Onverwachte gasten door de voetbalmeiden

Nadat de Beesdse invasie weer vertrokken was, keerde de rust terug in Macisvenda. Tijdelijk dan hoor, want de afgelopen dagen hadden we ineens onverwachte logees. Buurmeisje Jolanda van ´toen´,  van mijn jeugd in de Rozenbloemstraat waar we opgroeiden tussen heel veel jongelui en waar het altijd gezellig was, doet op dit moment huizenruil met een Spaans echtpaar uit de buurt van Valencia. En natuurlijk vonden we dit de gelegenheid om na een keer koffie leuten bij haar én zij met zus Elly een keer bij ons op de May, voor een bezoekje aan ons plekje hier.

Donderdag spraken we af en kwam ze met man Chris en de oudste dochter Karlijn naar Macisvenda, maar toen de voetbaldames ook nog eens in de halve finale bleken te staan, vroeg ze me waar ze de wedstrijd donderdagavond op televisie zouden kunnen volgen. Ze gingen er vanuit dat de Spaanse televisie die ook wel zou uitzenden, maar wij konden het in elk geval niet vinden, dus nodigden we hen uit om gewoon hier te kijken en een nachtje te blijven slapen. De van Peertjes (behalve Karlijn blijkbaar) zijn echte liefhebbers van het damesvoetbal en de andere dochters waren ook ook live bij de wedstrijden aanwezig. Moeder Jolanda trouwens ook bij de eerste wedstrijden in Nederland. En zo geschiedde, donderdagavond in de cantina met zijn allen voor de televisie en natuurlijk veel gegil en gejuich toen Nederland bleek te winnen.

Jullie snappen dat het probleem toen wel verlegd werd, want waar zouden ze dan toch zondag die finale gaan kijken. Het is wel 2,5 uur rijden van Valencia naar ons huis dus even 5 uur voor een wedstrijd? Dan kan je net zo goed blijven, toch? Dat was niet tegen dovemansoren gezegd, met name Karlijn genoot hier met volle teugen van haar grote kamer met enorm bed en eigen badkamer en ook papa en mama waardeerden de casita ten zeerste. En zo togen we op de bloedhete vrijdag naar Nueva Condomina, het overdekte winkelcentrum in Murcia, waar volop shirtjes, broekjes en ondergoed werden gekocht en ook nog wel wat andere zaken. Karlijn ging sowieso helemaal los daar 🙂 ´s Avonds waren we doodop en vooral Albert was niet echt fit meer, waardoor we de verjaardag van vriend Jose moesten laten gaan.

Zaterdag een rustige dag met boodschappen doen en eten bij Las Palmeras en zondagavond ná de gewonnen finale een barbecue bij ons thuis met ook Marien en Anneke erbij. Het waren vier onverwachte, maar wel hele gezellige dagen! En zo hebben we na het heerlijke weekend met de oude de buurtjes in Zweden ook nu weer gemerkt hoe leuk het is om herinneringen op te halen ´van toen´ én nieuwe herinneringen te maken!

2 gedachten over “Onverwachte gasten door de voetbalmeiden

  1. Oeiiii een heel blog gewijdt aan ons, maar ja er is natuurlink ook niks aan gelogen, wat was het een onverwachts, supergezellige tijd bij Casa Tijmes, de casita en niet te vergeten de Cantina, waar we spannende momenten beleefden. Het was een supergezellig en gastvrij verblijf Monique en Albert, onze dank is groot⚽⚽

Reacties vinden wij erg leuk!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.