Mini-vakantie in Mazarrón

 

Ja, we zijn weer op hotel 🙂 Na een gezellige week waarin we heel veel getoerd hebben met Roelof en Roelie (voor een aantal bekenden, dat zijn de ouders van Henke van Sjouk, kunnen jullie het nog volgen) zijn we even samen er tussenuit.

Al enige weken geleden spraken we af om morgen bij Corry en Wijbe op bezoek te gaan, die tegenwoordig geregeld resideren op een camping aan de kust van onze prachtige Región de Murcia. Hun paleisje ligt in het mooie dorpje Isla Plana, een stukje onder de stad Cartagena. Voor ons een goed anderhalf uurtje rijden, maar dat moet bij ons natuurlijk altijd langer duren, want wij houden van de toeristische routes. En zo gingen we vanmorgen via de bekende route naar Murcia via de stad Cartagena, langs de haven, door de bergen, naar Mazarrón.

Ja, vandaag al, want we blijven gewoon drie dagen hier in de regio. We hopen in elk geval zaterdag hier lekker een stuk te gaan fietsen, want het is hier aardig vlak en dat kun je van onze eigen omgeving niet zeggen. Morgen dus naar de camping! Vandaag stond er een heftige wind, dus hebben we de fietsen de fietsen gelaten en zijn we aan de wandel gegaan hier tegenover. We gingen zogezegd van kroegje naar kroegje, beginnend bij een chiringuito (strandtentje), daarna een klein koffietentje aan de haven en uiteindelijk restaurant Leonardo sul Mare aan de kop van dezelfde haven. We aten daar een geweldige carpaccio, het vlees zo dun gesneden dat de sla erdoorheen scheen en geweldig van smaak met vijf soorten peper, zeezout, olijfolie en heerlijke parmezaanse kaas. Daarna at Albert een hele lekker pizza uit de steenoven en ik genoot van een perfect gegrilde zalm. We kozen allebei voor een sorbet van vers fruit met een paar kleine, maar o zo lekkere bolletjes citroenijs. Natuurlijk sloten we af met een loeisterke espresso (of solo, op zijn Spaans).

Inmiddels is het buiten helemaal donker en liggen wij te relaxen op het heerlijke grote bed in een volledig nieuw hotel waar we een prachtige ruime kamer met geweldig uitzicht hebben. We hebben hier vanmiddag geluncht, buffetvorm, wat helemaal niet verkeerd was, maar niks voor ons om twee keer per dag te doen. Morgen maar eens kijken of het ontbijt net zo goed is. Voor vandaag is het mooi geweest, we gaan zoetjesaan kijken of de oogjes weer dicht willen vallen (dat ging vanmiddag na de lunch prima!).

Reacties vinden wij erg leuk!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.