Brent in Spanje

Brent in Spanje

Brent en Manon onder onze olijfboom

Dertig graden buiten! Terwijl ik net mijn winterbroeken nog aan de waslijn hang. Die droeg ik dus nog minder dan een week geleden. April doet altijd wat hij wil, maar mei heeft besloten dat het nou wel genoeg is met de kou. Zálig weer. Maar nu blijven we een paar uurtjes in ons nog lekker koele huis om naar de derde vrije training en straks de kwalificatie van de Formule 1, de Grand Prix van Spanje, te kijken. Zo blij met ons nieuwe bankstel nog, wat echt heerlijk zit. En geen plakbillen meer nu we gekozen hebben voor stof in plaats van leer. Mán, ik heb wat vastgezeten hier, in de zomer draag ik nu eenmaal graag jurken.

Genoten hebben we van het prachtige weer deze week. We kregen bijzondere visite. Maandag zat Brent voor de eerste keer in een vliegtuig, samen met mama Manon, oma Annie en opa Jan. De laatste drie waren al vaker hier geweest en Brent een heel klein beetje, vier jaar geleden in mama’s buik nog. Hij heeft wat beleefd hoor! Gefouilleerd bij security op het vliegveld in Weeze, omdat er een ´piep´ af ging bij hem. Toen dus de lucht in en al heel snel na aankomst bij ons thuis, vond hij een echte slang in een bloempot. Echt waar, terwijl wij ooit nog maar één keer een kleintje hier op ons terrein gezien hebben. Het was een dikke jongen hoor, met een vogeltje in zijn bek. Albert heeft hem heel stoer gevangen en over het hek geslingerd met vogel en al. De andere twee vogeltjes had hij al dood gemaakt en die zijn er achteraan gegaan.

We hebben gewinkeld in La Zenia Boulevard, waar hij zeiknat werd van de fonteinen, daarna nog gesparteld in een best nog koude zee, maar dat deed hem niks en de volgende dag werden we allemaal nat. Toen was het tijd voor de warme thermaalbaden met heilzame mineralen in Baños de Fortuna. Tussendoor werd er natuurlijk lekker gegeten en ook gebarbecued. Opa en oma sliepen in de casita en Brent met mama in onze logeerkamer. Het was kort maar krachtig, drie dagen, maar wel heel gezellig. Stoere Brent heeft ervan genoten en wij ook!

Ondertussen mocht ik nog iemand blij maken met drie van mijn schilderijen, zo blij dat mensen mijn geklodder zo leuk vinden. Ik ben ondertussen bezig met vier dieren voor een Nederlandse vriendin van vroeger, waar ik dan toch eindelijk eens op de koffie zal gaan. Ik denk dat we elkaar wel minstens 20 jaar niet gezien hebben. Lang leve Facebook! Ik ben apetrots dat zij mijn werk in hun nieuwe huis gaan hangen.

Morgen dus race kijken en maandag even de casita weer in orde maken, want dan komen Kaatje en Ed voor een kleine week. Ed heeft in 2007 met Albert samen in De Hoogstraat pijnrevalidatie gedaan en we hebben altijd contact gehouden. Hij heeft ook nog altijd gezondheidsproblemen en we zullen voor hem een scootmobiel ophalen bij een verhuurder in Torrevieja, zodat we in elk geval samen nog leuke dingen kunnen doen. Albert heeft minder pijn dan met de kou, maar heeft toch ook nog best regelmatig rust nodig. Ik las gisteren trouwens in de nieuwsbrief van de Stichting OPS dat er in Nederland maar 603 (tot 2017, komt gelukkig weinig meer bij de laatste jaren, preventie werkt blijkbaar goed) officiële diagnoses van de ziekte gesteld zijn. Het is wat … je zal het maar treffen.


7 reacties

Ingrid Geplaatst op11:10 am - 11 mei 2019

Leuk om weer wat van jullie te horen en te zien! Fleurige foto’s!

Jan & Annie Geplaatst op11:56 am - 11 mei 2019

Wat hebben we genoten van het mooie weer en elkaar; geweldig om te zien hoe Brent genoot! Gezellige dagen gehad!
Albert & Monique nogmaals bedankt!

Louis Van Helden Geplaatst op11:57 am - 11 mei 2019

Leuk om te lezen bij het ontbijt. Groetjes van een steenkoude camping in Thessalon, Ontario

    Monique Tijmes Geplaatst op12:21 pm - 11 mei 2019

    Heb al vaker gezegd dat je beter naar Spanje kan komen 🙂

Dorien de Jong Geplaatst op2:01 pm - 11 mei 2019

Het ziet er weer gezellig uit. Dat thermaalbad lijkt me ook wel wat. Het wordt tijd daar ook weer eens van te genieten hier in ons koude kikkerlandje. Groetjes Dorien de Jong

    Monique Tijmes Geplaatst op6:05 pm - 11 mei 2019

    Die zijn zo heerlijk hier, dichtbij voor ons en maar 11 euro voor een hele dag.

Manon Geplaatst op5:20 pm - 11 mei 2019

Mooie samenvatting van een paar leuke dagen! Kort maar krachtig! We hebben genoten! Bedankt voor jullie gastvrijheid en goede zorgen!!

Reacties vinden wij erg leuk!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »
%d bloggers liken dit: