Van dorpskroeg naar klooster

Van dorpskroeg naar klooster

Het voelt als ´Big Sky Montana´

Het contrast kan niet groter zijn, lijkt het. Maar dat valt mee hoor, herrie heb je overal. Gisteren konden we pas op z’n Spaans om negen uur gaan eten en dat was ook de tijd waarop de Champions League finale tussen Liverpool en Tottenham Hotspurs begon. Het restaurant van het hotel was tevens de dorpskroeg en dus stonden er twee televisies aan waarvan één met geluid en het commentaar was dermate enthousiast en luidruchtig dat je er echt niet omheen kon. Enfin, wij aten samen lekker ham en huisgemaakte ´croquetas´ en daarna ieder een heel mooi klaargemaakte biefstuk op een dampend heet bord en met een plakje bacon eromheen. Helaas zaten er wat zenen in die van mij, maar over de kwaliteit zeuren we verder zeker niet. Als toetje namen we allebei een chocoladeding en daarna rolden we zelfs zonder koffie te drinken ons bedje in. We waren afgepeigerd!

Helaas ging het verder niet helemaal naar wens. Albert had voor het eten twee glazen bier op en dat was heel lang geleden. Zijn lijf vond dat niet leuk en weer wordt het duidelijk dat alcohol pijn veroorzaakt en niet zo´n beetje ook. Ik heb hem dus weer ingesmeerd met Voltaren en hij heeft een extra pijnstiller genomen. Uiteindelijk is het helemaal goed gekomen met slapen in het hele brede bed in een doodstille kamer. We konden pas om 9 uur ontbijten en dus vertrokken we om half tien.

TomTom stuurde ons vanaf ons hotel in Zaorejas noordelijk naar de CM2115 en ook Google Maps was het daarmee eens. We reden al snel over een slecht begaanbare weg midden in het mooie natuurpark Alto Tajo, waar we binnen een kwartier al drie hertjes zagen. We stapten regelmatig uit voor wat mooie foto’s, zoals ook op de brug over de rivier de Taag – Tajo in het Spaans. Hier lijkt het maar een stroompje, maar het is de belangrijkste rivier van Spanje en onder andere ons gebied is afhankelijk van het water wat het noorden via deze rivier aan ons wil afstaan. Ooit zagen we vanuit onze hotelkamer in Toledo dezelfde rivier stromen.

Na een dik uur uur toeren, werden we een heel klein wegje ingestuurd, wat smaller en smaller werd. Ik vertrouwde het niet helemaal en besloot op mijn telefoon eens te kijken waar we zaten en wat TomTom eigenlijk van plan was. En toen was er paniek! Mijn telefoon, die normaal zowat aan me geplakt zit, zat niet in mijn handtas. En ook niet in ons koffertje, de laptoptas, de fotorugzak én de toilettas. Joder! (Spaans vloeken mag!). Je staat dan op zo´n punt waar je nul komma nul service hebt, dus ook niet met Alberts telefoon kan testen of de telefoon toch ergens overgaat. En terug lijkt geen optie, want we hebben al heel lang geen bewoonde wereld gezien. Sterker nog, we hebben niet eens een andere auto of mens gezien vanaf het hotel. Wél weet ik dat er een bordje stond dat er een dorp moet zijn op iets minder dan 3 kilometer, dus rijden we door. En daar krijgen we dus verbinding, in het mini-dorp Torremocha del Pinar. Maar niet mijn mijn telefoon …

Ik bel het hotel en vraag of ze daar alsjeblieft willen checken of hij nog op de tafel in onze kamer ligt. Vijf minuten later bel ik terug en krijg ik een hijgende Paco aan de telefoon, die dus ook naar lucht moet happen als hij die trappen op gaat naar onze suite. Maar hij heeft wel mijn telefoon in zijn hand. Opgelucht en toch ook geïrriteerd besluiten we terug te gaan, we zijn verbaasd dat dat blijkbaar ook in een half uur kan volgens onze navigatiesystemen. Nou, maak daar maar minstens drie kwartier van, maar vooruit. Gelukt! Ik heb geplast in het hotel, dat is dan weer mooi meegenomen. Schoon toilet, zonder slot, die heb ik nog twee getroffen vandaag 🙂

En zo zijn we bijna twee uur na vertrek weer net zo ver als toen we begonnen. En de rit zou vandaag al dik vier uur duren, zonder stops. We besluiten niet voor de derde keer de kronkelweg door het park te rijden, maar linksom te gaan richting (maar niet tot) Guadalajara. We gaan daar via allerlei Routes Nacionales binnendoor tot de snelweg die Madrid met Zaragoza verbindt. We rijden een kleine 50 kilometer over die snelweg en gaan dan de Autovía de Navarra richting Soría. Omdat we vanavond hier in het hotel uitgebreid hopen te eten, hebben we geen zin om vanmiddag al een menu te nuttigen. Maar waar haal je hier gewoon een broodje op zondagmiddag? Dat valt niet mee, weten we uit onze inmiddels 9-jarige ervaring met Spanje. We besluiten dat we zin in hartig hebben en ik zoek op Google Maps naar de dichtstbijzijnde McDonalds. Soms is dat zó lekker! Albert geniet van een BigMacmetbaconMenu en ik ga voor een McRib. Als toetje een softijsje, want buiten Ikea en de Mac weet ik die hier niet te vinden.

Ondertussen hebben we door heel verscheidene landschappen getoerd, bossen, bergen, rotsen, landbouw, graan, gras, noem maar op. Het is een prachtige dag met temperaturen tussen de 25 en 30 graden. We hebben nog een eekhoorn gespot in het park, een paar slangen en een ongetwijfeld wilde kat. En in de richting van Burgos worden we verrast door heel veel ooievaars in zweefvlucht en in de weilanden. Het is een hele lange rijdag geworden door de stommiteit van de vergeten telefoon, maar we hebben er wel van genoten. Pas aan het eind van de dag begint mijn hooikoorts op te spelen en dan zijn we al bijna in het hotel, waar ik mijn ogen flink uitspoel met water en er nog een pilletje in gooi.

En hier zitten we dan in de tuin van het voormalige klooster Monesterio Real San Zolio in het plaatsje Carrión de los Condes in de provincie Palencia (Castilla y León). Wie hier een serene rust bij verwacht, zit er compleet naast. Het is hier onwijs gezellig met heerlijke pittige muziek vanuit de bar hiernaast. Er is een communiefeest bezig, er staat hier een honderd meter vandaan een enorm springkussen met glijbanen waar een hele zwik kinderen op spelen. Er lopen prachtig geklede dames rond, mooie mannen in strak gesneden broeken, mooi geschminkte kindjes, Franse toeristen die net als wij hun ogen uit kijken en er staat zelfs een hele touringcar op de enorme parkeerplaats.

Voor het inchecken blijkt uit een brief op de deur dat het restaurant vanavond strak uitverkocht is en ik twijfel of ik via Booking een reservering heb gemaakt, al lang geleden. Ik weet wél dat ik geïnformeerd had of het restaurant open is. Gelukkig staan we in het grote boek! We besluiten de siësta vandaag over te slaan en zijn dus in de tuin terecht gekomen waar we een tafeltje hebben geclaimd wat we voorlopig niet meer afstaan 🙂 We zitten hier prima. Albert heeft wijselijk alcoholvrij bier genomen, ik zit inmiddels aan mijn tweede bakje koffie na de enorme glazen cola.

Om zeven uur schijnt in een van de zalen hier ook nog een concert te zijn van een koor, we zien ook veel mannen met dezelfde pakken en stropdassen lopen, die gaan dus zo meteen vast zingen. Het is echt zo feestelijk hier! Helemaal leuk. Dit oude klooster ligt in een prachtig park, de kamers zijn echt heel authentiek en netjes, we treffen het enorm vandaag! De Zwitser naast ons, die me vraagt of ik zijn telefoon op de WIFI hier krijg, weet het allemaal nog niet zeker. Hij vraagt ons of dit een bruiloft is en als we hem uitleggen dat het een communiefeest is, vindt hij het echt waanzin 🙂 Tja, zo groots feest Spanje, kost wat, heb je ook wat. Wij bewonderen hem zeer! Hij is zeker rond de 60, aardig aan de maat en is op de e-bike van Zwitserland onderweg naar Santiago de Compostela. Petje af voor deze pelgrim!

Klik hier om de het fotoalbum te bekijken. De foto´s zijn weer aangevuld, die van gisteren staan er natuurlijk voor!

4 reacties

Nancy Geplaatst op6:23 pm - 2 juni 2019

Idyllische foto’s zijn er bij. Mooi hoor!

Jan & Annie Geplaatst op6:32 pm - 2 juni 2019

Prachtige foto’s gemaakt!
Jij en je telefoon vergeten, hoe bestaat het, maar gelukkig weer terecht!
Geniet van jullie vakantie!

Berto ZirkzeeBerto Geplaatst op7:40 pm - 2 juni 2019

Mooi dat je zo kan genieten van een omgeving en een rit, dat je je telefoon vergeten kan!!

Dorien Geplaatst op6:25 am - 3 juni 2019

Wat een avontuur. Prachtige foto’s. Nog een fijne vakantie

Reacties vinden wij erg leuk!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »
%d bloggers liken dit: