De donkere dagen voor Kerst

Terwijl Nederland nog bijkomt van een paar dagen waarin het land ontwricht was door de sneeuw, genieten wij hier in Spanje nog steeds van de zon. Hoewel het ook akelig koud geweest is, zijn er ook dagen zoals vandaag. Voor ´later´, laat ik toch even zien dat het hier gewoon 22 graden is vandaag, maar lekker is anders. Gisteren, met 19 graden en windstil weer, hebben we heerlijk een aantal uurtjes op het terras doorgebracht, koffie gedronken met Math en Dina, die we al een tijdje niet gezien hadden en zelfs een kleine siësta gehouden in het zonnetje op onze ligbedden onder de palmbomen.

Vandaag hebben we weer last van onze beroemde harde wind uit de bergen en is de temperatuur wel hoger, maar waai je buiten uit je jasje. En woensdag, toen we al vroeg bij de internist op controle moesten, begon de dag rond het vriespunt en wandelden we om acht uur ´s morgens al door een koude stad. Zo blijft het afwisselend, maar over het algemeen wel erg lekker! Maar goed is het zeker niet, Spanje kreunt onder de droogte en er dreigt een enorm watertekort, wat nog niet met twee maanden regen op te lossen valt.

Na twee jaar de periode voor kerstmis en natuurlijk de kerstdagen zelf in Nederland te hebben doorgebracht, is dit ook wel een keertje fijn weer. We stoken elke avond lekker de open haard, wat heerlijk ruikt en een behaaglijke warmte geeft, maar vooral een heel knus en gezellig gevoel. De kerstboom staat, het oude kerststalletje met zilverkleurige beelden is weer eens uit de doos gekomen en overal waar je komt, wordt je uitgezwaaid met een vrolijk ´Feliz Navidad´.

We genieten van de rust om ons heen, van de prachtige zonsondergangen elke avond weer, van onwijs mooie sterrenhemels en van af en toe gezellig bijkletsen en een hapje eten met deze en gene. Missen we iets? Ha ja, de kinderen natuurlijk weleens, maar gelukkig komen Peet en Hendrika in januari nog en worden we goed verwend met prachtige filmpjes en foto´s van kleine Sem. Met Macy en Jordy kletsen we geregeld even bij via FaceTime. Wat verder? Ik heb enorm veel zin in lekkere echte Nutricia-chocomel én in een lekkere kerststol. Die ze hier bij de Aldi verkopen, daar kan je iemand de kop mee inslaan. Helaas zit onze Echte Bakker van der Steen, die de prijs voor de beste kerststol van 2017 heeft gewonnen, nu echt te ver weg. Dus gaan we morgen maar eens richting de kust om daar wat Nederlandse kerstlekkernijen te scoren.

Vandaag even niet, want onze auto staat in Murcia in de garage voor zijn eerste grote beurt. Alweer 40.000 kilometer op de teller vanaf eind juli vorig jaar. We rijden best veel dus, maar we hebben er ook een ideale auto voor. Omdat Mercedes geen vervangende auto had staan (wij hebben de auto in onderhoud bij de grote jongens van de vrachtwagens) kregen we een mooie huurauto mee, die we zelf uit mochten kiezen. De Fiat Tipo loopt prima, maar we blijven vandaag toch maar lekker thuis tot we onze eigen auto weer mogen halen vanavond. De was hangt aan de lijn, het huis is aan kant, het warme eten hebben we al op (Albert kookt weer heerlijk!) en het laatste haakkunstwerk staat ook te stralen op tafel.

Ik ben deze week het road book voor de USA-Canadareis van de familie van der Mee aan het fine tunen en zo blijven we aardig zoet met weinig doen. Af en toe pak ik de fiets voor een ritje, maar eigenlijk nog niet genoeg naar mijn zin, maar het komt er niet altijd van en met zo´n wind als vandaag, kan ik de moed echt niet opbrengen.

Al met al is het een stuk rustiger dan een decembermaand in Nederland, maar we genieten er wel van. We wensen alvast al onze bloglezers hele fijne Kerstdagen!

 

8 reacties op “De donkere dagen voor Kerst

  1. Ik heb me als lezer geloof ik al eens eerder voorgesteld. Maar wil toch even nog maar een keer zeggen dat ik geniet van jullie blog en je verhalen. Erg leuk en beeldend geschreven. Ik wens je mooie feestdagen toe!

Reacties vinden wij erg leuk!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.