Na Nederland en Engeland weer lekker thuis

´Doe je nog een keer wat aan je blog?´,  vroeg Albert me vanmorgen terecht. Want o jee, ik had inderdaad foto´s beloofd van mijn bezoek aan Esmee en Andy in Engeland. En die heb ik natuurlijk! Alleen valt het me nu op dat ik alleen Esmee op de foto heb en Andy helemaal niet, zo jammer. Want als me één ding van het hart moet, is het wel dat het een hele fijne vent is, die Britse schoonzoon van ons. Hij draagt onze dochter op handen, werkt hard, heeft humor en is gewoon erg lief. Ik voel me zo welkom bij hen en dat doet een moederhart goed. Om dan maar meteen met het beste nieuws in huis te vallen: de jongelui gaan trouwen, nog dit jaar, waarschijnlijk op 21 oktober. Ik heb met hen de ´wedding venue´al bezocht, helaas zonder Andy´s moeder die mee zou gaan, maar ziek was. En als alles loopt zoals we wensen, gaan we met het hele gezin erheen, wat ik helemaal geweldig vind, want niet alleen deze schoonzoon valt prima in de smaak, ze mogen er gewoon allemaal zijn! We kijken er helemaal naar uit om met zijn achten in het busje naar de bruiloft te gaan. In Engeland zullen dan ook Bep en Theo, Esmee´s oom en tante, zich nog bij ons voegen en natuurlijk een aantal van Andy´s familieleden. Een kleine bruiloft, maar niet minder waardevol. Jordy en Macy blijven in Nederland en mogen bij Bram en Trees gaan logeren, wat we ook zeer op prijs stellen!

Anyway, op z´n Engels dan maar, het was een enerverende tijd. Uiteindelijk zijn we op zaterdag uit Nederland vertrokken, waren we op maandagmorgen thuis na twee nachtjes hotel op die lange rit uit Nederland, bepakt en gezakt en had ik net tijd om iedereen hier weer te zoenen, koffie te zetten, stroopwafels uit te delen en de koffers uit te pakken. Want donderdagmorgen kon Albert me alweer naar Alicante brengen om zo  vervolgens per vliegtuig, trein en taxi uit te komen in het Park Inn Hotel in Peterborough. Erg gunstig gelegen, op vijf minuten wandelen naar hun appartement, over de River Nene en aan de andere kant vijf minuten naar de kathedraal, het leuke oude stadscentrum en niet onbelangrijk: Your´s Clothing, voor grote vrouwen én mannen. Ook de grote Queen´s Gate Mall met daarin Evans, nog zo´n mooie winkel voor de plus sizes is zo dichtbij, maar daar ben ik maar niet meer gaan snuffelen. Want mijn extra tas voor 10 kg handbagage zat sowieso vol nadat Esmee en ik vrijdag bij Your´s ons hebben uitgeleefd. Ik heb zelfs nog twee mooie polo-shirts voor Albert gescoord. Die zag trouwens in de leuke foto van mijn nieuwe bra´s op een of andere manier chocolaatjes, totdat Maria (waarmee hij samen met Ineke zat te eten) hem wijzer maakte.

Vrijdag dus gewinkeld en de stad bewonderd met mijn dochter, zaterdag een dag de handen mee uit de mouwen gestoken en vooral hard gepoetst op heel veel ramen in hun appartement. Want tjonge, die waren vies! Ik zei nog tegen Andy dat ik zes jaar geleden tegen onze makelaar hier riep dat ik een nieuw huis wilde en niet de rotzooi van Engelsen op wilde ruimen. En zie wat ik nu aan het doen ben! Maar vooruit, het appartement heeft me zeer aangenaam verrast. Want buiten de perfecte locatie is het ook nog eens een heel mooie ruime, praktische en lichte woning. Ik gebruik de foto van het vorige blog nog maar eens, maar dan met een pijl naar hun huis. Drie van die ramenpartijen (van de vijf op die verdieping dus) naast elkaar,  dat is het. Een voormalig kantorenpand wat in 2007 verbouwd is tot appartementencomplex. Het is van binnen heel fris en netjes, met gangen met blauw tapijt en lichtgele muren, allemaal dezelfde blankhouten deuren met keurige huisnummers erop en twee liften in de centrale hal, waar ook alle brievenbussen zich bevinden. In hun huis zitten twee slaapkamers en twee badkamers, waarvan een met douche en de ander met bad. Die douche was nog niet zo makkelijk te vinden daar, maar Esmee kan heel slecht in een bad stappen met haar pijnlijke heup, dus is ze er erg blij mee. Andy was die dag vooral bezig met het opnieuw schilderen en kitten van de badkamer, Esmee heeft heel veel keukenspullen uitgepakt, nieuw van Ikea of uit Andy´s vorige huis en ik heb ramen en kozijnen ontvet en gesopt tot ik een ons woog. Of zoiets, natuurlijk. Ik zou zo graag langer hebben geholpen! Meer foto´s volgen als alles netjes klaar is!

Maar moeders kwam dus niet alleen naar Engeland om te winkelen en te poetsen, nee op zondag was het tijd voor Sunday´s Roast in het hotel waar de bruiloft plaats zal vinden. Eerst nog een uurtje rondgewandeld in het grote winkelcentrum en daarna genoten van lekker eten en wederom een goed gesprek met de jongelui, waarna we afscheid namen, want maandagmorgen kon ik weer terug via dezelfde weg als ik gekomen was. Het is toch nog een hele reis zo alles bij elkaar. Om half twaalf in de taxi bij het hotel en om half negen ´s avonds (ok, je mist een uurtje door het tijdverschil) weer bij Albert in de auto, deze keer op het vliegveld van San Javier bij Murcia.

Thuis ben ik de volgende dag zo´n beetje in elkaar gestort, maar vooruit, dat mag ook wel na zoveel gereis en geregel. Gelukkig duurde het niet lang, want elke dag werd het mooier weer hier in Spanje en ondertussen hebben we al de nodige uren lekker buiten op ons terras doorgebracht. Ook maakten we twee keer een flinke rit naar Calpe. Na bijna drie maanden heerlijk geslapen te hebben in ons bed in Nederland, met stevige lattenbodems en een goed matras, valt het me steeds weer op hoe onze Spaanse boxsprings doorgezakt zijn. We zijn er al twee jaar mee aan het husselen, wisselen en veranderen, maar we kunnen er gewoon niet meer onderuit. Tijd voor nieuwe bedden en nadat ik in Peterborough een paar nachten geweldig had geslapen, besloten we eens het roer om te gooien en in een Engelse zaak te gaan kijken. Spaanse maten zijn veel te klein voor ons, de bekende Nederlandse winkel kon ons ook alleen boxsprings bieden en Ikea heeft ook niet wat we zochten. In Nederland hebben we een paar van die oersterke divanbedden staan, ook gekocht bij een Engels bedrijf hier, maar die zijn maar 1,90 lang. Voor daar perfect, maar nu zochten we gewoon weer 1,80 x 2.00 m. Superking, zeggen die Britten. Wij dus naar The Bed Centre in Calpe, waar we binnen vijf minuten gezien hadden wat we wilden: een hele stevige onderkant op 30 cm poten in plaats van de standaard 25 cm en een lekker dik matras met veel pocketveren en een traagschuim bovenlaagje. De tien werkdagen levertijd bleken erg ruim ingeschat, want de volgende dag was alles al binnen en dus ging de aanhanger achter de auto en slapen wij inmiddels al bijna een week als roosjes op dit nieuwe bed. En de rit naar Calpe is ook bijzonder mooi trouwens, wat is die omgeving ook zeer de moeite waard!

 

 

Dan lig je dus als een roosje te slapen in je heerlijke nieuwe bed, echt helemaal van de wereld in je eerste diepe slaap, als het alarm om half één in de nacht begint te loeien. Echt, zo´n herrie! We hebben buiten van die dingen zitten die beweging melden en vorige week is dat ook al een keer overdag gebeurd, zaterdag, toen we naar Calpe gingen. Toen is vriend Salvador gaan checken, maar was er niks te zien. Nu konden we door de camera die Albert deze week gemonteerd heeft op het terras,  zien dat er een kat op onze zorgvuldig omhoog gezette tuinkussens lag te slapen. Albert is allergisch voor kattenharen, dus zetten we die dingen uit voorzorg omhoog. Doordat hij zo hoog moet springen, kruist hij waarschijnlijk precies door de lijnen van het alarm en hoppa. Madrid aan de telefoon, wachtwoorden geven en gaan kijken wat er gaande is. Terwijl Albert nog aan de praat is met de alarmcentrale ga ik naar buiten om de kat de schrik van zijn leven te bezorgen. Heeft héél veel indruk gemaakt trouwens, want vannacht ging dan niet het alarm af, maar op de camera konden we zien dat hij gewoon zijn plekje weer had ingenomen. Op zich mag dat best, die kussens maken we ´s morgens wel schoon, maar dat alarm, daar zijn we niet zo blij mee. Dus staat er nu een hele installatie klaar om het beest te verjagen op een diervriendelijke manier, want mijn potjes met azijn hielpen ook niet. Let op, bovenop de kast de bladblazer die aangesloten is op het klik-aan-klik-uit-systeem van de lampen binnen. Ziet Albert vannacht de kat, dan kan hij van binnenuit dat ding laten blazen, wat zowel herrie als een hoop lucht geeft. Zou het helpen, denken jullie?

We gaan het wel zien, we hebben de tijd. We zijn weer helemaal klaar voor een paar maanden genieten van het Spaanse leven. Het weer heeft de eerstkomende dagen even een dipje, maar daarna komen de temperaturen boven de 20 graden toch echt. We koken, bakken, kokkerellen er weer lekker op los en de voorraden zijn weer aangevuld. We hebben al weer twee keer gegeten bij mijn favoriete Las Palmeras, waar het personeel ons begroet alsof ze ons erg gemist hebben en het eten als vanouds lekker is. Ik haak er vrolijk op los, na het Volkswagenbusje wat bestemd is als cadeautje voor iemand die er straks héél blij mee gaat zijn  (niet verraden hoor!), ben ik nu bezig met Japie het Apie voor zijn broer. De tunische sjaals heb ik even aan de kant gegooid, het ging gewoon niet zoals ik wilde. Maar met garen van 99 cent per bol, kan je nog eens een gokje wagen. Ook Albert is lekker opgeknapt, hij fluit en zingt weer en is lekker aan het klussen in en rondom huis. Het is zo goed om weer in Spanje te zijn, hoe fijn Nederland ook was. Dacht ik ooit me nergens thuis te voelen als ik twee huizen zou hebben, nu weet ik hoe fijn het is om je juist op allebei de plaatsen zo thuis te voelen.

 

 

8 reacties op “Na Nederland en Engeland weer lekker thuis

    1. Dat kan je niet van binnenuit regelen, maar een waterpistool staat op de boodschappenlijst. Het vervelende us gewoon dat alarm.

  1. Goed idee die bladblazer. Je zou ook een bewegingsmelder kunnen gebruiken om de bladblazer gedurende een vooraf ingestelde tijd te laten blazen als de kat weer eens in de buurt is.
    Hoeft Albert ook zijn nieuwe bedje niet meer uit.

  2. Fijn om te lezen dat jullie het (weer) lekker naar je zin hebben, en goed dat Albert je nog even aan je blog herinnerde…, ik klik er regelmatig op :-)!

  3. Fijn dat Albert weer beter is en jullie weer genieten van jullie fantastische plek daar en van het heerlijke weer!
    Geweldig als jullie met z’n allen naar de bruiloft van Esmee & Andy kunnen gaan, gezellig met z’n allen bij elkaar!

Reacties vinden wij erg leuk!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.