Op naar Peterborough over twee weken

Zicht op het gebouw waar Esmee en Andy wonen vanuit de The Green Backyard

Een maand geleden alweer, dat Tractors by Night hier in Made. Een maand waarin we ons zeker niet verveeld hebben. Natuurlijk waren er diverse gezellige visites door verschillende vrienden en bekenden, waarbij lekker eten vaak een hoofdrol speelde. Wat dat betreft zijn we nog steeds superblij met ons appartement, want niets is fijner dan gewoon thuis je vrienden te kunnen ontvangen of na een avondje uit in je eigen bedje te stappen. En zeker als je dan ook nog getroffen wordt door de griep, cadeautje van de kleinkinderen na een oergezellig middagje gourmetten in Drimmelen, waardeer je je eigenlijk plekje. We hebben de laatste week vaak terug gedacht aan vijf jaar geleden toen Albert dood- en doodziek terug mee ging naar Spanje, terwijl mijn moeder hier zo ziek was. Dan is het nu hooguit vervelend in plaats van verschrikkelijk ellendig zoals toen.

Het was ook heel fijn om hier te zijn om Berry en Saskia te helpen met de sores rondom de verkoop van haar huis in Geldermalsen, voor de zakelijke kant, want de praktische kant van leeghalen en schoonmaken hebben ze zelf opgepakt. Aanstaande donderdag overhandigt ze de sleutels aan de nieuwe eigenaar en zo is er weer een hoofdstuk afgesloten. Ze heeft er wel hele fijne jaren gehad! Net als Esmee, die afgelopen dinsdag bij de notaris zat, afscheid nam van haar geliefde studio in Utrecht. Ook daar hielpen Berry en Saskia, samen met Peet, met het leegruimen, maar gelukkig mochten de meubels daar blijven staan. Ze werd hier afgeleverd en het was erg gezellig om haar een paar dagen hier om ons heen te hebben. Zelfs Albert genoot ervan 🙂 Dinsdagavond is ze naar Engeland gevlogen, om aan haar nieuwe leven met Andy te beginnen, met wie ze inmiddels bijna vier jaar lang een afstandsrelatie vol heeft gehouden. Afgelopen vrijdag hebben ze de sleutel van hun nieuwe appartement gekregen en samen zijn ze nu vol goede moed aan het klussen en schoonmaken geslagen.

Ondertussen hebben we ons hier ook niet verveeld, Albert had genoeg aan zichzelf en kijkt vooral veel Spaans voetbal, want zowel de competitie als de Copa worden hier uitgezonden op Ziggo Sport. Ik heb me uitgeleefd met voornamelijk haakwerkjes. Guus de Teckel staat te pronken in de hal, maar de tunisch gehaakte sjaal waar ik mee begonnen ben is al vijf keer uitgetrokken en wacht nu op meer geschikte naalden met kabel. Gisterenavond project Volkswagenbusje gestart, maar even geen zin meer vandaag, dus maar aan het bloggen. Een mooie rode draad door ons verblijf hier is het regelen van tickets voor Ceceline en haar gezin geweest, geboekt in september bij Expedia, maar door onze eigen fout (een van haar, een van mij) waren er problemen met de namen. Lang verhaal, héél lang verhaal, maar kort verteld: urenlang bellen, mailen en Facebooken met zowel Expedia, Swiss Airlines als United, maar eindelijk is er een dame bij Expedia geweest (ergens in de USA) die het opgelost heeft. Eind goed, al goed, maar mensenlieve wat een log lichaam is dat. Het mooie van alles is wel, dat we samen veel gezucht, gekreund én gelachen hebben, want we geven niet op en delen wel dezelfde humor.

En nu? Hopen dat Albert opknapt deze week, zodat we komend weekend naar Spanje kunnen rijden, met de wagen volgeladen vol met oude wijven  Nederlandse lekkernijen en een voorraadje haak-, brei- en broddelmaterialen. Het wordt tijd ook, want heel positief denkend heb ik natuurlijk al tickets geboekt om naar Peterborough te gaan om Esmee en Andy te bezoeken. Als zij eerder de sleutel hadden gehad, was ik meegegaan om te helpen klussen, maar dat liep dus fout. Ze hebben echt vanaf half december elke week ongeveer gehoord dat het nu eindelijk ging gebeuren, maar dat loopt in de UK duidelijk allemaal minder strak gepland dan in Nederland. Hier krijg je als verkoper gewoon een vette boete als je niet levert, in Engeland krijg je blijkbaar de tijd om eindelijk je achterstallige servicekosten te betalen, voordat het consortium wat het gebouw beheert, je toestemming geeft je flat te verkopen. Rare lui soms, die Britten, al ziet mijn schoonzoon dat anders.

The Apex van de andere kant, ze wonen op de derde verdieping

Ik ga op 16 februari met het vliegtuig vanaf Alicante naar London Stansted, omdat de vliegtijden daar veel prettiger op zijn dan op London Luton waar Andy me zou willen komen halen. Dan kom ik óf ´s avonds heel laat aan of ik moet akelig vroeg mijn bed uit. Op Stansted vlieg ik heel comfortabel overdag en kan ik zelf met de trein verder naar Peterborough, zodat hij geen vrij hoeft te nemen om me op te halen. En eerlijk gezegd verheug ik me enorm op die treinreis, want van horen zeggen moet dit stukje Engeland best de moeite waard zijn wat betreft historie en natuurschoon. Ik ben gewoon heel benieuwd naar het huis van onze dochter en haar nieuwe woonomgeving en ik vind alleen reizen altijd best lekker, op mijn gemakje. Ik ben al een paar keer ook met de trein vanaf Stansted naar Londen gegaan en weet dat dit erg handig werkt daar. Ik blijf vier dagen, heb een fijn hotel geboekt, niet ver van hun huis en vlieg dan op maandag weer terug. Weer met de trein in de daluren naar Stansted en dan in het begin van de avond terug, maar dan naar Murcia, waar Albert me weer ophaalt. Ik heb er zo´n zin in!

De stad Peterborough (klik voor de Visitor Guide) heeft heel wat te bieden, dat ga ik in vier dagen echt allemaal niet zien, maar er komen vast nog meer bezoekjes. Ze wonen erg dichtbij het stadscentrum in het flatgebouw The Apex, op een kleine 10 minuten lopen van het hartje van de stad en liggend aan het riviertje Nene. Tegenover hun gebouw ligt het stadion van Peterborough FC, dus Andy kan zich als voetballiefhebber met zijn neefjes (zoontjes van zijn broer) dichtbij huis vermaken. Aan de andere kant ligt The Green Backyard, een gemeenschapstuin die geheel gerund wordt door vrijwilligers. En wandel je over de rivier heen, dan zit je zo in een paar grote winkelcentra. Natuurlijk volgen er foto´s over een paar weken, hopelijk zit dan het beruchte Engelse weer ook een beetje mee!

 

1 reactie op “Op naar Peterborough over twee weken

Reacties vinden wij erg leuk!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.