Schilderen met Marissa

Het is wel erg stil in Huisjeweltevree, vinden jullie niet? Tja, de zomerhitte verlamt ons een beetje, maar we weten eigenlijk wel dat we deze maanden een beetje moeten afschrijven als het gaat om activiteiten buitenshuis. Zelfs de fiestas in het dorp hebben we dit jaar laten schieten. Albert heeft veel pijn gehad (en nog wel hoor) en dan is alles hem teveel, zeker de herrie van de optocht. We zijn vijf minuten in het dorp geweest en meteen weer vertrokken.

Maar er gloort licht aan de horizon, het is al beduidend koeler dan het was en ze geven de komende dagen enorm slecht weer op met grote kans op gota fría´s. Daar zijn we dan weer niet echt blij mee, want het is altijd spannend en levert een hoop ellende op, maar het luidt ook de herfst in. De Spaanse herfst is heerlijk, met recht een tweede lente, zoals ze dat hier ook zon mooi zeggen. Temperaturen rond de 25 graden, alles gaat weer bloeien als het flink water heeft gekregen en je voelt je energie weer terugkomen. We gaan er weer voor, die drie dagen ellende overleven we wel!

We zijn deze week goed begonnen. Na een Kwalitatief Uitermate Teleurstellend weekend voor onze held Max, waar we wel een geweldig mooie race zagen op Monza, ondanks dat … werd het maandag. En die brachten we door in Isla Plana, op de camping bij onze Amsterdamse vrienden Corry, Wijbe, Cor en Tineke. Allemaal druk in de huizen- en verhuisperikelen, dus veel te vertellen! Het is een flink eind rijden, dus konden we meteen weer genieten van hoe mooi onze eigen Región de Murcia ook al weer is. We aten met z’n alleen bij Pekin5 en ondanks dat ik niet zo echt van de Chinees ben, was mijn eend met sinaasappel wel erg lekker!

Een paar weken geleden hebben we eindelijk kennis gemaakt met Marissa en haar ouders Gerda en Simon, die achter onze berg een mooi vakantiehuis hebben. Marissa is verstandelijk beperkt en dat bracht hen op het mooie idee om hun huis gedeeltelijk open te stellen voor mensen zoals zij én familieleden. Ik kan er veel over vertellen, maar zij kunnen dat veel beter zelf en doen dat ook op hun mooie site Vakantie bij Marissa. Toen wij bij hen op de koffie waren, liet Marissa me prachtig geschilderde koffiekopjes zien, die zijn heeft gemaakt toen zij nog in Nederland in een woonvorm woonde. Zo knap! Ze houdt van knutselen, dus nodigde ik haar uit om een dagje hier te komen schilderen.

Vandaag was de dag en het was zó gezellig! Mijn oude schooljufkwaliteiten kwamen weer boven en we hebben echt heel wat uurtjes samen met de penselen doorgebracht. Mijn eregast mocht mijn ezel gebruiken en ik heb aan tafel zitten kwasten aan mijn eigen werk, terwijl ik haar bij tijd en wijle hielp en uitlegde hoe ze het best haar geweldige grappige koe op het doek kon zetten. Hij is echt zo leuk geworden! De jongedame heeft talent, kan geconcentreerd werken en is een goede leerling. Gaan we vaker doen!

Natuurlijk mocht ze ook blijven eten, compleet verzorgd door Albert. Heerlijke soep met selderij uit zijn eigen tuintje, vers gesneden patatjes met een dikke hamburger en een lekker Magnum toe. Je zou voor minder een dagje bij de buurvrouw gaan schilderen! Deze buurvrouw schildert er trouwens nog vrolijk op los. Een aantal schilderen in opdracht, nog niet zichtbaar op blog of Facebook (want als cadeautje bedoeld!), een paar die lekker hier blijven en wat werk wat (vrij van copyright!) meegaat naar Nederland. Vanaf november is een deel van mijn werk te zien én te koop in de boerderijwinkel van zorgboerderij De Witte Schuur. Supertof dat Conny me deze kans geeft!

En nu … wordt het heel donker buiten en ga ik de was van de lijn halen!

2 reacties op “Schilderen met Marissa

  1. Super Monique je ziet ze helemaal stralen. Zo’n dag is nog leuker dan een pretpark/ dierentuin bezoeken. Hopelijk krijgen jullie snel herfst zodat Albert weer opknapt.

Reacties vinden wij erg leuk!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.