Paardjes kijken bij Brenda

Al sinds we ons bezig gingen houden met emigreren naar Spanje, heb ik regelmatig een praatje op het paardenforum Bokt.nl met Brenda. Zij en nog enkele andere leden wonen ook in Spanje en we hebben ooit een topic met paardenliefhebbers gehad. Ik ben al vanaf 2003 lid van Bokt, wat een van de grootste fora ter wereld is. Het heeft zelfs al eens de New York Times gehaald toen het 100.000 leden had. Inmiddels zijn er dat dik 286.000, wat natuurlijk ongekend groot is voor een Nederlandstalig forum. En niet voor niets, want al blijven paarden het hoofdonderwerp, op Bokt gaat het over van alles. Zoek ik op Google iets over haakwerkjes, kom ik op Bokt. Over Noorwegen? Bokt. Over een of ander kwaaltje? Bokt. Ik moet er vaak om lachen, maar het is en blijft een bron van informatie.

Maar het is ook vaak heel gezellig en blijkbaar vindt Brenda dat ook. Ik kreeg een privé berichtje van haar vorige week, waarin ze me vertelde dat ze samen met haar man Ernesto en haar instructrice in El Campello een manege had overgenomen en ze nodigde ons uit om vandaag op de Open Dag te komen. Tegelijktijd zei ze dat ze mijn gezellige praatjes mist en vroeg me om mee te kletsen in een topic met emigranten uit meerdere landen. En zo is het dus gekomen 🙂 Wij togen vandaag naar El Campello, wat goed uitkwam, want de Beemsterkaas is op en die verkopen ze in Albir, zodat we dat mooi konden combineren. In tegenstelling tot bijna alle andere winkels was Supercontent daar wel open op deze halve Spaanse feestdag.

Ik heb vandaag beloofd meer foto´s op Bokt te plaatsen, maar ik heb er wel erg veel. Daarom maar hier, op onze eigen site, zodat we daar geen klachten krijgen dat we teveel ruimte in nemen. Het was leuk! Ze hebben er een mooi fris paardenbedrijf, er waren veel belangstellenden en het viel ons op dat het met name Spanjaarden zijn. En zo hoort het, in Spanje natuurlijk, maar ook voor Nederlanders in de buurt of mensen die op vakantie gaan, is het een manege waar je prima terecht kan. Mooi gelegen in de bergen, nét achter de drukke kust en de bekende 332, de doorgaande route langs bijvoorbeeld Benidorm en Villajoyosa.

 

Naast mooie paarden en een prima uitvalsbasis voor buitenritten, was er een gezellige buitenbar, lekkere hapjes en drankjes en voor de liefhebbers ook nog een lunch. Ondanks dat ze het heel druk had, heb ik lekker even kunnen kletsen met Brenda en haar beste vriendin. Leuk, om elkaar na al die jaren eens in het echt te zien. Brenda en Ernesto, wij wensen jullie heel veel succes met jullie Club Yeguada Cereza!

Reacties vinden wij erg leuk!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.