Rustig aan op vakantie

Het valt allemaal niet mee, dat pijnlijke lijf, de regen, alles …

Het wil allemaal nog niet echt, met Albert. Snel moe, pijn in borst, schouders, onderrug en een algeheel gevoel van malaise. En deze week ook nog eens behoorlijk benauwd, want het is hier enórm vochtig geweest. Niet gek natuurlijk, want vorige week donderdag en vrijdag is de hemel hier naar beneden gekomen in een twee dagen durende Gota Fría die zijn weerga niet kent. De koude lucht die werd aangevoerd vanuit het westen knalde met een enorme boem tegen de warme lucht die boven de Middellandse zee de hele zomer al zit te broeien. Heftig onweer, enorme buien en hier meer dan 200 mm regen in twee dagen.

Maar, behalve wat schade aan wegen in de omgeving, hebben wij er geen last van. De stroom in de cantina deed het niet meer, maar dat heeft Albert zelf kunnen repareren. In het hele dorp is het beperkt gebleven, maar dat geldt absoluut niet voor het gebied tussen ons en de kust. Op sommige plaatsen viel dik 400 millimeter wat zorgde voor overstromingen, een stuwdam die open moest omdat een doorbraak dreigde, uit de oevers getreden rivieren en heel veel regenwater wat zijn weg zocht naar de zee via ramblas, watergangen die anders gewoon droog staan. Vol ongeloof hebben we twee dagen aan de buis gekluisterd gezeten. Zeven mensen verdronken, duizenden mensen uit hun huizen verdreven, vaak gered door politie en leger, de rivier in Murcia die tot aan het randje stond, dieren die verdronken, hele landbouwgebieden waar de oogst van het land is gespoeld. Vliegvelden dicht, wegen afgesloten, het openbare leven lam gelegd. En wij, op een klein half uurtje van al dat drama, kunnen het ons gewoon niet voorstellen. We volgden trouw de adviezen op om niet in de auto te stappen en hebben een week van de voorraad geleefd.

Probleemloos trouwens.

Inmiddels draait het leven weer verder, maar daar zijn ze nog lang niet klaar met opruimen! Het is een groot gebied wat getroffen is, vergelijkbaar met een hele Nederlandse provincie, denk ik. Met deze Gota Fría is ook de echte hete zomer voorbij en proberen wij weer een beetje onder de mensen te komen. We gingen een dagje naar Corry, Wijbe, Cor en Tineke op de camping, net voor de ellende begon. Gelukkig hebben zij het daar ook zonder schade overleefd, maar ik vond het éng dat ze er zaten. Deze week aten we een avondje met Maria, Julian, Verónica en Santiago bij Las Palmeras en werden we uitgenodigd voor paella bij hen thuis de volgende dag. We deden eindelijk weer eens boodschappen, dronken koffie bij Anita en Ronald die in ons dorp zijn komen wonen en gingen zaterdagmiddag heerlijk eten met Elisabeth en Salvador. Dat laatste als dank voor onze belangrijke functie bij hun onlangs gesloten huwelijk, we hadden de eer hun getuigen te zijn.

Alles gaat gedoseerd met voldoende tijd voor rust, tijdig een siësta en het vermijden van veel drukte. Jose heeft deze week de tuin weer netjes gemaakt, want dat lukt Albert ook niet nu. En toch, morgen gaan we op vakantie! Even de zinnen verzetten, wat rondtoeren met de auto, een bijzondere excursie voor mijn verjaardag dinsdag en gewoon zien hoe het gaat. Het tempo zal laag liggen, we hebben een appartement gehuurd in El Puerto de Santa Maria in het zuiden van de provincie Andalusië en natuurlijk gaan we proberen mooie foto’s te maken en een verslag bij te houden.

Jullie horen deze week van ons! En … voor wie het leuk vindt, in datzelfde rustige tempo gaan we in februari nog even de echte warmte opzoeken in ons zo geliefde Amerika. We vonden mooie tickets vanaf Barcelona naar Miami en gaan drie weken in een slakkengangetje rondtoeren in Florida. Voor de plannen bestaat natuurlijk al een blog: TijmesFlorida2020.com. Volg ons, schrijf je in en doe mee met de loterij van Albertje Kritiek Himself!

6 reacties op “Rustig aan op vakantie

 1. Hallo luitjes, mooi geschreven blog weer, wat een ellende om jullie heen door al die regen, gelukkig zijn jullie ongedeerd!
  Albert, sterkte met je gezondheid, jullie hebben gelukkig leuke vooruitzichten!
  Veel plezier verder en liefs van ons,
  Cor en Ingrid

 2. Hoihoi
  Wat ‘n boel ellende voor heel veel mensen, gelukkig viel het bij jullie mee!
  Hopelijk knapt Albert snel op, rustig aan doen en geniet van jullie reisje!
  Jan & Annie

 3. Wat een ellende om jullie heen. Hopleijk gaat snel beter met Albert. En wat een fijn vooruitzicht hebben jullie. Ook dat wordt vast weer een mooie reis en leuke blog om te lezen. Veel plezier op jullie vakantie en met de voorbereidingen van de reis naar Florida.
  P.s. al vast gefeliciteerd!!!

 4. Fijne trip gewenst! Hopelijk voelt Albert zich gauw beter! Ben benieuwd hoe jullie verslag via Polarsteps verloopt. Vriendin was onlangs op reis in Canada maar alles kwam mondjesmaat binnen. Niet zo als ik het eerder van jullie gewenst was!

 5. Ja, al dat water heeft voor flink wat ellende gezorgd bij veel mensen. Ik ga jullie nieuwe blog volgen, wij willen met Carnaval weer naar Florida, is ons dit jaar erg goed bevallen.

Reacties vinden wij erg leuk!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.