Een sprookjeshuwelijk in België

Vinden jullie het ook niet een sprookje, Caroline en Robert-Jan bij de Cinderella-koets op hun bijzondere dag afgelopen zaterdag? Wij wel! En we mochten er deel van uitmaken! We kennen Robert-Jan al heel wat jaartjes van het AllesAmerika-forum en ontmoetten hem voor het eerst tijdens een meeting van dat forum bij ons in Beesd in de schuur in 2006. Er is in die jaren heel wat gelezen en gereageerd op elkaars Amerika-blogs, zijn moeder en mijn moeder kregen tegelijkertijd de diagnose van de ziekte die leidde tot beider overlijden en we leefden met elkaar mee. En toen Robert-Jan bekend maakte dat hij de liefde van zijn leven had gevonden in het verre Limburg, maakten wij dus ook kennis met Caroline.

Het is een paar dat de liefde en dankbaarheid voor elkaar niet onder stoelen of banken steekt en hun geluk werkt aanstekelijk, het geeft me een heerlijk gevoel. En als je dan een ´Save the date´-kaart krijgt voor hun huwelijk, pas je daar gewoon je plannen op aan en zorg je dat je erbij kan zijn! Toen we in januari met zijn viertjes zaten te eten hier bij ons om de hoek bij Het Trefpunt, vroeg Caroline zo tussen neus en lippen door of het klopte dat ze bij mij weleens zo´n mooie sprookjeskoets langs zag komen op Facebook en of we dat bedrijf toevallig kenden. Jullie snappen wel dat er nog die avond ge-appt werd met Annie en de koets werd geregeld. Maar wat het bruidspaar-in-spé niet wist, was dat Albert ook die avond dus besloot dat hij alles op alles ging zetten om zelf die paarden te mennen op hun trouwdag.

En zo weten jullie meteen waarom wij al zo lang voor onze Noorwegenreis in Nederland aangeland zijn, want niet alleen wilden we nieuwe kleding voor het feest, nee, er moest ook getraind worden voor de Grote Dag. Want natuurlijk vond Jan het prima dat zijn maatje de paarden zou gaan rijden, maar na een jaar of zes geen leidsels in de hand te hebben gehad, is even oefenen wel lekker. Op naar Schijndel dus, waar ik besloot lekker mee te gaan op de recreatiewagen die getrokken werd door Wopje en Glowey. Vertrouwd gevoel, want waren vriend Jan en vriend Hans ooit concollega´s, nu Jan geen koetsen meer verkoopt, rijdt hij zelf ook met een wagen van Hans van der Mee, zoals wij jarenlang deden. Wopje mocht trouwens op de dag zelf van haar oude dag genieten, want toen was Joghum weer helemaal klaar, met nieuwe hoefijzers.

Het was puur genieten. Hollandse blauwe luchten met witte wolken, boeren die aan het maaien en inkuilen waren, vertrouwde boerderijen langs de route en de natuur die explodeert op dit moment. Nederlands op z´n mooist! Het was een lekker rondje, de koetsier had er direct weer lol in, want mennen is net als fietsen, dat verleer je nooit.

En zo kon Albert zaterdag de bruid en bruidegom rondtoeren op het prachtige terrein van Het Poortgebouw in het Belgische Lanaken. Missie volbracht! Maar natuurlijk was er meer. Er was een ontroerende huwelijksceremonie waarbij twee mensen die heel wat hebben meegemaakt, elkaar in twee zelfgeschreven brieven hun liefde beschreven, hun trouw beloofden en uiteindelijk de ringen aan elkaars vinger schoven. Er was daarna een heerlijke bruidstaart, superlekker eten van de diverse buffetten, een fantastische band met meeslepende, lekkere muziek en uiteindelijk een spetterende feestavond. Wij mochten na afloop bij Fred en Carola (ook al zo lang bekenden van hetzelfde forum) overnachten.

Met zijn vieren gingen we zondag ook naar de afsluitende lunch bij het bruidspaar thuis in de tuin. Las Vegas, het thema zei al genoeg! De decoraties, de speeltafels, de geweldige lekkere én mooie hapjes en zelfs het weer, alles, maar dan ook werkelijk alles was zoals een sprookjeshuwelijk hoort te zijn. Iedereen hartelijk bedankt: Jan en Annie voor de gelegenheid die jullie Albert gaven om de koetsier te zijn voor de dag, Fred en Carola voor jullie gastvrijheid en gezelligheid en natuurlijk Caroline en Robert-Jan, voor alles!

5 reacties op “Een sprookjeshuwelijk in België

  1. Wat geweldig leuk om te lezen en de foto’s te zien. Heb natuurlijk al jullie paarden avonturen in vroeger jaren meegekregen en ook jullie eigen paardjes en koetsen gezien. Dus dit moet voor Albert een dubbel feest geweest zijn.

  2. Wat een leuke blog Monique!
    Het was inderdaad een prachtig weekend met een nog prachtiger bruidspaar!
    Wij hebben op en top genoten van twee geweldige dagen! Genoten van het stralende bruidspaar, van de mooie bruiloft, van de gezellige afterparty maar ook van jullie als onze logés. Wij vonden het super gezellig!

  3. Wat een prachtig blog, we hebben het samen nu al een paar keer gelezen. De koets met de paarden was zo mooi! Wie wil zich nu niet eens een prinses voelen in een echte assepoesterkoets.
    Maar wat het voor ons zo dierbaar maakt, is dat jullie zoveel moeite hebben gedaan.. zomaar voor ons!!! We vonden het zo bijzonder dat jullie vanuit Spanje jullie plannen zo aanpasten en dan ook nog alle moeite om ons als koetsier te verrassen die dag.

Reacties vinden wij erg leuk!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.