Oef, dat betekende meer bier dan ik in jaren gedronken heb, springen op de dansvloer, zwetende kerels om je nek en vooral vreselijk veel lol!

Albert on stage, zie filmpje op Facebook: https://www.facebook.com/albert.tijmes/videos/892950650739964/

Samen met Henke´s moeder Roelie besprak ik hoe deze jongeren, vroeger vaak gepest en buitengesloten, nu een vriendengroep hebben die staat als een huis. Ze zijn er voor elkaar, altijd en overal, hoe ver ze soms ook uit elkaar wonen. Uniek en zo waardevol! Wij leerden Sjouk en Henke kennen toen Peet in 2009 ging backpacken in Australië en er bij ons in de schuur een afscheidsfeest was. We kenden de verhalen, wisten hoe vaak Peet bij Sjouks vader was geweest toen hij ziek was en hoe ze samen Sjouk op hadden gevangen na zijn overlijden en hoe ze haar allemaal hielpen te verhuizen naar Drenthe, naar Henke. Nooit leende Albert zijn aanhanger uit, maar toen met heel veel plezier!

Het verloofde stel 2 jaar geleden in Spanje

Het verloofde stel 2 jaar geleden in Spanje

In 2013, toen wij ons 12,5-jarig huwelijksfeest vierden in Spanje, vroegen we Peet om zijn beste vrienden mee te brengen. Arjan, Jeroen en Roos en natuurlijk Sjouk en Henke en voor het grote feest begon was Hendrika ook al een tijdje Peets vriendin. Met zijn zevenen zaten ze in een groot huis en namen ze ook Esmee in hun groep op. En toen we op woensdagavond met al onze gasten Mexicaanse prut aten en Henke al gruwde bij het idee van rode saus, ontvoerde hij Sjouk naar het strand van Santa Pola en vroeg haar daar, bij de ondergaande zon (ha, al ging die onverwacht niet in zee onder, maar achter de bergen) ten huwelijk. Wij waren de eersten die van hun verloving hoorden en de mooie ring zagen aan haar vinger én de eersten die werden uitgenodigd voor hun huwelijksfeest. Precies 2 jaar na dat bijzondere aanzoek bij ons in Spanje, op 14 augustus, mochten wij dus bij een fantastische bruiloft zijn. Lieve petekinderen: bedankt, veel geluk voor jullie samen, wij vonden het heerlijk!

We sloten de feestelijkheden af met het ontbijt op zaterdag met Arjan, Hendrika, Peet, Jeroen, Roos, Daisy en Tim.

Reacties vinden wij erg leuk!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »
%d bloggers liken dit: