Mini-mini vakantie in Andalusië

Faro de Cabo de Gata

O ja, we zijn net terug van een ienieminie-vakantie, maar vorige week kwam ik ook al terug uit Nederland. Ik vloog er op dinsdag 29 september heen met Anneke en samen vermaakten we ons een paar dagen prima in en rond Made, voor ik haar vrijdags naar haar kinderen in Lisserbroek bracht. Daar vlakbij, in Hoofddorp haalde ik vriendin-sinds-de-kleuterschool Liset van de trein en samen reden we weer naar de May. We aten bij de Pub & Churchill, samen met Ingrid, met wie we op het VWO zaten. Alsof de tijd 30 jaar had stil gestaan! We kletsten nog uren na, thuis op de bank. Liset bleef slapen, gezellig! Het was een echte ´trip down memory lane´, want de volgende dag was ik bij Leo en Ella. Hij was mijn onderwijzer in de zesde klas van de lagere school, ik ging jaren met hem en zijn groep op schoolkamp als leidster én ik liep stage bij hem in mijn laatste studiejaar. Man, wat was dat leuk! Verder veel bijpraten en eten met deze en gene, plannen maken met Saskia en Berry, een Amerikareis in elkaar timmeren met de familie Van der Mee, shoppen en nog veel meer. Ik was kapot toen ik thuis kwam, maar het was wel erg gezellig allemaal.

Gisterenmorgen ging de reis de andere kant op. We reden op ons gemakje richting Andalusië en toerden langs – wat wij noemen – de Costa Plastica (allemaal groente- en fruitteelt onder plastic netten), maar ook door het prachtige natuurgebied Cabo de Gata. Bijzondere vergezichten, wijde vlaktes, veel agaves, drukke toeristische plaatsen als Mojácar (wat erg populair is bij de Spaanse jeugd) en Carboneras, maar ook soms het gevoel dat je alleen op de wereld bent. Het meest unieke plekje was wel bij de vuurtoren van Cabo de Gata en de daarbij liggende verlaten zandstranden. En wie denkt dat de beroemde Highway 1 in Californië en de Great Ocean Road in Australië de allermooiste kustroutes ter wereld zijn … zou ook eens deze spectaculair mooie route langs de Middellandse Zee hier in Spanje moeten rijden.

Het was druk overal, tenslotte was het de Día de la Hispanidad, de dag waarop de Spaanse grondwet wordt gevierd en in veel andere Spaanstalige landen de dag dat Columbus Amerika ontdekte. Misschien niet de handigste dag om te gaan toeren, want overal hingen ze met de benen buiten bij restaurantjes. Wij sloegen het eten maar over, maar mán wat was ik blij toen ik eindelijk bij een tankstation kon gaan plassen. We besloten de dag in Hotel Valle de Este, gelegen in het gelijknamige golfresort. Met dank aan Liset, hierboven al genoemd, want het heeft even geduurd, maar eindelijk hebben we de hotelcadeaukaart verzilverd die we van haar krijgen voor ons 12,5 jarig huwelijk.

Het hotel ligt prachtig, maar wel afgelegen. Het uitzicht was geweldig, we hadden een mooie grote woonkamer mét aparte slaapkamer, ruime bedden en een grote badkamer met aparte douche en bad. Na een late sandwich in de bar, schoven we ´s avonds aan in het buffetrestaurant. Ha, dat buffetten is toch niet echt ons ding hoor. Geen gezellig contact met de bediening, in de rij staan, het is het net allemaal niet 🙂 Toen we dan ook vanmorgen dikke regenwolken over de kust zagen komen aanschuiven, besloten we lekker weer koers richting Macisvenda te zetten. Dat geplande filmpark in Tabernas komt vast nog een keer en anders wachten we wel op het echte werk in de Old Tucson Movie Studios in het voorjaar.

We maakten nog een stop bij Ikea in Murcia, waar je bijna over de koppen kon lopen. Een combinatie van héél veel buitenlandse toeristen of overwinteraars met veel Spanjaarden, die wellicht nog wat vrije dagen aan hun lange weekend hebben geplakt? Het zij zo, wij hebben onze spullen, wat inspiratie opgedaan en zijn nu weer lekker thuis. Home sweet home!

0 reacties op “Mini-mini vakantie in Andalusië

  1. Fijn te lezen dat je het in Nederland zo gezellig had! En nog een mooie trip erachteraan. Had nooit eerder van de día del Hispanidad gehoord tot mijn nichtje in Barcelona er deze week over schreef. Mooi die zonnige plaatjes, hier zó koud! Ik kwam vanmiddag thuis van mijn spindag en het was buiten maar 6 graden!
    Groeten voor jou en Albert!.

Reacties vinden wij erg leuk!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.