Carnaval 2016: wij waren erbij

Carnaval 2016: wij waren erbij

Twee maanden van huis en toch thuis, zo voelt het. We zijn inmiddels aangeland in ons vertrouwde Ibis-hotel in Maçon en hebben net gegeten. We hebben vandaag een uurtje of 7 gereden, ver genoeg in de regen en met een auto die ondanks zijn grote formaat en gewicht soms net een zeilschip leek. We liggen lekker in bed met laptop en iPad en genieten na van een mooie periode in Nederland. We hebben heel veel mensen gesproken, veel visite gehad, lekker gegeten met deze en gene en leuke dingen gedaan. Alberts lichaam heeft het redelijk gehouden, al hangt hij de laatste weken wel van pijnstillers aan elkaar en sloeg de verkoudheid toch bij ons allebei toe. Het is heerlijk om een fijn huis te hebben om tot rust te komen en toch te genieten.

De laatste week was bijzonder. We deden de hoognodige dingen nog en gingen op de koffie bij ´tante´ Dientje in Prinsenbeek, de lieve vrouw waar ik zoveel gelogeerd heb als kind. Geen familie, haar man Toon was een collega van mijn vader, maar het waren hele goede vrienden van mijn ouders en hun twee zoons en dochter Ella waren van mijn leeftijd. Leuke herinneringen!

Fijnfisjenie

 

En toen was het ineens carnaval! Op uitnodiging van (een beetje had Albert er wel om gevraagd) de enige echte Betty van den Oetelaar waren we zaterdag te gast in het Fijnfisjenie Café van Omroep Brabant in Son. Wat een feest om dat eens mee te maken! We werden geïnterviewd en waren uitgebreid op TV ook nog. Echt tof!

 

IMG_0716

 

Gisteren was de grote optocht bij ons op de May. Marco en Miranda kwamen met de kinderen, Peet en Hendrika waren erbij en ook Bram en Trees en dochter Kelly sloten aan, net als Jack en Ina. Een huis vol gezelligheid, door Albert gemaakte snert en tomatensoep, de beroemde Mayse worstenbroodjes natuurlijk en zelfs gekleurde carnavalscake. Tijdens de optocht bleven er een aantal binnen, want vanachter de ramen zie je het bij ons perfect en de rest ging buiten kijken. De buren hadden een flink stuk muziek met grote boxen, de sfeer zat er heerlijk in. Het worstenbrood werd met het emmertje naar beneden vervoerd, zodat we buiten warm bleven. En natuurlijk waren er veel prachtige wagens, komische loopgroepen en stoere individuele deelnemers. Een topmiddag, want wij hielden het droog, het zonnetje was erbij en de wind hield zich aardig gedeisd. In tegenstelling tot vandaag, nu zijn bijna alle optochten afgelast. Zo jammer van al het werk!

Wij hebben honderden foto´s en twee uur film … wie weet komt er nog wat als we weer thuis zijn, maar hier alvast een beetje sfeer.

 

 

 

De May toont zich vandaag groot als dorp. Na alle vreugde van gisteren, sloeg gisterenavond het noodlot keihard toe. We zagen en hoorden de loeiende sirenes langsvliegen en vanmorgen bleek waarom: een jonge vent van nog maar 34 jaar, een bekende in het dorp en lid van een mooie carnavalsvereniging, had op weg naar huis een fatale hartstilstand gekregen. De berichten op Facebook tonen hoe respectvol het geschokte dorp ermee omgaat, zonder de carnaval voor anderen om zeep te helpen.

Wij zijn op weg naar huis, naar de zon, maar hebben geen spijt van onze lange tijd in Nederland! Op naar het volgende project!

Geen reacties to nu toe

Corry Krijgsman Geplaatst op8:19 am - 9 februari 2016

Wat een feest weer. Triest van die man zeg!! Dat is toch geen leeftijd.
Fijne reis naar huis.

Reacties vinden wij erg leuk!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »
%d bloggers liken dit: