Vaderdag in Spanje

Soms voel je je zo ontzettend bevoorrecht. Dat je mag wonen in een land met zoveel zon, zoveel warmte en zulke lieve mensen! Waar je dan ook nog bij de familie mag horen, zoals je letterlijk verteld wordt met veel expressie en welgemeende zoenen.

Maar lieve mensen, soms zeggen foto´s meer dan woorden. Geniet mee van de Día de San Jose, de naamdag van de heilige Jozef, die hier in Spanje uitbundig gevierd wordt. Want Jozef is natuurlijk de vader van Jesus en daarom viert men hier op deze dag ook vaderdag. Tenminste, eigenlijk morgen pas, op 19 maart, maar ´onze´ Jose deed dat vandaag al. Alle eer ging naar de abuelos, opa en oma Jose en Josepha, die vanaf de overkant van de straat vanaf hun eigen plekje meegenoten van al die jongelui (en wat oudere jongeren).

Ze slachten een varken, trekken tafels en stoelen op straat, gewoon eenvoudig, gezellig en sfeervol. Wat een heerlijke middag!

Het was weer zó bijzonder om hier als enige buitenlanders bij te mogen zijn.

Amigos, muchísimas gracias por invitarnos. ¡Os queremos mucho!

4 reacties op “Vaderdag in Spanje

Reacties vinden wij erg leuk!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.