De tent versierd beneden

Telkens als ik hier beneden het appartementengebouw binnen kwam, vond ik het zo saai!  Op de eerste verdieping waar Lenie en wij zelf zitten, hebben we vorig jaar al gezorgd dat er leven in de brouwerij kwam, door een plan op te hangen met wat decoratieve spulletjes en twee schilderijtjes erboven.

Nu hebben we sinds begin dit jaar onze poetshulp voor de gemeenschappelijke ruimtes, geen hulp meer daarvoor en lossen de dames het hier onderling zelf op. Ik probeer af en toe mijn steentje bij te dragen en heb maandag de boel goed onderhanden genomen, maar dan nog, saai. Dus vroeg ik vorige week tijdens onze VVE-vergadering, die we tegenwoordig wel houden onder het genot van een uitgebreid en gezellig etentje trouwens, of we de hal beneden ook mochten aankleden met wat fleurige dingen. Gesponsord door de Spaanse tak van het gebouw, als compensatie voor de gemiste poetsbeurten, want ik ben er meer dan de helft van de tijd niet.

En zo gingen we gisteren samen op stap voor materialen en hing Albert vanmorgen de boel netjes op en hield ik de stofzuiger bij de boorgaten, zo verdelen we dat zo´n beetje. Verder stelt het weinig voor, want het hangt en staat allemaal in een mum van tijd. Tortelduifjes omdat ze geluk in huis brengen, een appel en peer als verwijzing naar  Betuwse tijd en omdat fruit altijd lekker is, wat roze bloemen voor het frivole gevoel, wat hier wel een beetje mag en amandeltjes uit Spanje om de boel aan te kleden. En dan natuurlijk hier en daar wat teksten, al is het wel jammer dat je in die winkels vooral alles in het Engels vindt. Maar vooruit, teksten als ´home´, ´home sweet home´ and ´a smile is the prettiest thing you can wear´, doen het altijd wel.

Het is in elk geval een stuk vrolijker nu als we de lift uitstappen 🙂

5 reacties op “De tent versierd beneden

Reacties vinden wij erg leuk!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.