Beesdse invasie in Spanje

In januari vroeg ze het me, Thea, moeder van vijf waaronder twee jongens met een zeer ernstige stofwisselingsziekte. Hun broertje Ruud overleed op achttienjarige leeftijd al aan dezelfde ziekte. Monique, ik wil mijn jongens graag één keer een vliegreis laten beleven en een vakantie in een warm land. Weet jij iets voor ons in Spanje? Acht personen in totaal, want vriend Henny, zijn zoon Bradley en vriendinnetje Cynthia komen mee, net als Thea met Jesse en Bob en haar dochter Elin met vriendje Djimo.

Oef, een huis voor acht personen, liefst rolstoelvriendelijk en – dat bedachten we meteen zelf – hier in de buurt. Want dat zou het een stuk makkelijker voor hen maken wat betreft vervoer, een keer ergens heen en onverhoopt bezoek aan arts of ziekenhuis. Het werd een aardige zoektocht, maar uiteindelijk bleven we heel dicht bij huis en werd het een huis voor zes personen op loopafstand van ons huis en konden twee van de jongelui in onze casita logeren. We hielpen Thea met het boeken van tickets, een goede reis- en annuleringsverzekering voor dit bonte gezelschap wat op vier verschillende adressen woont (dat valt nog niet mee!) en hadden goed overleg met de eigenaren van het huis (die liever hier niet genoemd worden, maar echt fantastisch hebben meegewerkt!!).

En toen begon het lange stilzwijgen, want naast het Syndroom van Leigh hebben Bob en Jesse ook allebei PDD-Nos, een vorm van autisme. Als ze lang van tevoren al zouden weten dat ze naar Spanje zouden gaan, zou dat heel veel onrust geven. Dus wisten zij van niets, hadden wij geregeld contact en hoopten we vooral dat er in de tussentijd geen nare complicaties zouden optreden die de reis in de weg zouden staan. Thea zag er eigenlijk ook wel als een berg tegenop en heeft vast ook weleens spijt gehad van de hele onderneming. Maar uiteindelijk werd het begin juli, reden wij terug naar Spanje en kwam het hele plan op tafel in Beesd.

Hendrika, onze schoondochter, was zo lief om alvast een krat met spullen op te halen die wij konden meenemen en dat was het moment dat de jongens te horen kregen dat ze niet naar Ameland zouden gaan, maar naar Spanje. Dát was toch wel even heel spannend hoor, maar toen ze hoorden dat wij daar ook zouden zijn, die mensen waar ze vorig jaar zo mee gelachen hadden in de theetuin, was dat wel een geruststelling. Ze hebben een dag of tien gehad om aan het idee te wennen 🙂

En toen was het zover, vorige week dinsdag. Bij Transavia hadden we speciale assistentie geregeld voor de jongens en zo goed en zo kwaad als ik kon, probeerde ik de zenuwen bij Thea weg te nemen voor deze bijzondere reis. Om een lang verhaal kort te maken, alles kwam veilig en wel aan op Aeropuerto Alicante-Elche om daarna in onze bus te worden geladen en in de huurauto die we hadden geregeld bij vriend Marien van Hondon Alicante Rent a Car (met dank voor de bijzonder lage huurprijs)!

Wat hebben ze genoten! Een mooie villa, een heerlijk zwembad, hoekjes met schaduw, lekkere plekjes om te zonnen, geweldig uitzicht en de weldadige rust van onze vallei. We hielpen ze met de eerste boodschappen, Albert nam ze mee naar de Aldi de volgende dag, we gingen een dag met zijn allen winkelen in Nuevo Condomina en zonder de jongens, die bij Henny bleven, gingen we naar de markt in Almoradí. En tot slot gingen we echt uit eten, met alles erop en eraan. Het was maar een weekje, maar wel een heel leuke week voor allemaal. Het gezelligst vond ik zelf de barbecue bij ons thuis, waarbij ze allemaal aan de Tinto de Verano gingen (alcoholvrij!) en aten als dijkers 🙂

Precies een week later hebben we ze weer afgeleverd op het vliegveld en begon voor ons, na tweeënhalve maand ´vakantie´ eindelijk het gewone leven weer zo´n beetje. Ingeluid met een shoarma-avondje bij ons thuis met An en Marien, Peter en Helma, haar zus Marianne en Coby zonder Hans (die zat in Nederland) die we gemist hadden al die tijd. Lekker bijgekletst tot na middernacht onder een donkere sterrenhemel. O, heerlijk, heerlijk Spanje, wat kan ik genieten van die warme zomeravonden! We zijn weer helemaal terug en al kiezen we overdag geregeld voor de koelte van het huis met de airco, we zouden voor geen goud ruilen met een leven in een land waar het geen 8 maanden zomer is 🙂

 

9 gedachten over “Beesdse invasie in Spanje

  1. Wat geweldig dat de familie zo genoten heeft en dat jullie er zo aan mee geholpen hebben. De berichten tussendoor op Facebook zagen er al erg gezellig uit. Jouw blog straalt geluk uit, mooi!!!

  2. Wat een mooi verslag over een prachtige reis die ze weer mee terugnemen naar Nederland. Wat een geregel voor jullie om het zo goed te laten verlopen, dikke pluim.

  3. Fantastisch Monique dat jullie het zo konden regelen en dat het een geslaagde vakantie voor hen is geworden.
    Blij ben ik voor jullie dat jullie op de goede tijd in NL waren qua weer want het is hier al een week niet veel soep!

  4. Wat super dat alles goed is verlopen, een hele onderneming om met het hele gezin weg te gaan. Je hebt gelijk Monique, heerlijk zo bij jullie in spanje ! Je kan niet beter zitten. Xxx

  5. Monique en Albert…fantastisch dat jullie dat geregeld hebben voor Thea en “aanhang”! En natuurlijk de – niet met name genoemd willende- personen van die mooie villa met zwembad!
    Ik heb al genoten vd foto’s en de verhalen en nu jouw blog….geweldig!

Reacties vinden wij erg leuk!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.