Trots op de nieuwe keuken

Twee weken geleden begonnen we de oude keuken in ons appartement leeg te halen en daarmee begon ook een hele rommelige periode. Vanavond kunnen we eindelijk weer koken, na twee weken afhaalmaaltijden, een keertje naar D´n Bal en een avond Chinees en ook een paar lieve uitnodigingen om te komen eten, die we graag hebben aanvaard.

In november kochten wij bij Middelkoop Culemborg onze keuken, geadviseerd door

Bas de Vries, die heel goed snapte wat wij wilden. Het begon hier vorige week maandag met de demontage en sloop van de oude keuken. Johan, ZZP-er die door Middelkoop werd gestuurd om bijna alle werkzaamheden uit te voeren, had een enorme aanhanger en voerde dan ook alles keurig af. Hij haalde de keuken er heel netjes uit en kon de volgende dag beginnen aan het verleggen van waterleiding en afvoer, het zagen van een groot gat naar buiten voor de nieuwe afzuiging en het frezen van sleuven voor de nieuwe elektra in de keuken. Na drie dagen droeg hij het stokje over aan Mimoen, de stukadoor, die de muren klaar maakte voor het schilderwerk. Het plafond was zo netjes gebleven, dat Jan dat  kon komen witten zonder dat het eerst gestuct moest worden.

Ik hoef jullie vast niet uit te leggen hoeveel stof we hebben gehad en ook de herrie was af en toe om gek van te worden, maar daarentegen hebben we ook enorm veel lol gehad met Johan. Wat een gezellige, vriendelijke en behulpzame man om aan het werk te hebben en humor maakt veel goed als je zo in de rotzooi zit. Bij het dressoir hadden we met het oude koffietafeltje een mini-keukentje gefabriekt, zodat de koffie en etensboel enigszins door kon gaan.

Vrijdagmorgen kwamen ze met een bouwlift om alle grote stukken bij buurvrouw Lenie over het balkon te tillen en zo dwars door de hal bij ons binnen te schuiven. De kleinere dozen kwamen met de lift en zo zaten we het hele weekend in een huis vol met onuitgepakte keukenkasten en onderdelen. Zaterdag deed ik een workshop ´vrij haken´bij Bonita-Loka, Albert deed ´vrij slapen met voetbal´ en de zondag zijn we naar Saskia gevlucht om met Sem te kroelen (en natuurlijk mee te eten).

Maandag begon het uitpakken en opbouwen, weer door Johan. Gisterenmiddag namen we met moeite afscheid van onze nieuwe vriend en kon het grote poetsen beginnen. We waren precies op tijd klaar om de nieuwe tafel en eetkamerstoelen van Chairs at Home te ontvangen.

Tot laat in de avond heb ik kasten in staan ruimen, uit dozen die Albert gestaag aanvoerde vanuit de logeerkamer. En nu, op donderdagmiddag is het klaar! Jan heeft vanmorgen de muren voorgelijmd en vanmiddag twee keer gesausd. Wij hebben ondertussen boodschappen gedaan. De koelkast zit weer vol, de vaatwasser met comfortlift heeft zijn eerste ronde gedraaid (en laat met een beamerstraal op de vloer de tijd zien die hij nog moet gaan), mijn telefoon heeft geleerd dat je met een oven kan communiceren en straks gaat de eerste pan op de Bora-kookplaat met afzuiging erin.

Volgende week gaan we nog wel even bij Ikea langs voor wat handige bakken om spulletjes in op te bergen, maar voor nu is het even klaar. Lekker douchen en een uurtje met de pootjes omhoog  met een kopje thee uit de Quooker 🙂 Het is mooi geweest, we zijn gewoon ontzettend blij met het resultaat.

N.B.: voor de hele oplettende kijker, ja, er zit een gat onder de oven, het nieuwe afvalbakkenstysteem met frontlade komt volgende week. Foutje in de bestelling of de aflevering. Komt goed!

BewarenBewaren

6 reacties op “Trots op de nieuwe keuken

Reacties vinden wij erg leuk!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.