We bouwen weer!

We bouwen weer!

Tot mijn schrik zie ik dat ik al bijna twee maanden niet geblogd heb! Laat ik maar beginnen met een welgemeend dank-je-wel aan alle lieve reacties op mijn vorige blog. Er zijn een paar projecten uitgekomen waar ik mijn energie en vooral mijn ei af en toe in kwijt kan, al gaat het zeker niet om langdurende of vaste bezigheden. Ik mag in elk geval over de schouder van mijn lieve vriendin Liset meekijken bij een wetenschappelijk onderzoek wat gelinkt is aan mijn DVN-ervaring en het bejaardenhuis in Made weet me te vinden als zij hun nieuwe Spaanse medewerkers in mei verwelkomen en ze daar een stukje ´Spanje-kent- de May-gevoel´ mee willen laten spreken.

Heb ik me verveeld verder? Nee, eigenlijk niet! Ik lees weer heel veel en kan daar echt van genieten en er wordt af en toe nog een haakwerkje gestart. Voor De Betuwse Kers heb ik de site helemaal vernieuwd en voor deze en gene gaan er weer wat reistips de deur uit. Daarnaast hebben we in Nederland onze sociale agenda niet helemaal vol laten lopen, maar wel genoten van diverse etentjes en bezoekjes van, aan of met lieve vrienden. En ja, we weten dat we niet overal aan toegekomen zijn en dat we nog wat mensen beloofd hebben te komen, maar in juni zijn we er weer! Andy en Esmee zijn een aantal dagen over geweest om haar in elk geval van een Nederland paspoort te laten voorzien in Breda, want o hemel, die Brexit. Wat dat moet worden? Ik heb er eerlijk gezegd behoorlijk hoofdpijn van, want het komt wel erg dichtbij als je eigen kind daar zit. Gisteren is trouwens de oma van mijn kinderen overleden en hoewel ik daar zelf al jaren geen contact meer mee had, heb ik wel heel onrustig geslapen van alle herinneringen vannacht. Maar wie weet houdt het spoken na ruim 20 jaar nu eindelijk eens op.

Terug naar leuke dingen! Natuurlijk vierden we carnavalszondag in eigen dorp met de optocht wonderwel met droog weer en in huis veel soep, worstenbrood en feestelijke cupcakes. Want bakken, dat heb ik veel gedaan daar in mijn heerlijke nieuwe keuken met alles bij de hand. Er zijn heel wat nieuwe recepten uitgeprobeerd en ik heb me weer wat technieken eigen gemaakt. Blijf er lol in houden! We vierden onze trouwdag bij Den Bal en kregen daar zelfs een prachtige bos bloemen.

En vandaag zijn we alweer een week terug in Spanje, waar we verwend worden met heerlijk weer, in elk geval deze week. Voor volgende week ziet het er allemaal wat minder uit, maar erger dan in Nederland zal het zeker niet worden. Onze weg is prachtig geasfalteerd, fluisterstil en mensenlief, wat scheelt het een berg stof, bizar. Wel liet José, onze trouwe steun en toeverlaat hier, ons direct zien dat de weg een stuk hoger is komen liggen en dat je daardoor vanaf de achterkant zo bij ons het erf op kan stappen over de lage omheining. Nu roept Albert al jaren dat hij daar zo graag een hogere muur wil, we hadden inmiddels ook al heel lang van die rietachtige schermen tegen het gaas zitten. We hebben dus direct de knoop doorgehakt en besloten die muur achter en een stuk naast de casita gewoon tot 2 meter vanaf de weg op te hogen en dicht te maken.

En zo ben ik Albert vandaag kwijt, die is opzichter geworden bij de bouw. Antonio en Agustin Jr. zijn druk bezig en ik ben zojuist naar de bouwmaterialenzaak in Frailes geweest om het boek met de kleurtjes op te halen, want het is wel erg fijn als de muur overal dezelfde kleur krijgt natuurlijk. Gaat vast lukken, al zal je in het begin altijd wat verschil zien. De muur wordt sowieso langs de hele weg opgeknapt, want er zijn nogal wat beschadigingen te zien en dat willen we gewoon niet.

Wie het project wil volgen zal op Facebook meer foto’s vinden dan hier de komende week, maar een begin is er in elk geval!

10 reacties

Corry Krijgsman Geplaatst op12:40 pm - 13 maart 2019

TOP!! Wel fijn als men niet zomaar je erf op kan wandelen.

Germa Geplaatst op12:47 pm - 13 maart 2019

Leuk om jullie weer te kunnen volgen, gaat er waarschijnlijk weer erg mooi uit zien.
Fijn om te horen dat jullie beide weer in jullie nopjes zijn ,met de nieuwe ontwikkelingen thuis en daar buitenTot snel

Adriana Geplaatst op12:49 pm - 13 maart 2019

Gezellig blog weer en ik geef jullie gelijk, lekker de muur omhoog. Op het terras bij jullie kijk je er waarschijnlijk over heen. En ja, dat stof ken ik, de hele wijk aan de overkant bij ons moest nog gebouwd worden, zo ook de straten. Kon alleen op zondag de was buiten hangen vanwege de vrachtwagens. Aan alles komt eens een eind, zoals nu stofhappen bij jullie. Altijd nog gezonder dan wat ik hier in Ned. voor zwart van de kozijnen haal, al wonen we nog geen 2 km van het strand.

    Monique Tijmes Geplaatst op12:52 pm - 13 maart 2019

    Die muur komt helemaal niet in de buurt van ons terras of ons uitzicht.
    Is achter het huis.

Carola Geplaatst op1:00 pm - 13 maart 2019

Nou, er wordt al flink gewerkt.
Bij Spanje denk ik altijd dat het er rustig aan toe gaat: vandaag een idee, volgend jaar klaar.
Maar bij jullie is het andersom, vandaag een idee, gisteren klaar.
Succes ermee!

    Monique Tijmes Geplaatst op1:22 pm - 13 maart 2019

    Wij houden van opschieten!

Marielle van der Horst Geplaatst op1:22 pm - 13 maart 2019

Echt een gaaf stekkie hebben jullie daar!

Bram Geplaatst op4:11 pm - 13 maart 2019

Het zal wel weer een mooi geheel worden.

Anneke. Geplaatst op4:12 pm - 13 maart 2019

Wat een goed idee, GEWELDIG!!

Lilian Geplaatst op6:28 am - 14 maart 2019

Wat een leuke blog weer om te lezen. Wat zal dat mooi worden die muur. Albert heeft gelijk van die muur. Tocht gelijk wat minder in de tuin. Toppie hoor!! Dikke zoen van mij.

Reacties vinden wij erg leuk!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »
%d bloggers liken dit: