Dongemondmeiden in Spanje

Dongemondmeiden in Spanje

De Dongemondmeiden, zoals Albert ons tegenwoordig noemt, waren in Spanje! Mijn schoolvriendinnen van destijds die een paar jaar geleden tijdens een etentje, gewoon bij ons op de May, de draad weer op hebben gepakt. Met Liset heb ik eigenlijk altijd contact gehouden, al zagen we elkaar soms een paar jaar niet, maar Ingrid en Marianne had ik toen echt al wel 30 jaar niet gezien. De klik was er direct weer, als vanouds en met z’n vieren besloten we een reünie van de klassen 5/6 VWO te organiseren, eindexamenjaar 1983 (en voor sommige zittenblijvers dus 1984).

De reünie werd een goedbezocht succes en wij kletsten uitgebreid na tijdens een ijskoud, maar heel gezellig dagje uit in Amsterdam. We zagen elkaar daarna niet meer, want het is natuurlijk altijd druk, druk en nog eens druk als we in Nederland zijn en dat geldt niet alleen voor ons. Maar ondertussen werden er wel plannen gemaakt voor een uitgebreider samenzijn en waar is dat nou handiger als bij ons in Spanje? Nergens dus.

En zo stond Albert vrijdagmorgen al vroeg op het vliegveld Alicante-Elche voor de vluchten uit Amsterdam en Eindhoven, waar de meiden al heel vroeg in de ochtend vertrokken waren. Thuis was er natuurlijk de onvermijdelijke appeltaart, het bezichtigen van huis en casita en veel koffie. We hebben er een aantal onvergetelijke dagen van gemaakt met zijn allen.

Albert was onze chauffeur, onze planner, onze entertainer en mijn lieve steun en toeverlaat. Hij bracht ons naar Nueva Condomina om lekker te eten bij Cotton Grill en natuurlijk voor het winkelen, waarbij Liset en Marianne hun slag sloegen bij Punt Roma en Desigual. We gingen naar de markt in Almoradí, waar ook Ingrid toesloeg, net als – wederom- Liset en waar ik ook nog wel wat leuke dingetjes vond. Zo´n ochtend markt daar wordt standaard gevolgd door heerlijk eten bij Las Palmeras in Crevillente.

Op zondag gingen we winkeltjes snuffelen in Agost en kwamen we geheel onverwacht in de haven van Alicante terecht voor een boottochtje, lunch en ijsjes toe. Maandag was er tijd voor de ruige natuur van onze mooie Región de Murcia, uiteindelijk weer gevolgd door een winkelcentrum, deze keer bij La Zenia, waar we pinchos aten bij Lizzarán. En dinsdagmorgen werd er gepoedeld in het warme thermaalwater van Balneario Leana in Baños de Fortuna, afgesloten met een heerlijke etentje bij El Fielato, in de grot.

De dagen zijn omgevlogen. Het blijft bijzonder hoe je na 35 jaar de oude schoolvriendschap gewoon weer oppakt alsof het gisteren was. We hebben heel veel gekletst en ouderwets gelachen. Bedankt meiden, voor jullie komst naar Spanje, we hebben ervan genoten!

N.B.: natuurlijk worden er nog foto´s uitgewisseld. Als ik alles compleet heb, zal ik nog een leuk overzicht plaatsen!

BewarenBewaren

3 reacties

Jannie Geplaatst op1:09 pm - 25 april 2018

Dat klinkt als hele gezellige dagen!

Leny Klessens Geplaatst op1:51 pm - 25 april 2018

Zo te lezen fantastische dagen ! En wat leuk dat oude vriendschap nooit roest ! Om te koesteren ….

Ingrid Geplaatst op11:51 am - 26 april 2018

Wat geweldig zeg, dat jullie zulke leuke dagen met elkaar hebben gehad!

Reacties vinden wij erg leuk!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »
%d bloggers liken dit: