Vakantiegevoel rond om huis

Het was vandaag net vakantie! Op mijn Facebook kreeg ik de herinneringen van vorig jaar, klaar om op reis te gaan naar Amerika, voor het eerst in zes jaar. Mán, wat had ik daar toen zin in en wat is het een geweldige reis geworden om op terug te kijken. Stiekem zou ik best weer willen, maar aan de andere kant heb ik gewoon ook niet zoveel zin in weer zo´n eind vliegen en alle rompslomp. Maar die auto, dat weer, die mensen, die natuur, weergaloos, zoals altijd! Ik kom ook niet helemaal uit dat sfeertje, want deze week heb ik veel tijd besteed aan het maken van een gedetailleerd road book voor Ceceline en Walther en de kinderen Annouk, Merijn en Vera. Zij gaan in juli drie weken rondtrekken en Albert en ik hebben een hele mooie route voor hen gemaakt. Die is nu aan ´fine tunen´ toe en het wordt bijzonder mooie vakantie, daar ben ik zeker van.

Ons eigen road book voor Scandinavië is ook klaar, al wordt dat veel meer een reis op de bonnefooi dan wij gewend zijn. Natuurlijk heb ik een hele rij met campings, camperplaatsen én alternatieven in het reisschema verwerkt en weten we wel welke routes we gaan rijden, maar onderweg kan het zomaar eens afwijken, want we boeken niets. Behalve de camping voor de ferry van Hirtshals naar Kristiansand en de vier dagen dat we met Bram, Trees, Frank en Niske in Flåm zitten om Alberts zestigste verjaardag te vieren. Maar komen we ergens zomaar op een mooie plek waar we kunnen en mogen staan, dan is het op de rem en kamperen.

Ondertussen ben ik een beetje op mijn eigen manier bezig met de voorjaarsschoonmaak. Geen taferelen zoals vroeger thuis hoor! De matrassen hoeven niet naar buiten, want die zijn gewoon vervangen, er hoeft niet behangen te worden, want we hebben niet eens behang en ook de vloerbedekking bestaat gewoon uit tegels, dus het valt eigenlijk allemaal best mee. Gewoon overal een goede beurt geven en terwijl ik dat binnen doe, is Albert veel in de tuin bezig.

Zo heeft hij vorige week de carport weer een stuk geschuurd en in de olie gezet en hebben we bij een grote Bazar China een paar leuke decoraties gescoord die er op hangen. Wat nieuwe plantjes en voorlopig is het allemaal weer leuk.

In de vrije uurtjes ben ik nog steeds helemaal verslaafd aan het haken van amigurumi, zoals die leuke poppetjes heten. Omdat we vinden dat we ook eens van huis moeten, behalve alleen om boodschappen te doen, zijn we vanmorgen gaan toeren richting de prachtige Valle de Ricote. Een paar weken te laat, bleek wel, want de beroemde bloesem daar was al lang weer verdwenen, alle fruitbomen staan mooi groen te zijn en de vruchten zijn al zichtbaar. Het is onwijs mooi dit jaar, na de overvloedige regenval, ook bij ons in de buurt. De bermen staan vol met bloemen in allerlei kleuren en overal is het groener dan wij het hier ooit gezien hebben. We reden verder onderlangs de Sierra Espuña, ook zo´n prachtig gebied bij Mula, Pliego en Alhama de Murcia. Na een prachtige ronde van zo´n 155 kilometer in 3 uurtjes zijn we bij de stad Murcia beland, waar we bij de Lidl een voorraadje heerlijke yoghurt in hebben geslagen. Halfvol én ook nog lekker romig, die vind je hier niet veel.

Daarna wilde ik toch ´even´ snuffelen in weer zo´n Chinese winkel en natuurlijk kwam ik naar buiten met een nieuwe voorraad wol voor weer een aantal leuke knuffels, waarvan de  patronen besteld zijn. We besloten ons uitje met een lekker menuutje bij Foster´s Hollywood, zodat het toch nog een beetje leek op een dagje toeren in de United States. Want eerlijk is eerlijk, wat natuur betreft, doet ons eigen land niet onder!! Je raakt er helemaal van in de vakantiestemming. Het weer werkt ook prima mee, niet alleen hier, maar blijkbaar ook in Nederland. Grappig, het was net zowel hier als op de May 22 graden.

Gisterenavond hebben we tot laat in de cantina gezeten na een gezellig en lekker avondje shoarma (en meer ) smullen met Peter, Helma, Anneke en Marien en eigenlijk waren we allemaal verbaasd dat het tot laat zo lekker bleef zonder kachel. De zomer komt eraan!

4 reacties op “Vakantiegevoel rond om huis

  1. Fijn om te lezen dat jullie het daar nog steeds zo goed naar de zin hebben! Dacht van de week nog aan jullie bij het kijken naar een huizenprogramna waarbij gezocht werd in de Jalon vallei, Eef was vandaag op controle bij Sija. Gelukkig alles goed! Groejes van ons beiden!

    1. De Jalón-vallei is ook zó mooi. Groener en spectaculairder dan hier misschien, maar hier is het droger. Beter voor de gezondheid.

      Ik ben vandaag 15 jaar geleden voor het eerst bij Sija geweest 🙂 De diagnose en daarna mijn eerste insuline door haar toegediend.

Reacties vinden wij erg leuk!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.