Warme klusdag

Casita Keuken

Terwijl de mussen hier dood van het dak vallen, moet er toch af en toe wat gebeuren, nietwaar? Nou moet ik zeggen dat we niet hele dagen aan het soppen, poetsen en klussen zijn, maar we hebben ons ding weer gedaan, zeg maar (o hoe popi-jopi-taalmisbruik!).

Woensdag komen Jack en Ina en dus heb ik vanmorgen de casita gepoetst, nadat Albert zowel in de badkamer als bij het keukentje zeepdispensers heeft opgehangen. Gek genoeg heeft Ikea Spanje deze niet, dus hebben we ze meegebracht uit Nederland. Ze hangen echt overal in onze badkamers, keukens en toiletten nu, behalve bij de cantina. Eerder deze week heeft Albert tegels gezet achter het keukentjes, zwembadtegeltjes die Anneke en Marien over hadden, staan prima. Het voegwerk deed hij, het voorzichtig uitwassen en schoonmaken was mijn klusjes. Ik hou daar wel van. Het ziet er mooi fris uit zo. Het rekje met keukenrol en andere ´dingetjes´ heeft een ander plekje gekregen. Klaar voor de visite.

Casita bed

Ook ons beddengoed wappert aan de lijn en badkamers en slaapkamers zijn weer fris. Natuurlijk slaat de ´we-gaan-bijna-naar-Nederland-dus-alles-moet-schoon-stress´ weer toe. Alsof het hier ooit echt vuil is! Kind van mijn moeder, zullen we maar zeggen. Gelukkig komt Jose vrijdag of zaterdag alle ramen en het terras weer een keer doen, heerlijk, zo´n hulp voor het zware werk. Kijk hem stiekem even aan of hij in huis ook meteen alle deuren en kozijnen mee wil nemen, zodat ik volgende week een makkie heb. Tenslotte is het ook vakantie als de Mayenèrs komen.

Washingtonias

Katrien vroeg op het vorige blog hoe het met de nieuwe palmbomen gaat. Nou, die doen het goed! Ze staan nog opgebonden en dat blijft nog een paar weken zo, op die manier bescherm je de binnenste bladeren, ze groeien namelijk van binnenuit en de buitenste bladen snoei je steeds eraf. Die vormen nu de bescherming, zodat de binnenkant minder snel verdampt met dat hete weer en de bomen kans krijgen zich bezig te houden met de aanmaak van een stevig wortelstelsel in de nieuwe grond. Ze krijgen om de dag een plens water en ze staan ook nog aangesloten op de ringleiding met druppelwater. Het komt vast goed, want al lijken ze van buiten erg droog, van binnen zijn ze echt heel mooi fris groen.

Morgen op naar Yecla om onze residentie te vernieuwen, we zijn vijf jaar resident en krijgen dan permanente residentie. Met Alberts afspraak ging wat mis, de mijne ging wel goed, maar we hopen ze allebei tegelijk af te kunnen handelen als we toch binnen zijn. We zullen zien. Het gaat allemaal niet zo snel hier, in augustus ligt bijna alles stil. Zo hebben we ook nog geen officiële kentekenpapieren van de auto, Tráfico werkt niet zo vlot, vakantietijd. Je doet het er maar mee …. Hopen dat dat wel gaat lukken!!

We houden jullie op de hoogte!

6 reacties op “Warme klusdag

  1. Casita ziet er weer mooi uit!
    Rustig aan doen met poetsen met dat mooie weer en fijn zo’n hulp voor het zwaardere werk! Is ook wel fijn als je straks weggaat en alles is weer spicenspan Dan hoeven we eind september niet meteen aan de poets!
    Alvast veel plezier met Jack en Ina!

  2. De steentjes zien er zeer mooi uit. Leuk idee om zwembadtegeltjes te gebruiken.
    Bedankt voor de foto en update over jullie palmen. Eigenaardig dat zulke bomen in de zomer kunnen verplant worden. Daar zouden we in België nog niet aan denken, en ook al regent het hier veel, de boom zou het lastig hebben om op hang te komen. Maar ik merk ook dat jullie die palmen super goed verzorgen.

    1. Katrien, ik denk dat de winter hier misschien ook een betere keuze zou zijn geweest, maar dan hebben we hier juist vaak weer last van een vieze, snijdende wind. Daar kunnen palmbomen ook niet goed tegen. Maar water, water, water, anders redden ze het niet. Regen hebben we sowieso niet veel, ook niet in de winter, dus moeten we gewoon zelf water geven. De hele tuin staat op een druppelsysteem en we geven ook nog water bij als we zien dat bomen op planten het nodig hebben.

Reacties vinden wij erg leuk!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.