Een dag met een paar hele zonnige sterretjes

Een dag met een paar hele zonnige sterretjes

Uitzicht vanaf de berg bij Orito en San Pascual

Vanmorgen zag Albert aan mij wel dat ik emotioneel een beetje zon nodig had. Ik vind de dagen voor de kerst vaak toch al zo somber en ook hier is het, ondanks het veel lekkerder weer, toch ook winter. Maar laat nu juist vandaag, de dag dat mijn moeder 82 zou zijn geworden, de zon uitbundig schijnen en de weersverwachting geweldig zijn. Hij maant me aan om me te gaan aankleden en optutten en als ik vraag waar we heen gaan, zegt hij dat we dat wel zien als we weg zijn.

Om half zes in de middag ….

 

We beginnen in het dorp bij de brievenbussen en ja hoor, daar zitten mijn nieuwe bankpasjes. Eerder deze week waren er ook al twee, maar die waren al geblokkeerd omdat we ze niet meer verwacht hadden. Ze waren al vanaf 8 november onderweg, dus vorige week hebben we maar eens aan de bel getrokken bij de Rabobank en nieuwe aangevraagd. Iris, de assistente van onze private banker bij Amerstreek, waar we sinds deze zomer bankieren, heeft goed haar best gedaan. En ze werken nog ook!

Dat kon ik, na een prachtige rit doorLa Romana en La Romaneta uitproberen in Monovár, waar we bij een voor ons onbekende bodega wijn zijn gaan halen. Onze wijn in Nederland is op en hoewel we zelf zelden drinken, vinden we het altijd wel leuk om een flesje wijn weg te kunnen geven of open te trekken als er liefhebbers op bezoek zijn. De wijn van Silvio Garcia in Jumilla is al jaren een beetje onze huiswijn, maar een keer wat anders is ook leuk. En zo kwamen we bij Bodega Santa Catalina del Mañan terecht. Ze stonden niet spontaan klaar om wijnen te laten proeven, wat wel een beetje jammer was, maar een Spaanse klant hielp ons wel door te vertellen welke wijnen zijn favorieten zijn. Enne … de prijzen in de winkel zelf waren een stuk vriendelijker dan op de website. Typisch toch weer.

Hop, weer in de auto en een mooie tour gemaakt via Salinas en Sax, langs Elda richting Alicante. Alsof ik het vanmorgen aan mijn water had gevoeld … kwamen we langs Orito. Ik vroeg Albert of hij alsjeblieft even van de weg af wilde gaan om een kaarsje aan te gaan steken bij de Cueva de San Pascual, het prachtige bedevaartsoord waar in mei duizenden pelgrims op blote voeten de berg beklimmen. Wij waren er al vaak met bezoek, maar vandaag voelde het extra speciaal. Tijdens het eerste bezoek van mijn moeder aan Spanje in 2010, zijn we op Tweede Kerstdag met haar en Frans naar boven gegaan en hebben we de kapel bezocht.

Tot mijn teleurstelling was het gedeelte waar je de kaarsjes kan aansteken gesloten, maar toch voelden we allebei een heel speciale rust en bezinning over ons heen komen, toen we bij het beeld van San Pascual even stil stonden bij haar en bij al die andere geliefden die we al verloren zijn in ons leven. Zo fijn dat we dan weinig woorden nodig hebben, maar elkaar zo goed aanvoelen.

Tevreden gaan we verder, richting Santa Pola, waar we een paar uurtjes doorbrengen op het terras van Lizzaran, genietend van de zon bij een temperatuur van rond de 20 graden. We eten diverse pinchos, van die tapashapjes op een stukje stokbrood, geserveerd door een leuke Colombiaanse dame die opgegroeid is in Amsterdam. Leuk om in het Nederlands geholpen te worden, waar je dat totaal niet verwacht. Het is niet overdreven druk, maar wel gezellig op de boulevard, waar de Spaanse dames van zekere leeftijd in dikke jassen lopen en de Engelse toeristen in korte broek en topje flaneren. Verschil moet er zijn.

En op zo´n dag besef je weer waarom je die grote stap gemaakt hebt om in Spanje te gaan wonen. Het weer, de batterijen opladen in een paar uurtjes zon, de prachtige omgeving, de bergen, de zoutmeren met de flamingo’s , een gezellig terras aan de haven, lekkere hapjes. Het was een dag met een heleboel sterretjes, op alle fronten. Op naar een rustige kerst samen, ook heerlijk, wij kennen totaal geen kerststress.

Zo lief en mooi (kwam ik vandaag toevallig tegen op Facebook)

N.B.: we weten nog niet of we prijs hebben in El Gordo, de vette Spaanse kerstloterij, maar wie zo gelukkig is in de liefde … ach …

 

4 reacties

Jan & Annie Geplaatst op6:05 pm - 22 december 2017

Wat ‘n speciale en leuke dag hebben jullie ervan gemaakt met mooie herinneringen aan je moeder!
Succes met de loterij, maar ja je kan niet alles hebben en veel geld maakt niet gelukkig, toch!

Carola Geplaatst op7:28 pm - 22 december 2017

Wat een mooie dag! Heerlijk dat jullie zo genieten.
Het langere haar staat je geweldig Monique!
Fijne dagen!

Nicolet Geplaatst op8:23 am - 24 december 2017

Fijne Feestdagen en een gezond 2018!

susanne Geplaatst op12:15 pm - 24 december 2017

Mooie dag met veel sterretjes…

Reacties vinden wij erg leuk!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »
%d bloggers liken dit: