Allemaal familie

Opa oververhit?
Even temperatuur checken bij opa

Opa en oma mee naar de korfbal vandaag, dat was toch wel erg leuk hoor! Ondanks dat we een beetje verbrand zijn, wat je toch echt niet verwacht in september in Nederland, hebben we een superleuke middag gehad. Jordy moest zowel met de D2 meespelen als met zijn eigen team D1, waarvan papa Marco coach is. Mama Miranda is secretaris van de club en draagt zo ook heel wat steentjes bij. Leuk om te zien hoe het hele gezin zich thuis voelt op de korfbalclub.

Het begon met de wedstrijd van de D2. We streden mee met de ouders aan de kant en vonden het ook ´gemeen´ dat de tegenpartij in de eerste wedstrijd zo´n grote jongen in zette, die ook nog eens Jordy´s directe tegenstander was. Na controle bleek de jongen echt nog in de leeftijdsgroep te vallen, maar tjonge, hij bleek wel een stuk ervarener dan de rest. Jordy moest na de wedstrijd bijna gereanimeerd worden van de spanning, het onrecht en natuurlijk de warmte. Deze jonge kinderen speelden ook nog in een eenvaksveld en bleven heen en weer rennen in de hitte. Ze verloren gewoon trouwens met 8-1 van het toch wel wat onsportieve team die niet eens netjes in dezelfde shirts verschenen. Ik keur het af!

Gelukkig was hij voor de tweede helft van de wedstrijd met zijn eigen D1 weer in vorm, maar dat was achteraf gezien niet echt nodig. Deze tegenstanders was wel aardig en netjes, maar de kinderen kwamen net van de E´tjes vandaan en waren nog erg onzeker. De 4-secondenregel zat er nog niet helemaal in en de scheidsrechter nam die ook niet zo nauw. Zo duurde het steeds eeuwen voor een vrijstaande medespeler werd gevonden en er werd ook alle tijd voor genomen. Zo erg dat  de baldadige jongelui in het andere vak er languit bij gingen liggen en zelfs de spelers van de tegenpartij hun voorbeeld volgden 🙂 Papa coach was het er niet mee eens, maar wij konden deze demonstratieve uiting van ongenoegen wel waarderen. Het niveauverschil was zichtbaar in de uitslag: we wonnen deze wedstrijd met 15-0.

Ondertussen liep kleine Macy als een volleerde diva over het veld, in de zandbak, versierde ze een ijsje bij een andere mama en kwam af en toe even bij opa kijken, want die was vandaag duidelijk favoriet. Pas bij het eten na de wedstrijden in een plaatselijk eetcafé, werd oma interessant, want die had aardbeien bij het toetje en die lust de jongedame wel. Met een toef slagroom!

Het was een heerlijk dagje met een blik in het dagelijkse leven van kinderen en kleinkinderen! Net als gisterenmiddag onverwacht op bezoek bij Bram en Trees en natuurlijk Chinees eten. Komende week een hittegolf, gelukkig hebben we al best wat boodschappen van ons lijstje geschrapt deze week. Nu gaat de blik richting schoolreünie!

 

2 reacties op “Allemaal familie

  1. Leuk om te lezen. Meteen een blik in ons verleden met 3 korfballende kids en een pa als voorzitter van de club en een ma die ook haar steentje bijdroeg. En dan ook nog opletten dat het 4e voetballende kind niks tekort kwam! Een gezellige beleving voor jullie!

Reacties vinden wij erg leuk!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.