Het eind in zicht

Carnaval_2016_bij_Omroep_Brabant

 

Aan al het goede komt een eind, we gaan er bijna weer van tussen. De roep uit Spanje wordt groter en groter er zijn zelfs Spaanse piepels die ons missen. Och Albert,  kom toch terug naar jullie Casa we missen jullie knuffels en aandacht. Dus na lang wikken en wegen hebben we besloten in goed overleg om carnavalsmaandag de bus te starten en te vertrekken naar Diep Zuid.

Het wordt hier namelijk steeds gekker: mensen lopen hier te vreemd te praten en te schrijven. En als ikkus het plaatselijke suffertje bekijk wordt het ook nog gevaarlijk. Ze gaan hier “OnsJans” verbranden en met de as een kruiske op het bolletje tekenen. Ook hoor ik gisteravond, dat een man hier uit de buurt zijn verdriet wilde verdrinken maar dat kreng wilde de brugleuning niet loslaten. Ook van de medische carnavalsregels snap ik geen hout, men was op bezoek bij een man ook hier in de buurt die al jarenlang was afgekeurd en genoot van zijnes WAO. Op de vraag waarom hij was afgekeurd, om toch een blijk van medelijden te creëren zei de man, dat hij was afgekeurd wegens een lui oog. Oeps, zei de plaatselijke reporter, dat hij nog nooit iemand gehoord had met deze afkeuring, waarop de man heel treurig zei dat hij daarvan uitzaaiingen van had door zijnes hele lichaam. Wie me hier trouwens betrapt op enig plagiaat heeft ook naar de bekende sauwelprogramma´s op Omroep Brabant gekeken.

 

Cristel
een statieplaatje van Hare Hoogheid

Het wordt mij allemaal te dol zo erg dat er in mijnes kast zelfs zo´n verkleedpakske hangt waarmee ik de boel mee mot opfleuren. Mijnes eega het een jurkske aangeschaft waar de Oostenrijkse madammen mee lopen tijdens de bierzuipdagen. Haar halve gevel hangt buiten de deur te bengelen en dat noemen ze Carnaval. Ik ziet dat nu hier op te pennen en er komt zelfs geene glimlach op mijnes bekske. Al hoewel er woonde hier een dame op de May die na het invullen op smoelenboek van zo´n vragenlijst als BEEST naar voren kwam. Kijk dan gaan die paar wormpjes in mijnes bovenkamer aan het rollen van het lachen. Omdat zoone zachtaardige mamakloek een beest wordt genoemd.

Het eind is in zicht, de koffers worden vanmiddag gekocht en langzaam gevuld. De boodschappen zijn bijna binnen en de bus zal weer afgeladen volzinnen weg naar Spanje vinden. Nog 1 keer voor het gezin de pannen op de kookplaat zetten en de worstenbroodjes in de oven. We hebben ze afgelopen weekend al gevoerd, dat doet ze blijkbaar goed. Drie dagen nog kijken naar Omroep Brabant naar het Fijnfisjeniecafe met ons eigenste Cristel de Laat alias Betty van den Oetelaar. En misschien, heel misschien gaan wij haar met een bezoekje op zaterdagmiddag vereren. Hou dus de oogjes open en kijk naar dat gave programma. En misschien, ja ook heel misschien, zie je Albertje Kretiek Himself in een carnavalsapenpakske op de beeld buis verschijne. Aan deze uitspraak kan en mag geen enkel recht worden ontleend. Tevens, bij het niet in beeld verschijnen houden jullie plaatjes tegoed van een super mooie carnavalsstoet die hier voor ons huis langs door de straten trekt. En anders ook trouwens.

Betty en Jordy
Cristel en Jordy

Beste mensen of je nu wel of niet iets heeft met het carnaval, groet ik u uit de provincie waar de meeste mensen vreemd gaan tijdens dat feest, wens ik u een bijzonder fijn weekend toe. Mochten er over negen maanden en een week een paar dikke kale pretkindjes geboren worden dan heeft ons Ma de teugels erg ver laten vieren.

f8rb2cm4eqm3ts4r9f6o59x1u-sara

Een oprecht Alaaaffffffff van uwes eigenste ondergewaardeerde huisvuilbuitenzetter.

Garoeten van Prinske Albertje Kretiek Himself de Eerste

0 reacties op “Het eind in zicht

  1. Ik wilde nu toch wel eens Made opzoeken op de map. Wat blijkt, jullie wonen een half uurtje van mijn dochter. De dochter die al 8 jaar door mijn ziekte niet gezien heb, in de tussentijd getrouwd is en 2 super lieve kindjes gekregen heeft zonder dat ik daar bij was. Ik kan niet in woorden beschrijven hoezeer ik ze mis. Tranenvloed zit dan dicht bij. Zeker als kleindochter Amaury op FaceTime zegt dat ze me wil zien en dat ik met haar moet komen spelen. Hoe leg je dat zo’n dreumes uit?
    In Roosendal wonen ze. Voor jullie een half uurtje voor mij lijkt het de einde van de wereld. Ondertussen geniet ik wel van jullie schrijvers en kijk uit Nasr de USA avonturen!

  2. Wat confronterend dat je dochter zo dichtbij woont en dat jij je kleinkind nog nooit hebt kunnen zien. Voor ons is het zo vanzelfsprekend dat we heen en weer vliegen tussen twee landen en genieten van onze kinderen en kleinkinderen hier …

Reacties vinden wij erg leuk!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.