Costa Calida, dagje toeren

Baai

Dit, hierboven, is nou echt zo´n plekje wat je het liefst geheim houdt! Het is een schattige baai, met volop parkeerplaatsen op een pleintje ernaast, waar zelfs nog een koffietentje staat waar je ook een hapje kan eten. Het water is er kristalhelder en volgens mij ook nog heerlijk warm. En zoals jullie zien, zelfs op een hele warme dag, is het er erg rustig. Jammer genoeg is het ook best een eindje rijden bij ons vandaan, maar ik zou er best eens af en toe willen gaan dobberen.

We waren er vorige week, toen we met Bram en Trees een rit maakten richting Cartagena. Zoals vaker in die hoek, komen we altijd weer bij het haventje van Cabo de Palos terecht, wat op een of andere manier een onweerstaanbare aantrekkingskracht uitvoert op Albert. Hij vindt het geweldig. De bootjes, de zeelucht, de eenvoud en de rust is, het is er ook heel idyllisch en het lijkt allemaal nog niet ontdekt te zijn door de grote meute toeristen. Hoewel, we kwamen er ooit op zondag toen er ook een markt was en toen was het laaiend druk. Ik werd ook in het Engels aangesproken toen ik een apotheek in liep om weer eens op zoek te gaan naar oogdruppels, want mijn hooikoorts speelt weer aardig op, maar dat terzijde.

We dronken er koffie, wandelden wat rond en gingen op pad naar de grote stad. Onderweg kwamen we langs een bijzonder gebied, waar we al eerder resten zagen van wat mijnbouw lijkt te zijn geweest. Bij La Unión en Portman zien we stille getuigen van een historisch belangrijk gebied waar veel ijzer, zilver en andere mineralen gewonnen zijn. Verder speurwerk leert me dat tot 1992, toen de mijnen gesloten werden, hier honderden mensen werk vonden en dat het gebied tot op de dag van vandaag nog niet hersteld is van de werkeloosheid en leegloop die toen onstond. Voor wie Spaans leest, is dit een heel interessant stuk achtergrondinformatie. Het hele stuk Costa Calida wat we reden, in ons geval van Cabo de Palos tot aan Mazarrón is zeer de moeite waard en wordt heel goed beschreven in dit artikel.

Terug naar onze tour: wij doorkruisten twee keer het mooie Cartagena, langs de haven en de binnenstad, maar vonden nergens een mooie parkeerplek die niet ondergronds was en daar zijn we met onze grote bus niet altijd dol op. Bovendien merkte ik al snel dat het hoofd van onze chauffeur en tourleider helemaal niet naar grote stad stond en zo reden we uiteindelijk de stad weer uit, richting Mazarrón, op zoek naar wat te eten. Dat was even wat lastiger, maar uiteindelijk hebben we wel heel veel mooie stukken kust gezien en aten we uiteindelijk prima bij een leuk restaurantje in het verrassend mooie stadje.

Inmiddels zijn onze gasten weer in Nederland en genieten wij van prachtig zomerweer met een heerlijk verfrissend briesje en soms wat hardere wind, waar ik onrustig van word in mijn hoofd. Dan is het tijd om naar binnen te gaan en eindelijk eens te beginnen met die foto´s voor een mooi Amerika-album. Ook niks mis mee, we weten inmiddels wel dat we hier uren en dagen genoeg buiten doorbrengen!

4 reacties op “Costa Calida, dagje toeren

  1. Ik zou graag willen weten of er veel bergwegen waren op de route. Ben 1x in Cabo de Cato geweest, nooit meer! 1 weg voor heen en terug en enge bochten. Niet te overzien!

Reacties vinden wij erg leuk!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.