Schilderhobby

Mijn Facebookvrienden zal het niet ontgaan zijn … maar we hebben ook nog andere volgers op ons blog!

Al heel lang keek ik, Monique, met verlangende oogjes naar allerlei mensen die in workshops aan de slag gingen met het schilderen van vooral de leuke Dikke Dames-schilderijen. Toen ik onlangs een schilderwerk op hout cadeau kreeg met twee van die swingende dames, kriebelde het nog meer.

Eindelijk gaf ik me op voor een workshop, hier in de vallei, wat ik gewoon nooit echt durfde. Want op school was ik zeker geen uitblinker tijdens de tekenlessen, ik had gewoon nooit inspiratie. Maar blijkbaar zijn er veel meer mensen die gewoon leuke dingen na gaan schilderen en wat is er eigenlijk mis mee? Nou, die workshop ging niet door en een volgende poging in Nederland liep ook op niks uit, want blijkbaar moet je met een groep komen. Ik wil gewoon alleen en wanneer ik zin heb!

En zo kocht ik na lang aandringen van Albert gewoon wat canvas, carbonpapier, potloden en acrylverf en dook in een lade waar Albert ooit penselen had opgeborgen. En zo maakte ik pas mijn eerste echte ´kunstwerk´ en dat vond ik eigenlijk superleuk! En áls ik iets leuk vind, is er meestal geen houden meer aan. Een periode van slecht weer en veel pijn voor Albert, gaf mij heel veel tijd om te schilderen en ineens staat mijn huis vol met canvassen met allerlei tafereeltjes.

Ik gaf me op voor lessen van de Online Schilderclub en ik volg met plezier elke week nu een les van Corrie. Het geklieder met een paletmes en knijpflesjes vind ik nog best lastig, maar ik leer ook heel veel van haar. Kortom, ik heb er lol in en eergisteren kreeg ik spontaan de vraag of ik een van mijn knutsels in een restaurant wilde laten hangen. Ik ga ze op het blog allemaal verzamelen, zodat ik ook nog plezier heb van projecten die ik zelf niet heb gehouden.

Alles (blijven) zien? In de menubalk zit een nieuw item ´Schilderhobby´ en daaronder komen alle schilderwerken.

8 reacties op “Schilderhobby

Reacties vinden wij erg leuk!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.